Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szégyenteljes volt a DEAC első félideje, Berényi vállalja a felelősséget

Forray nem tehet szemrehányást fiainak, Pavlík szerint százból egy ilyen mérkőzés van.:

:

Tegnap este újabb fordulót rendeztek a férfi középszakaszban, helyszínen lévő kollégáink és a hunbasket.hu segítségével összeszedtük az edzői nyilatkozatokat:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK 96-71 (20-18, 28-19, 31-19, 17-15)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak és köszönöm a szurkolóknak a támogatást, nagyon fontos volt. Rowsey, Benke, Kovács és Vojvoda nélkül játszott az Olaj, ezért számítottam rá, hogy sok belső kosarat fog szerezni, erőltették a centerjátékot a sok sérültjük miatt. Nem kezdtünk jól, ráadásul Reddic-et hamar elveszítettük. Fizikális meccs volt, összességében elégedett vagyok, legyőztük simán a Szolnokot, bár a festékből sok pontot kaptunk. A taktika rendben volt, mert tudtuk, hogy ezzel nem nyerhetnek meccset. Meglátjuk, hogy alakul a jövő.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, jól játszottak, sok energiával, de mi is jól játszottunk három negyeden keresztül. Az utolsót elrontottuk, nem voltak meg a megbeszélt faultok, így nem tudtuk megállítani a gyorsindításokat, amit ellenfelünk azonnal ki is használt, emiatt lett ilyen nagy a különbség, sok könnyű kosarak tudtak szerezni a szombathelyiek. Örülök neki, hogy a fiataljainknak is lehetőséget tudtam adni, jól éltek vele, és az is fontos, hogy egy ilyen remek atmoszférájú szituációban is helyt álltak, nagyot harcoltak, a klubért és saját magukért. Elégedett vagyok, próbáltunk a tőlünk telhető legkeményebben játszani, pillanatnyilag erre futotta, még egyszer gratulálok a Falcónak, remélem, legközelebb jobban koncentrálunk.


KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC 96-105 (22-24, 25-21, 24-27, 25-33)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, jól játszott, de gratulálok a hazai csapatnak is, mert jól játszottunk mi is. Nem tehetek szemrehányást a fiúknak. Mindent kiadtunk magunkból, amit csak tudtunk. A Sopron szinte amint labdát kapott, azonnal triplát dobott. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Szeretnék gratulálni a csapatomnak. Jó ritmusban kezdtünk. Sok olyan eladott labdánk volt, amiből a Kecskemét gyorsan tudott indítani, így megbomlott a rendszer és a rotáció. Nem mehetünk bele ész nélküli rohanásba. A győzelmünkhöz nagyban hozzájárult, hogy nagy százalékkal dobtuk a triplákat.


Atomerőmű SE – DEAC 118-80 (36-12, 36-18, 19-30, 27-20)

Jan Pavlík, az ASE másodedzője: Nem voltam egyszerű helyzetben, hiszen Dzunics mester reggel közölte, hogy nem fog tudni ma csatlakozni a csapathoz. Elsősorban szeretnék gratulálni a játékosoknak, az én feladatomat nagyon megkönnyítették és nyilván “Bánénak” is jár a gratuláció. Jó úton haladunk most, “Báne” abszolút tudja, hogy mit csinál és hogyan lehet használni a játékosokat. Azt azért szeretném megjegyezni, hogy százból egy ilyen mérkőzés van, ritkán látni ilyen teljesítményt az első félidőben, sajnálom, hogy pont a DEAC volt ennek az áldozata, de nem hiszem, hogy a jövőben ne tudnának ebből felállni, hiszen egy minőségi csapatról beszélünk. A második negyedben extázisban játszottunk, még egyszer köszönöm a játékosaimnak, hogy így álltak hozzá. A harmadik negyedben nem volt megfelelő a védekezés, 30 pontot kaptunk. Ha komoly eredményeket akarunk elérni, akkor ezt nem engedhetjük meg magunknak. A Debrecennek további sikereket kívánok, nem egyszerű helyzetben vannak, de nagyon jó csapatról van szó.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Azt gondolom, hogy szégyenteljes volt az első félidő és ezúton szeretnék elnézést kérni mindazoktól, akik szurkolnak a klubnak vagy a klubnál dolgoznak. A felelősséget nekem is és a csapatnak is vállalnia kell. A második félidő inkább a büszkeségünkről szólt, sajnos esélyünk sem volt még megközelíteni sem a Paksot. Gratulálok az ASE-nak és további sok sikert nekik, remélem, hogy mi még fel tudunk állni és Zalaegerszegen megmutatni azt, hogy mire képes ez a csapat.


Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár 75-68 (22-17, 20-18, 19-19, 14-14)

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Védekezésünk szinte egész meccsen jól működött, támadásban akadozott a játékunk az utolsó percekre. Többet játszattam a kezdőcsapatomat, mert az volt a cél, hogy nyerjünk, hiszen fontos feladatok várnak még ránk, már legközelebb, a TF ellen is. Irányító-poszton akadtak problémáink, de Boltics megoldotta, remélhetőleg ebből tudunk építkezni a folytatásra. Talán a legstabilabb meccsünket játszottuk az utóbbi időben.

Jesus Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nehéz egy ilyen meccsről beszélni, ahol az egyik fél ilyen kevés energiával játszik. Mindezzel együtt is fiataljaink sok időt tölthettek a pályán, nekik szerettünk volna lehetőséget biztosítani.


Kaposvári KK – Serco-TF-BP 86-81 (18-23, 30-19, 16-18, 22-21)

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Jól küzdött a TF, nem játszottak rosszul. Más-más motivációval érkezett a két csapat erre a mérkőzésre. Nem a legjobbunkat hoztuk, de az önbizalom és a stabilitás megvolt a csapatunkban. Jól szállt be a játékba Bogdán Benedek is, célunk az is, hogy szeretnénk több lehetőséget biztosítani a fiataloknak, ugyanakkor ne feledjük, hogy ez kulcsmeccs volt számunkra a bennmaradáshoz. Ez a csapat így is komoly játékerőt képvisel. Köszönjük a szurkolóink támogatását!

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Gratulálok az edzőkollégámnak a győzelemhez! Volt sanszunk a mérkőzésen a győzelemre is, ám a találkozó végén a koncentráció hiányát láttam játékosaimon. Ez okozta a vereségünket. Tudjuk, hogy a lényeges összecsapások csak ezután következnek számunkra.

fotó: DEAC Facebook

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Artur Doki Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

A legendás Factum meg Deke idejében nem tudtuk így megverni a debrecenieket.
Tegnap nagyon kijött a lépés,72 pontos félidő ritkán adódik egy csapat életében.
Remélhetőleg van még a tarsolyban lőszer a hétvégére is..
Hajrá ASE!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés