Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Székely Norbert: Ez a csapat ki akar törni a karámból

A britek elleni sorsdöntő mérkőzésen lehetnek kisebb változások a rotációban.:

:

A magyar női kosárlabda válogatott már pénteken befejezte az Európa-bajnokság első felének érdemi részét, hiszen az olaszok legyőzésével megnyerte a C-csoportot. Vasárnap még játszottunk egy tét nélküli összecsapást a törökökkel, hétfőn pedig Nisből Belgrádba utazott a csapat.

Tegnap este az is kiderült, hogy a Montenegrót legyőző britek várnak a mienkre a legjobb négy közé jutásért.

Székely Norbert sikert sikerre halmoz a válogatottal – Fotó: FIBA

– Nekem teljesen mindegy volt, hogy ki nyeri ezt a mérkőzést – nyilatkozta a BB1.hu-nak Székely Norbert szövetségi kapitány, miután a csapat másfél órát edzett a csütörtöki mérkőzés helyszínén. – Ez a csapat ne azt nézze, hogy “GBR”, vagy “ESP”, vagy valami más szerepel az ellenfél mezén. Foglalkozzunk azzal, milyen játékstílust kell játszanunk, hogy sikeresek legyünk. Teljesen mindegy, hogy ezt a belga, vagy szlovén, vagy bármelyik másik csapat ellen kellett volna megoldani. Tudjuk, hogy a brit csapatnak mik a hibái, ezeket kell kihasználnunk.

– Elég lesz ez a két nap felkészülni belőlük?

– Még sok is. Ez a társaság ki akar törni a karámból. Leginkább azon dolgozunk, miként fogjuk vissza őket, hogy csütörtökön robbanjanak. Ez egy nehéz helyzet. Ugyanakkor ismerem a lányokat, tudom, képesek megbirkózni ezzel a helyzettel, de azt kár lenne tagadni, ebben a helyzetben ezzel is foglalkozni kell.

Nagyon együtt van ez a csapat- Fotó: Fiba.com

– Kezelni kell a sajtó nyomását is? Elbírja ezt a hatalmas médiaérdeklődést ez a csapat, amelyik nincs hozzászokva ehhez? Magyarországon mindenki kiemelten foglalkozik az eddigi bravúros szerepléssel. Sorra adják az interjúkat a lányok.

– Amióta kapitány vagyok, gyakorlatilag egy fix újságírói társasággal “mozog” a csapat, most hatalmasat változott a helyzet. Ez hozzátartozik a mostani szituációhoz, tudjuk, hogy kötelességünk kiszolgálni a sajtót. Én és a játékosok is profik vagyunk, úgy is kezeljük a helyzetet. Nagyon örülök annak, hogy Magyarországon ennyien szeretik ezt a csapatot. Érezzük ezt Szerbiában is. Nem érzem azt sem, hogy ez nyomást helyezne a csapatra.

– Önmagában az egész Európa-bajnokság egy hatalmas nyomás lehet.

– Ez így van, de erre azt kell mondanom, mi megtettük, amit megkövetelt a haza. Ha több meccset nem nyerünk, és nyolcadikként hazamegyünk, akkor sincs amiért szégyenkezni. És rögtön folytatnám is a gondolatmenetet, nem vagyunk elégedettek, nem dőltünk hátra. A keret egyetlen tagja sem érzi úgy, nekünk már nincs dolgunk itt. Itt van életünk nagy lehetősége, mindent el fogunk követni, hogy éljünk vele.

– Beszélget a csapat olimpiai részvételről, Európa-bajnoki éremről?

– Azt követően, hogy megnyertük a csoportot, beszélgettünk mindkettőről. Most csak a britek elleni meccsre fókuszálunk, ha ott nyerni tudunk, akkor az olimpiai kvalifikációs torna már biztos, és az érem felé is léptünk egy nagyot.

Együtt kell küzdeni a sikerért – Fotó: FIBA

– Mi kell a csütörtöki győzelemhez?

– Továbbra is csapatként kell dolgozni, küzdeni egymásért. Pár dolgot taktikailag is a helyére kell tennünk, nagyon fontos, hogy védekezésben kreatívak és pontosak legyünk. És bármennyire furcsa, ez a kettő nem zárja ki egymást. Fontos lesz olyan sebességgel támadni, ami egy idő után fizikai gondokat okoz ellenfelünknek.

– Lesz változás a rotációban?

– Előfordulhat. Azért is játszottunk 11 emberrel a törökök elleni tét nélküli mérkőzésen, hogy kapjunk válaszokat azokról, akik eddig kevesebbet játszottak. Amit ott tapasztaltunk, az alapján mondom, előfordulhat, hogy lesznek kisebb változások.

A magyar válogatott csütörtökön 12 óra 30 perckor játszik Nagy-Britannia csapatával. A győztes bejut a legjobb négy közé, és szombaton elődöntőt játszik, és biztosítja helyét a jövő évi olimpiai kvalifikációs tornán. A vesztes szombaton lép pályára, ahol a már említett olimpiai kvalifikációs tornáért küzd.

Kiemelt fotó: FIBA

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lddKalok Kevin Recent comment authors
ldd
Olvasó

Veletek vagyok!
“csak, még ezt az egyet, ezt azt egyetlen egy meccset, lányok még ezt az egyet, ezt az egyetlen egy meccset ”
Mindent bele, nagyon szeretünk titeket!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Gyerünk Lányok!!!Ria Ria Hungária!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés