Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szegedet is bevette a Falco

Simán hozták újabb bajnokijukat a sárga-feketék.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco KC Szombathely 75-91 (15-22, 21-18, 22-28, 17-23)

Bajnokság, 9. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Földházi T. P., dr. Mészáros B., Farkas G. (Bodrogváry I. J.)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 21/6, Balogh 1, Hunt 8/6, Bognár 9/3, Alston 7. Cserék: Kerpel-Fronius -, Cook 23/6, Keller I. 4/3, Filipovics -, Polányi 2.

Falco KC Szombathely: Váradi 22/3, Somogyi 12/,6, Clark 7/3, Golomán 6, Keller 6. Cserék: Perl 9, Barac 15/3, Kovács B. 14/6, Verasztó -, Takács -, Horváth -, Sövegjártó -.

Váradi duplájával indult a mérkőzés, amire Hunt válaszolt triplával. Rossz kísérletek után Váradi újabb két kosarat dobott. A szombathelyiek csapatkapitánya egy perccel később is főszereplő volt, sportszerűtlent fújtak ellene. Balogh Szilárd csak az egyik büntetőt dobta be. Golomán kétszer is betalált, míg a szegedi triplák kimaradtak. Szrecsko Szekulovics kért időt. Persons dobott be egy duplát, de Kovács Benedek is betalált. A szombathelyiek őrizték hat pont körüli előnyüket. A negyed hajrájában Hunt dobta meg második tripláját a mérkőzésen, de Kovács Benedek erre is válaszolni tudott. A vasiak irányították a találkozót, de a Szeged lőtávon belül maradt. 15-22.

Persons duplájával indult a második negyed. Somogyi is betalált az első percben, így a különbség nem változott. Persons pontjai után kettőre zárkózott a Szeged. Kovács Benedek és Somogyi Ádám kosaraival durrantott be újra a Falco. Polányi és Cook pontjaival zárkózott ismét a Szeged. Keller szabálytalansága után, Cook büntetőivel és Bognár duplájával átvette a vezetést a Szeged. Váradi egy triplával nyugtatta a szombathelyi kedélyeket, de a hazaiak ismét egyenlíteni tudtak. Az utolsó perc azonban ismét a szombathelyieké volt. 36-40.

Keller Ákos duplájával és Cook triplájával indult a második félidő. Clark is hintett egy hármast a 22. perc elején. A Falco jött ki élesebben a pihenőről,  Váradi kosarát követően 10 ponttal léptek meg sárga-feketék. Persons dobott egy triplát. Kifejezetten jó volt a mérkőzés, jó megoldások mindkét oldalon. A Falco kézben tartotta az irányítást, a Szeged egy percig sem adta fel. Persons nagyon jó napot fogott ki, hármasával három pontra vitte fel a csapatát. A másik oldalon Váradi emelkedett ki. 53-56-os állásnál Milos Konakov kért időt. Barac talált be, Cooktól jött rá a válasz. Szoros volt a találkozó, de az utolsó perc a vendégeké volt. Barac és Somogyi is triplát dobott. 58-68.

A Falco nagyon bekezdett, Somogyi triplájával 15 pontra nőtt az előnyük. A Szeged már nem tudott megújulni, közelebb kerülni a listavezetőhöz. A sárga-feketék 20 ponttal is vezettek, Keller Iván triplája és megítélt ráadás büntető egy picit életben tartotta a reményeiket. A csoda azonban elmaradt. A szombathelyiek győzelme teljesen megérdemelt. 75-91.

HIRDETÉS

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
TampaMarillionNemnormalisbasket20Csíkosnapernyő Recent comment authors
Tampa
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez! Váradi ma remek teljesítményt nyújtott, ami nagyon kellett a győzelemhez, és jó volt látni a két fiatal játékát is. Somogyiról eddig is tudtuk, hogy remek védő, de ahogy Personst fogta, az minden elismerést megérdemel, szépen leszedte a pályáról, és támadásban is nagyon stabil volt, extra kosarakkal. Kovács pedig szintén nagy tehetség, és szép megmozdulásai voltak!

basket20
Olvasó

Milos ma jól cserélt, mindenki, aki pályára lépett, odatette magát! Kinek jobban, kinek rosszabbul jött ki a lépés, de igenis, kell a rotáció, meccsbe kell hozni mindenkit, és ha kiegyenlített az idő, senki nem lesz hulla fáradt a végére!
A fiataloknak pedig kell a meccsrutin, a jó megmozdulások mellett, uram bocsá’ a hibázás is belefér! Szép volt, Fiúk! ??
Csak így tovább! Hajrá Falco!

Csíkosnapernyő
Olvasó

Szeretjük Sreckot,de most 2 külföldit nagyon benézett. Remélem,mer lépni a válogatott szünetben. Falco a 2.kedvenc csapatom,örülök,hogy láthattam játszani őket. Hajrá Szedeák!

Marillion
Olvasó

Sreckonak és a Szegedi csapatnak grat a mai játékukhoz,sok győzelmet kivánok a folytatásra! Nekünk meg gratuláció ehhez az igazi kőkemény csapatmunkához! Beni ma újra beindult! Hajrá Falco!

Mendez
Olvasó

Gratulálok a csapatnak.
Szép volt fiúk!
Beni kapitány!

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a magabiztos Falco győzelemhez, Szegednek meg a harmadik negyed közepéig nyújtott játékához. Külön gratuláció Váradi, Kovács és Somogyi ma nyújtott teljesítményéhez. Golomán, Keller nagyon kellett a védekezésben, Zozó még messze saját formájától, de így is hasznosan játszva tudta segíteni a csapatot, amikor fent volt, sokkal lendületesebben tudta a kontrajátékát játszani a Falco. Légiósok közül Barac volt ma is a jobb, Clark megint csak lefelé tudott kilógni. Remélem Benke mielőbb felépül, mert Clark hármas poszton súlytalan.
A győzelem értékét növeli, hogy szűkebb rotációval, sok utazással együtt is 16 ponttal sikerült győzni úgy, hogy a Szeged csak pillanatokra tudott vezetni 1-1 ponttal.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!
Túl vagyunk rajt, ráadásul pozitívan!
Azért a fiatalok szobrát én még nem vésetném, Kovács +- mutatója a leggyengébb a csapatban -8.Amíg pályán volt a Szeged 8 ponttal vert minket! Golomán +26!!!
Szép volt srácok, megvan a W

Praenoricum
Olvasó

A +/ mutató is egy értékes adat a statisztikából, de egyben az egyik leginkább csalóka, mert ott a csapat többi tagjának a teljesítménye is megjelenik. Ott könnyebben megbújik egy gyenge teljesítmény, és egy jót is leronthatnak a többiek. Szobrot állítani természetesen nem kell, de jó lenne, ha Benedektől gyakran látnánk ilyen jó teljesítményt. Somogyi védekezése Personson tanítani való volt, amikor ő fogta, akkor szinte a labda sem nagyon jutott el hozzá. Jobb teljesítményt nyújt, mint a tavalyi örök ígéret sztárunk a Bundesligából. Ez a két fiatal nagy érték, meg kell becsülni őket. Beni és Zozó óta nem volt itt olyan… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Greg Popovich nyilatkozta: 46 percig a +- mutató érdekli, mert az dönti el hogy kit lehet fent hagyni a pályán és kit nem…az utolsó 2 perc már másról szól..
Dobhatsz te 12 pontot, ha kapunk rólad 20 at…..az egyik legfontosabb mutató a +-….

Praenoricum
Olvasó

Tiszteletem Greg Popovichnak, és azokkal a színtű játékosokkal, akikkel ő dolgozott ez még igaz is lehetett, de ebben az esetben ez nem biztos, hogy helytálló. A +/- mutató csak a többi statisztikai adat mellett mutat valamit is. Ha csak azt néznénk, akkor a mai meccsen Sövegjártót és Verasztót kellett volna fent tartani, mert ők +2 és +3 mutatót hoztak, és utóbbi ugyanolyan jó volt, mint Váradi, hiszen ő is csak +3-at tudott itt felmutatni? Ugye nem kell tovább magyarázni, hogy ez önmagában semmit sem jelent, akkor sem, ha egy legendás edző gondolata.

donnarumma
Olvasó

Természetesen adott poszton kell osszehasonlítani a teljesítményt!Hogy működik jobban a csapat? Ha Ő játszik vagy ha más?
Az meg nem releváns ha valaki 0:46 mp-t játszik!
Kovács 4 es poszton játszott, majdnem 1 félidőt!..nagyrészt Golomán helyett/vagy Clark helyett…
ugye nem kell magyarázni, melyikük volt hasznosabb 4 es poszton? Pedig 12 pont vs 6…nem buta ember ám Greg?

Praenoricum
Olvasó

Szerintem Clarknál sokkal jobban játszott, Golománnál természetesen nem.

donnarumma
Olvasó

ezzel egyetértek…

Nemnormalis
Olvasó

Te viszont segg hulye vagy

Xero
Olvasó

Nyilván Gyuri jobban játszott, de szerintem így butaság összehasonlítani egy pályája csúcsa felé közeledő válogatott játékost egy 2001-es születésű, felfelé jövő fiatal játékossal.. Egyértelmű, hogy melyik a jobb. Hibázott Benedek többet is, de én ennek jó részét annak a számlájára írom, hogy nem játszik túl sokat, és így nehéz felvenni a ritmust. Ha kicsivel nagyobb meccsrutint szerez, akkor sokkal higgadtabban fogja kezelni ezeket a szituációkat. A saját érdekünk is, hogy idén minél jobban beépítsük őt a csapatba, mert jövőre nem lesz itt Somogyi.. Benedek meg – ha jól emlékszem – még legalább 2 évig megfelel a fiatalszabálynak.

KD
Olvasó

Nagy gratula a csapatnak!! A sok utazás és a Treviso elleni kemény BL-meccs ellenére remekül játszottunk, főleg a második félidőben. Beni illetve Somogyi támadásban sokat tett hozzá, de Kovács és Barac is ponterős volt. Zozon látszik, hogy nem teljesen egészséges. ( a vádlija be volt tépőzve) Most lesz egy kis pihenő jővő péntekig és két hazai meccs jön a Paks és a Treviso ellen a válogatott szünetig. Remélem azokat is behúzzuk.

Xero
Olvasó

Gratula az egész Csapatnak!! Azért látszott “párunkon”, hogy úgy hiányzott ez a meccs, mint egy foghúzás… 😀 Gratulálok a fiataloknak, nagyon ügyesek voltak. Remélem Kovács Beni – hasonlóan a maihoz – az ilyen meccseken elég lehetőséget kap majd, mert nagyon sok van benne.. Ezek a belehibázgatások majd a meccsrutinnal biztos, hogy kikopnak a játékából.
A Szeged jól küzdött, de két extra légiós egyedül nem nagyon fog megverni senkit a tabella első feléből.. Sajnos ez az idei csapatuk nagyon messze van a tavalyitól.

Vulcano
Olvasó

Szép volt fiúk!?⚫?
Szili hiányát és Zoli formán kívüliségét is elbírtuk. Mindenkinek sikerült hozzátenni. Beni ma elképesztően játszott. Plusz még a két fiatalt, Kovács Benit és Ádámot emelném ki. Beni nagyon jól élt a lehetőséggel, remekül játszott. Ádám pedig nagyon kritikus pillanatokban süllyesztette el a triplákat. De tényleg, ma mindenki elégedett lehet.
Hajrá Falco?⚫?
10/10?

Petike97
Olvasó

Gratula a fiúknak,nem gondoltam volna hogy egy ilyen hosszú túra és nehéz meccs után 91pontot dobunk idegenben.És gratula Szegedre is mert sokáig jól tartották magukat,jó lesz ez ha így folytatják.??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés