Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Székely Norbert: Azok a játékok amiket kitaláltunk, működőképesek lehetnek

Vegyesek a kapitány érzései a szombati vereség után.:

:

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott elveszítette első felkészüli mérkőzését. A burgosi négyes tornán, Törökországtól kaptunk ki.

– Ez egy első mérkőzés volt. Huszonnégy eladott labdával nem lehet nyerni, ráadásul azokon a területeken tettük ezt, ahonnan könnyen kapsz vissza kosarakat. Ezzel nem lehet egy Európa-bajnokságon dolgozni, ezeknek a számát le kell szorítani. Nagyon széles rotációval játszottunk, és rengeteg dolgot még nem tudtunk begyakorolni sem, ezek is vezettek a hibákhoz – mondta a találkozó után Székely Norbert szövetségi kapitány.

– Voltak kifejezetten pozitív dolgok is a mérkőzésen.

– Így van. Egy-egy játékos formája nagyon jó. Úgy tűnik nem hibáztunk, és jól mértük fel, hogy kikre lehet számítani, és akik azok akikre kevésbé. Sok információi jött be, remélem ezekkel jól fogunk tudni élni, mert ebben az esetben tudnak nagyon hasznosak lenni a felkészülési mérkőzések.

– Inkább elégedett, vagy inkább hiányérzet van a törökök elleni mérkőzés után?

– Erre nem tudok egyértelműen válaszolni. Nyilván szerettünk volna meccset nyerni a nagyon erős törökök ellen, kulcspillanatokban lehetett volna máshogy gondolkodni. A másik oldal viszont az, hogy itt nem csak a játékosok “hibáztak” bele bizonyos helyzeteknél, hanem az edzői stáb is más filozófiával cserélt, máshogy gondolkozott, mint amikor csak az a  célod, hogy megnyerj egy meccset. Vegyesek az érzéseim. Bizonyos szakaszokban, bizonyos helyzetekre, nagyon jól reagáltunk. Azok a játékok, amiket kitaláltunk működőképesek lehetnek. Erre egyértelmű választ kaptunk.  Studer és Turner hiánya is érződött, szükségünk van a sebességre.

– Ott tart a csapat, ahol tervezte a szakmai stáb?

– Igen, de hibákat látni kell. Ha tudjuk ezeket kezelni, akkor jó úton járunk.

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés