Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szegeden szakadt meg a Nyíregyháza győzelmi szériája

Egylabdás meccset játszottak a felek.

Naturtex-SZTE-Szedeák – HÜBNER Nyíregyháza BS 86-84 (20-28, 28-23, 19-15, 19-18)

Bajnokság, 11. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Török R., Kovács N. (Fekete L.)

Szeged: Persons 25/9, Cook 9/3, Szatmári 1, Hunt 4, Alston 12/3. Cserék: Balogh -, Kerpel-Fronius 5/3, Keller 13/9, Bognár 12/3, Filipovics 5.

Nyíregyháza: Johnson 24/6, Kiss -, Bryce 25/9, Pipiras 6/6, Suárez 14/3. Cserék: Bus -, Bazsó 5/3, Kozák -, Mokánszki 2, LeDay 8.

A kilencedik Szeged látta vendégül a hetedik Nyíregyházát a válogatott szünet után.

Jól bekezdtek a vendégek, két perc sem telt el a találkozóból és máris 7-2 volt az állás a javukra, Alston egy triplával szépített. Továbbra sem akart alábbhagyni a nyíregyháziak dobóformája, Suárez is dobott egy hármast és bár Persons egy 2+1-es akcióval válaszolni tudott, az ekkor már hét pontnál járó Bryce támadásaira egyelőre nem tudott reagálni a hazai alakulat a védőoldalon, igaz, a támadásoknál tudtak ellensúlyozni (10-12). Innen is négy Blue Sharks pont érkezett, időt kért Simándi Árpád (10-16). Bryce továbbra is nagyszerűen kosárlabdázott, ő maga végül tizenöt pontot szerzett az első negyedben, a magyarjainak köszönhetően próbált kapaszkodni a Szedeák. 20-28.

Hamar visszajöttek négyre a hazaiak, köszönhetően Filipovics büntetőjének és Keller hármasának. Johnson és Persons pontpárbaja következett, majd LeDay zsákolt nagyot (30-35). Nagyot küzdött a Szeged, de az egyenlítés nem akart összejönni, mindig előre lépett valaki a Nyíregyházából, aki lélektanilag fontos pillanatokban talált be (35-41). Filipovic csak egy szabaddobást küldött a helyére, Johnson triplával növelte a vendég előnyt, időt kértek a hazaiak (36-44). Keller és Persons ponterősen kosárlabdázott, sikerült visszazárkóznia kettőre a fehér-mezeseknek, ezúttal Pethő Ákos hívta magához az övéit (44-46). A kis szünet után megvolt az esélye az egyenlítésre is a hazaiaknak, de a félidő előtti hajrát a Nyíregyháza zárta jobban. 48-51.

A fordulás után LeDay nevéhez fűződött az első sikeres akció és összességében is jobban kezdte a harmadik felvonást a Nyíregyháza, de sikerült visszakapszkodnia a szegedieknek. Az előzőekhez képest ez a tíz perc nagyon pontszegényre sikeredett, összességében végig tartotta a pártpontos előnyét a Blue Sharks. Cook büntetőivel egyre is megközelítette ellenfelét a Szedeák és hiába küldött válaszként egy triplát Pipiras, Kerpel-Fronius távolija is behullott (65-66). A negyed vége előtt aztán a lélektanilag fontos fordítás is meglett a hazaiaknak és bár Pipirasnak még volt két büntetője, mindkettőt kihagyta. 67-66.

Alston zsákolt vissza egy támadólepattanót a záró etap elején, ami után sok hiába csúszott a befejezésekbe mindkét oldalon, közel három percig nem született kosár, majd Kerpel-Fronius ziccerezett (71-66). LeDay küzdött nagyot a palánkok alatt, egyik csapat sem tudott ellépni a párpontos szegedi vezetésről (75-71). Suárez fizikai fölényét próbálta kihasználni a Blue Sharks, fel is zárkózott kettőre a csapat, sőt, egy labdaszerzés után újra egál volt az állás, három perc maradt (76-76). Keller egy nagy triplát süllyesztett el, Suárez két büntetővel lopta a távolságot. Cook is távolról talált be, de erre is tudtak válaszolni a vendégek, semmi nem dőlt még el 1:47-tel a vége előtt (82-80). Bognár is egy támadólepattanóból tudott eredményes lenni, időt kért Pethő Ákos (84-80). Fontos támadást hibázott el a Blue Sharks, de nem tudta egyelőre lezárni a meccset a Szedeák, maradt még 30 másodperc az órán. Hiába szerezte meg hatalmas csatában a labdát a Szeged, eladták a játékszert. Bryce harcolt ki egy faultot 19 másodperccel a vége előtt, be is ment mindkettő, időt kért Simándi Árpád (84-82). Alston zsákolt Bognár passzából, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, a Szeged tudott nyerni a szünet után. 86-84.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Krisz...Oroszlanyi BanyaszSickMyDuckGecse J. Márió Recent comment authors
SickMyDuck
Olvasó

Tisztelt Mindogfos TV! Annyira amatőr szinten csináljátok ezt a tv szolgáltatást, hogy már szavakat is nehéz találni rá. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy nézek egy mérkőzést és 30mp csúszásban van az eredményjelző. De még ezt is ki tudom kerülni, mert leragasztom egy szalaggal. Ugyanis előre kiírta, hogy mi fog történni az SZTE Szedeak- Nyíregyháza meccsen. ( gyanítom a fullcourt oldaláról puskáztak ) De arra már tényleg nincs jelző, hogy a végjátékot “jelenleg nem érkezik jel” képernyőt kell nézni. Annyira amatőr ez az egész “szolgáltatás”, hogy már szavak sincsenek. És igen lehet hibázni, 1x…. 2x…. 3x….de ennyiszer nem!!! Ezt már szavakba önteni… Olvass tovább »

Krisz...
Olvasó

Sajnos gyakran van olyan is, hogy késik a kép, a hang viszont jó, “valós időben van”. Így sokszor a támadások alatt/előtt, vagy dobásoknál már tudod, hogy bemegy, vagy sem, a közönség reakciójára alapozva… némítva sem túl izgi nézni a meccseket.

Gecse J. Márió
Olvasó

Khmmm… Nem a szél fújta össze azt a kb. 25 %-os ROI-t 🙂 “Talán a Nyíregy +7.5 játszható lehet 1.8-as szorzón, de erre is csak max. 15k-t raknék fel … A ponthatárt 173 pontnál húzták meg, aminél a hosszabb szünet miatt talán inkább az under felé húznék …”

Gecse J. Márió
Olvasó

És élőben a Falco győzelem 2.6-os szorzón szintén jó vételnek bizonyult! 🙂

Gecse J. Márió
Olvasó

Nem kell irigykedni, én sem vagyok az: nem kevés munkát beletéve; több éve ingyen osztom meg telegram-csatornámon a tippjeimet bárkivel, hogy ők is nyerhessenek! 😉 De ha még más nem is tenné ugyanezt a helyemben, én akkor is tudok mások sikereinek is örülni! 🙂 Embere válogatja…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Gratula, Márió! 🤌

Gecse J. Márió
Olvasó

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés