Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Székely Norbert: a britek tudták, hogy mit kell tenniük ellenünk

A válogatott kijelentette, nem adják fel az olimpiát.:

:

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a britek tudták, hogy mit kell tenni a magyar csapat ellen, így 62-59-re nyertek a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság csütörtöki belgrádi negyeddöntőjében.

A szakvezető elsőként arról beszélt, hogy a várakozásoknak megfelelően szoros mérkőzésen vannak túl: “Nagyon kevésen múlt. A britek tudták, hogy mit kell tenniük ellenünk, mi felkészültünk Fagbenléből, de nem tudtuk megállítani, ez volt az egyik kulcsmomentum. Az utolsó negyedben feljavultunk valamelyest, közelebb kerültünk az ellenfélhez, és volt esélyünk fordítani” – jelentette ki a szakember hozzátéve, nem használták ki igazán a nagy játékosokat a palánkok alatt.

A nyolcpontos Horti Dóra kifejtette, a három szünnap talán túl sok volt a csapat számára. “Nem voltunk olyan agresszívek, mint eddig, a britek jobbak voltak, és megérdemelten nyertek. Remélem, minél hamarabb túltesszük magunkat ezen a vereségen, mert szombaton szeretnénk győzni, és kijutni az olimpiai selejtezőre” – fogalmazott a szülés után visszatért center.

Érthető módon nagyon fájt a vereség – Fotó: FIBA

A britek spanyol mestere, Chema Buceta közölte, Fagbenle remeklése mellett a fantasztikus csapatmunka volt a siker záloga. “Az Eb előtt el akartunk érni valamit, és megcsináltuk. Tudom, hogy jó játékosaim vannak, és büszke vagyok rájuk. Amellett, hogy először jutottunk be a negyeddöntőbe, először van ennyi újságíró a sajtótájékoztatónkon is” – fűzte hozzá tréfásan.

A csapat képviseletében Johannah Leedham azt mondta, senki sem gondolta volna, hogy eljutnak a kieséses szakaszig, de most már az olimpia is reális cél lehet a számukra. “Nem játszunk gyönyörű kosárlabdát, de nem baj, ez így jó nekünk. Soha nem volt még ennyire motiváló és pozitív személyiségű edzőm, mint Chema” – jelentette ki könnyekkel a szemében.

A magyar válogatott a szombati, olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban a 18 órakor kezdődő francia-belga csata vesztesével találkozik. A nemzeti csapat tagjai a csütörtöki összecsapás végén a “Nem adjuk fel az olimpiát!” kiáltással köszönték meg a szurkolók támogatását.

Az Eb-ről az első hat helyezett – azaz az elődöntősök mellett az alsóházi rájátszás két győztese – vehet részt a jövő februárban sorra kerülő, 16 csapatos kvalifikációs tornán. Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikből az első három jut ki a tokiói játékokra. Érdekesség, hogy a selejtezőtornán a tavaly világbajnok Egyesült Államok és a házigazda Japán is szerepel, noha ők már automatikusan kvótához jutottak, így a számukra nincs tétje a kvalifikációnak.

Forrás: MTI

Címlapfotó: fiba.basketball

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
makelovenotwar69viccmesterderryl Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

Székely a gyönyörű körmondatai helyett elismerhette volna, hogy mégsem sikerült felkészülni a hosszú pihenő alatt, mégsem sikerült gyakorolni a törökök elleni meccsen (ahogy ő maga mondta), nem volt megfelelő a rotálás és mellesleg 3 negyeden át nem tudta felpörgetni a lányokat.
Ilyen lehetőségre vártunk a női kosárlabdában, itt volt és sikerült nem élni vele. Nagy kár!

viccmester
Olvasó

Székely Albacompos edzősködése idején mindenki számára világossá vált, hogy fogalma sincs olyan dolgokról, mint TAKTIKA és MECCSELÉS! Tudományos balfácán…
Minden idők leggyengébb fehérvári edzője…volt…és aztán jött JESUS RAMIREZ!

derryl
Olvasó

Nóbi!

Láttuk, valóban tudtad mit kell tenni a 15-ös ellen. Meg is lett az eredménye, 29 pont! Bravo! És még el is hiszed, amit mondasz!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés