Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szegeden már elkezdték a munkát

Újraindul az élet a Naturtex-SZTE-Szedeák utánpótlása számára.:

:

Újraindul az élet a Naturtex-SZTE-Szedeák utánpótlása számára: a kormány határozatának értelmében sportegyesületek már tarthatnak edzéseket, a szegedi csapat pedig úgy döntött, a fiatalok számára ismét szervez foglalkozásokat – számolt be róla a delmagyar.hu.

– Az izolációs tanácsokat betartva, kisebb csoportokban kezdünk el edzeni. Az edzőkollégák folyamatosan tartották a kapcsolatot a gyerekekkel, mondhatom, nagyon rég volt ennyire kiéhezve minden gyerek és edző a közös edzésekre, arra, hogy találkozzunk. A szülőknek küldünk egy hivatalos beleegyező nyilatkozatot, csak így fogadjuk a gyerekeket, mert ebben a helyzetben azt gondolom, ez az elvárható. A 14 év alattiaknál összesen 43 gyerek jelzett vissza, nagyon pozitív volt a fogadtatása annak, hogy újra elindulnak a foglalkozások – mondta a honlapnak Kiss Zsolt, a Szedeák utánpótlás szakmai vezetője.

A szülők is úgy láthatják, jó kezekben vannak a gyerekek nálunk. Tervezünk szabadtéri foglalkozásokat is, hiszen ezek még jobban megfelelnek a jelenlegi helyzet követelményeinek. Igyekszünk a lehető legjobbat kihozni ebből a szi­tuációból, amellett, hogy szeretnénk biztosítani elfoglaltságot a gyerekeknek, természetesen az egészségük az első.

Az edzőktől is más munkát igényel az újrakezdés, hiszen őszig várhatóan nem lesz semmilyen verseny vagy mérkőzés, amire készülnie kell az utánpótlásban szereplő csapatoknak, így nagyobb hangsúlyt kaphat a motiváció fenntartása.

–Biztos vagyok benne, hogy ezt most háttérbe szorítja az, hogy két hónapja nem volt edzés. Az elején nagyobb hangsúlyt kap az egyéni képzés, nem az 5 az 5 elleni játékkal kezdünk, hanem fokozatosan felépítjük az edzésmunkát. Figyeljük az egészségügyi ajánlásokat, és ezek szerint járunk el.

Fotó: szte-szedeak.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés