Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Szegeden felfüggesztették a tagdíjat, online zajlanak az edzések

Az utánpótlás-játékosok a Szedeák-Zalaegerszeg és a Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers NBA-mérkőzés rövidített verziójából tanulnak, és próbálják a kosárlabda IQ-t fejleszteni.

  •   :

:

A Naturtex-SZTE-Szedeák vezetősége úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt március 15-ével felfüggesztette a nevelési díjfizetési kötelezettséget az utánpótlás-sportolók számára.

Az élet azonban nem áll meg az utánpótlásban: Káposzta József, az utánpótlás-csapatoknál dolgozó erőnléti edző a videómegosztóra feltöltött gyakorlatokból minden nap küld egy-egy feladatsort a gyerekek számára, emellett az edzők is naponta egy-egy videós gyakorlatsort választanak ki utánpótlás-játékosok számára – ezeket kell megcsinálniuk a gyerekeknek otthonukban.

– Mérkőzéselemzéseket is csatolunk a gyerekeknek, legutóbb például a Szedeák-Zalaegerszeg és a Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers NBA-mérkőzés rövidített verzióját küldtük ki, amihez pár szempontot adunk, mi alapján nézzék meg a meccseket, ezzel is próbáljuk a kosárlabda IQ-t fejleszteni. Válaszokat és megoldásokat várunk írásban a gyerekektől, tudjuk, hogy nekik is furcsa ez a helyzet. Bárhogy is alakuljon a jövő, nem engedjük el senki kezét, amennyire lehet, foglalkozunk a csapattagokkal. Remélem, minél hamarabb visszaáll minden az normális kerékvágásba – mondta az szte-szedeak.hu oldalnak Kiss Zsolt, a Szedeák utánpótlás-szakmai vezetője.

Hozzátette, azzal, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége úgy döntött, minden bajnokságát befejezettnek tekinti, csupán az U18-as csapat tudta így rendben befejezni a szezont.

– Serdülő csapatunknál ez nagy szívfájdalom, ígéretes, jó szellemű, tehetséges játékosokból álló társaságról van szó. Úgy gondolom, ők a nyolcasdöntőben biztos ott lettek volna, ott pedig a napi forma dönthet. Sajnáljuk, hogy végül nem derült ki, mire lettek volna képesek, de most természetesen az egészség az első – nyilatkozta Kiss Zsolt.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés