Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szegedi-stop a Zetének

Az utolsó negyedet elszúrták a vendégek.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 85-79 (15-19, 23-21, 22-24, 25-15)

Bajnokság, 21. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött
V.: Cziffra Cs., dr. Mészáros B., Lengyel Á. (Farkas J.)

Szeged: Kerpel-Fronius G. 10, Curry 26/12, Kerpel-Fronius B. 4, Krapic 21/6, Asbury 19. Csere: Vágvölgyi 5/3, Mayer -, Olasz -,

ZTE: Bibbins 9, Williams 12/12, Johnson 24/12, Szabó 13/6, Agafonov 15. Csere: Simon -, Djurics 4, Gulyás 2, Doktor -.

A kiesés elől menekülő Szegedre az edzőváltás óta új lendületre kapó ZTE várt hazai pályán. Ősszel emlékezetes meccset játszott egymással a két csapat Zalaegerszegen: már 19 ponttal is vezetett a Szedeák, végül mégsem tudta megnyerni a találkozót. Ezúttal más forgatókönyv szerint alakult a találkozó.

Az elején a vendégek kapták el a fonalat, Johnson és Szabó vezérletével magabiztosan kezdtek, és viszonylag korán megléptek tíz ponttal (7-17). Ezt követően éledezett a házigazda, és elkezdett zárkózni.

Nem változott a játék képe a folytatásban sem, Szrecsko Szekulovics együttese nagyot küzdött, aminek meg is lett az eredménye: a tizenötödik percre fordítottak Curryék (31-29). Egy pillanatra megrázta magát a Zete, a félidőre egál közeli eredménnyel mentek pihenőre a csapatok (38-40).

A fordulást követően újfent elment tízzel Ante Nazor együttese, majd az addig távolról pocsékul célzó hazai együttes megint visszajött a meccsbe. Curry és Krapic is többször betalált kintről, a záró játékrész előtt, ha nem is sokkal, de a Zalaegerszeg járt előbbre (60-64).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a lendületbe jövő Szeged visszavette az előnyt. A 36. percben időt is kért Nazor. Egyszerűen innen már nem lehetett megállítani a Szedeák-hengert. Lett volna ugyan esélye a Zetének is a győzelemre, de a kulcspillanatokban nagyokat hibáztak Williamsék. A szűk rotációval dolgozó hazaiak izgalmas csatában, megérdemelten nyertek.

Fotó: delmagyar.hu

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
derrylVilis79Tóth IstvánMimégmindigkitartunkBasketball 7 Recent comment authors
Vilis79
Olvasó

Le a kalappal a szeged előtt, 3 légióssal, csúszva-mászva, de megcsinálták. Nézek mérkőzéseket nagyon sokat, néha olyan érzésem van mintha némelyek nem is akarnának futni, ugrani, küzdeni, egyszerűen érthetetlen. Ilyenek pl a Szolnok, Alba, ase, deac, Kaposvár, és mostanában a falco. Csak azokat emeltem ki akiknek sok meccsét néztem. Külső szemmel is látható a vánszorogás és a motiváció hiánya. Ha edzőjük lennék nagyon nehezen tudnék elmenni ezek mellett. Külső szemmel is láthatóak ezek a problémák sajnos. Elég baj hogy “profi” sportolókat motiválni kell.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Gobert fertözőtt. NBA leáll. Rugani fertőzött valószinű a Juve is Ronaldostól karantén alatt lesz. Az ő személye azért fontos, mert az NBA-re meg Ruganira csak mi sportrajongók kapjuk fel a fejünk. De Ronaldora az egész világ. Rövid időn belül szerintem még szigorítások lesznek. Aztán karantén.

Tóth István
Olvasó

Az, hogy Bencze menesztve lett a nagyon rossz eredmények miatt csak sajnos fájdalom csillapítás volt.Továbbra is sokad magammal mondom nézzünk körbe kik és milyen döntéseket hoznak!?Szakmailag,Sportdiplomáciailag,Szakágakra… Egybe mindent!Tudatlan erős túlzással kosárlabdához semmi közü emberek a vezetésben.Nazorral semmi bajom jól lendült munkába, de be kell látni 1 hónapig bírták a Magyar gyerekek és az amerikaiak.Biztos vagyok benne, hogy sok horvát gyereket kinevelt, de abba is hosszútávon sajnos megvalósíthatatlan a mi kis hazánkba ez a szigor.lásd:Potocnik.De egy szó mint száz Bencze távozásával egyidejüleg menni kellett volna a teljes zete vezetésnek!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

A végén még tényleg Play-out nélkül benn tartja a Szegedet Szrecsko.

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a Szegednek!!! Szégyen!!! Nem lenézve a Szeged csapatát de ez a meccs kötelező kategória volt!!! Elnézve a tabellát, két nyerhető meccs után hol állna a csapat!! Lehet itt “rövid padozni”, de amikor “húzó” embereknek nevezett játékosaink alap hibákat vétenek, beleszarnak a védekezésbe, lélektelenül, ész nélkül játszanak addig nem a cseresorba kell a hibát keresni!!!! Kérdés! Djurics mi a faszt keres még nálunk!!!????? Már rég el kellett volna zavarni!!! Semmirekellő nem légiós szint!!! Szégyen rá nézve hogy kosaras családból származik!!! Nagyon nem látszik!!! Elzavarni és az idény végéig Bagót játszatni! Ezt a szintet simán hozza! Djuricsnak nem szóltak hogy a… Olvass tovább »

Drago
Olvasó

Szív kell ide…a Szeged mindenért 3x akkora lendülettel ment.Egerszegiek kellenek a ZTE-be nem szombathelyiek.Tóth Peti,Kerkai Ákos,Gáll Doma,Tóth Ádám,Baki Gergő magyar mag is ezt meg csinálná,amit a jelenlegiek.ÉBRESZTŐ ZTE VEZETÉS!!!

Drago
Olvasó

Remélem ezért Bencze nem jelent fel..zalaiakat ígért 2015-ben aztán a nagy lófasz lett.Remélem nem rágalmaztam vagy követtem el becsületsértést. 😀

*Z*T*E*
Olvasó

nagyon nagy kár 2 meccs hozható lett volna és 5 ben lennénk így meg 8-ért imádkozunk Védekezés megint 0 volt és igazából azon kívül hogy hevesen gesztikulált mást Nazor se tett hozzá 3 negyed vége előtt 2 perccel vezettünk 13 ponttal… 4.negyed 1 perc már egál volt! itt belealudtunk a meccsbe és onnantól a SZeged vérszemet kapott és megvert minket! Csak azt tudom mondani hogy itt bele kell nyúlni a meccsbe! 6-8 pontnál időt kérni védekezést váltani cserélni még a “Techniaki kiharcolása” is megoldás kicsit megtörni az ellenfelet ehelyett rutinosan megvárta a negyed végét és elmondta a véleményét csak addigra… Olvass tovább »

G. Laci
Olvasó

És már megint 3 légióssal és 2 sérült magyarral…

ldd
Olvasó

Azt a kurta…farku malac farkát!
Ez nálam nagyot szólt!
Gratula Szegedre, csapatnak, edzőnek, stábnak.
Beszarás!

zetekosarak
Olvasó

Befizettem egy sör árát, mondjuk szégyen, hogy ilyen közvetÍtésért fizetni kell, de nem ezért mérgelődöm. A csapatunk játéka egyenlő volt a nullával. AmÍg nem jöttek be a hazaiaknak a trojkák, addig vezettünk, de se a csapatjáték, se a védekezés nem müködött. Reggie szórta a pontokat a zóna védekezés ellen, Szöszi szedte a lepattanókat, aztán tán ennyi támadásban, védekezésben a kettő-kettőt folyamatosan beszÍvtuk, és amikor sült az ellenfél keze, nem sikerült megállÍtani őket. A játékosok többsége betlizett, és egy kicsit elaltattuk magunkat.
Gratula Szegedre, Hajrá Zete!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Szerintem legyen a Fenyő Miki az edző Egerszegen, ő ért hozzá! Gondolom a Nazornak úgy is mennie kell ezek után. Remélem senkit nem ver meg az öltözőben…

Drago
Olvasó

Te lennél a legjobb edzőnek.Támogatlak. 😀 Fenyőzől mindig nagyon kínos már és unalmas,ahogy hallottam az az oldal csak nevet rajtatok,főleg te rajtad amiket hétről-hétre ideböfögsz.Ez már betegség nálad a Fenyőzés..kezeltesd ki szerintem.Jobb lesz mindenkinek hidd el.

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Te vagy Bencze Tamas menedzsere??

Tomika2
Vendég
Tomika2

Jaja, nem tudsz nekünk valami jó melót? Elég magas, eléri a felső polcot is.

Drago
Olvasó

Szemétszedés testhez álló.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Miki, Miki tényleg ennyire egyszerű vagy? Most sem leszel sokáig köztünk.

Csak a ZTE
Olvasó

Simon 11 perc 0 pont, Djuric 20 perc 4 pont…….
Doki meg megint kapott 1:46 percet

LaBe
Olvasó

Pad nélkül nem lehet nyerni!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Azt azért remélem vágod, hogy a Szeged 3 légióssal jászott! 6 emberrel hozta ezt az öreg Szecska mester, úgy hogy a Vágvölgyi meg a Kerpi volt voltak az alap emberek…
Eddig legalább támadásotok volt, már az sincs.

LaBe
Olvasó

Én a ZTE-ről beszéltem. Egyébként az utolsó negyedben is megvoltak a helyzetek, de minden kifelé pattant….

Tomika2
Vendég
Tomika2

Segitek! Itt nem a Zetének nem volt padja ember!!! A Szeged 3 db A csoportos szintű emberrel verte meg a Zetét. Nem hogy padja, még kezdője sem volt. A két keret között osztály különbség van ember… ezt a Szegedet röhögve kellett volna 20-30 ponttal vernetek.

Tomika2
Vendég
Tomika2

A 6 emberes Szegednek kemény padja volt:
“Csere: Vágvölgyi 5/3, Mayer -, Olasz -,”

A kezdőben meg a 2 Kerpi… úristen!

ZTE ZOLI
Olvasó

Hát nem sokáig tartott a Kánaán ?, nagyon sajnálom!

gulyasszabolcs00
Olvasó

3 légiósos, félsérült magyarokkal felálló Szeged… Vicc….

Tomika2
Vendég
Tomika2

Csak a pályaelőny legyen meg a playoutra a nagy Nazornak, aztán nem lesz gond a Zetével.
Most akkor a Nazor is sz@r, vagy a Bencze mégsem volt annyira az?
3 jó meccs az új edzővel, előre megmondtam.
A horvátot most körbe lehet ugrálni! Meg kapták az Egerszegi szurkolók, amire vágytak! Egy labdás meccs a leggyengébb csapat ellen… az sem jött össze.

JACKSON
Vendég
JACKSON

Most akkor Bencze jön vissza?

Beniben
Olvasó

Alig vártad Te retardált, hogy ezt kiírhasd magadból!
Ennél nagyobb öröm soha ne érjen az életben azt kívánom!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Olvasd vissza te szerencsétlen, amiket írtam a nyertes meccsek után!

Beniben
Olvasó

Nem kell, érezhető volt belőlük, hogy nem esik jól Neked! De most felszabadultál…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ha hiszed, ha nem én szurkolok a Zetének, de sajnos igazam lett. Habzó szájjal zavartátok el Benczét… most meg mindenki csendben van.

Drago
Olvasó

Egy hatalmas bohóc vagy 😀 😀 😀 😀

Drago
Olvasó

Benczével az elmúlt egy év:9-33
Bencze nélkül:4-2
Bencze jobban teljesít 😀 😀 😀 😀

torma
Olvasó

Sajnos nálam a Nazor nimbusz egyre lejjebb csúszik.Mi a fene történt egy hónap alatt velünk?Még mindig nyaralunk?Ilyen Szegedet nekünk a falhoz kellett volna vágnunk.

Tomika2
Vendég
Tomika2

3 meccset kapartak a játékosok, ez törvényszerű. A sok Egerszegi meg elhitte… (a végén már én is) sajnálom őket!

Drago
Olvasó

Erre vártál nem igaz? 😀 Kínos már nagyon,amit azóta csinálsz,mióta Benczét kirúgták.EZT A CSAPATOT BENCZE RAKTA ÖSSZE!!!Az új edző kénytelen ebből főzni.Bencze alkalmatlanságából kénytelen főzni fogalmazzunk így.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Itt van a sztár edző te bohóc, ugrálhatsz a nyakába. Semmit nem csinált a meccsen, azonkívül hogy végig ugrálta. Szecska 3 emberrel leiskolázta. Pécs ellen annyi esze nem volt, hogy szóljon hogy a büntetőt ki kell hagyni. A legjobb kezű játékosnak alig van dobása, mert az üreset sem dobja már el. A zóna ellen nem tudtak üres hármast dobni.

Drago
Olvasó

Örülök ennyire okos vagy. 😀 megértél kapitánynak nem gondolod? .D

SárgaPárna
Olvasó

Ez Szrecsko! Ez Szrecsko!
Miközben világhírű edzők mentik meg a Szolnokot, a ZTE-t, és sorolhatnám, a lesajnált Szrecsko még az is lehet, hogy az alsóházi rájátszástól is megmenti a Szegedet!

ldd
Olvasó

Ha mondhatom…
Sokkal jobban ál amikor normális vagy…

derryl
Olvasó

A tavalyi Okorn anyázás megvan még?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés