Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Száz fölött dobott, simán nyert az Atomerőmű

Az Oroszlánynak nem volt esélye a paksi csapat ellen.

  •   

OSE Lions – Atomerőmű SE 81-105 (30-31, 18-24, 16-25, 17-25)

Bajnokság, 21. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur T., Kapitány G., Minár L. (Dernei G.)

OSE: Washington 9, Abell 7, Rizvic 21/3, Garamvölgyi 3, Bozovic 3/3. Csere: Hayes 11, Mohácsi 7/6, Zsíros 11/9, Illés 4, Kucsora 2, Demeter -, Anda 3.

ASE: Evans 14/3, Faust 18/9, Calhoun 17/9, Lóránt 23/3, Putney 13/9. Csere: Kis R. 4, Szalai -, Valerio - Kovács Ák. 5/3, Velkey -, Jackson 11.

Érdekes találkozóra volt kilátás Oroszlányban, ahol az előző fordulóban Szolnokon is nyerni tudó, jó formában kosarazó OSE Lions fogadta az ugyan a harmadik helyen álló, de sokszor hektikus teljesítményt nyújtó Atomerőmű SE-t. A hazaiaknak nélkülözniük kellett ezen a találkozón a sokszor plusz energiákat adó szurkolóikat is, mert a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel zárt kapuk mögött játszottak a csapatok.

Az első negyedben a támadójáték dominált mindkét oldalon, hiszen a 30 pontot túllépte mind a két csapat. Faust triplája indította a találkozót, majd nem is engedte ki a kezéből a vezetést sokáig a paksi együttes. Az OSE folyamatosan ott lihegett az ASE nyakán, főleg Rizivc és Abell pontjaira építve. 24-24-nél Hayes kosarával sikerült a hazaiaknak egyenlíteniük, de ekkor Putney duplájával, majd Faust távolijával újra a vendégek szereztek vezetést. Az utolsó kosár Zsírostól érkezett, ezzel egy pontra felhozva csapatát (30-31).

Mohácsi triplája jelentette a második negyed első kosarát, amivel átvette a vezetést az OSE. Sokáig azonban nem örülhetett, mert Lóránt hamar egyenlített és a vezetést is visszavették a paksiak. Ezt követően már a Dzunics-legénységnél volt az előny. Az oroszlányiak Rizvic triplájával 38-39-nél voltak ismét közel a vendégekhez, de az újabb egyenlítés már nem sikerült a negyed során (48-55).

A második félidőből még öt perc sem telt el, amikor Sebastjan Krasovecnek kellett időt kérnie. Ebben a szakaszban 11-4-es futást csinált az Atomerőmű, és már 66-52-re vezetett. Zsíros tripláival ismét erőre kapott az Oroszlány, két perc múlva már újra tíz ponton belül volt.  60-68 után viszont Calhoun, majd Putney hűtötte le a kedélyeket, ráadásul még Kovács triplája is beakadt, ezzel 16 pontosra növelve a különbséget (64-80).

Nem esett sok kosár a záró tízperc elején, ami a vendégeknek kedvezett. Az első három percet 3-2-re az OSE nyerte, majd Faust és Lóránt triplái érkeztek. Ezzel egyre inkább eldőlni látszott a mérkőzés a 35. perc magasságában. Nem is történt meglepetés a hátralévő percekben. Mindkét oldalon lehetőséget kaptak a csere játékosok is. Calhoun triplájával a 100 pontos határt is átlépte az ASE, mely magabiztos győzelmet aratott (81-105).

Fotó: hunbasket.hu

  •   
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
moldi56Artur DokiOroszlanyi Banyaszredmillerldd Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Grat a Paksnak, sajnos sima volt. Jackson viszont egy igazi gyökér.

Artur Doki
Olvasó

nem kell komolyan venni,nem az az ember…)))

ldd
Olvasó

Véleményem szerint…
az oroszlánok, akiknek a legtöbbet jelent, idén, a hazai szurkolás…
és ma ettől lettek megfosztva.
Ti szívvel játszatok, ha nem kaptok külső motívációt, sokkal sebezhetőek vagytok …

De jó a stáb… a legszebb elosztott játékidőt hoztátok!

redmiller
Olvasó

Sok csapatnak jelentett pluszt a hazai közönség, nálunk is a végjátékban…
Tény, hogy az OSE szívja meg legjobban! Náluk volt a legfontosabb 6. ember a szurkoló…. 🙁

szurkoló
Olvasó

Szomorú volt látni az üres lelátot és a csend rányomta bélyegét a mérkőzésre,de nem csak Oroszlányon hanem az összes pályán.Korona-Kosárlabda 1:0

krapulaksz simon
Olvasó

Paks: 32 assziszt, hatan 20 vagy afeletti Val-lal.
Ose-nak biztos nagy hátrány volt a “nézőtlenség”, velük nyílván szorosabb lett volna.
Egy bizonytalannak számolt meccs lett elég magabiztos, a harmadik hely egyre közelebb.
Putney megérkezett a bajnokságba, és a mégújabb srác is biztatónak tűnik.
A régi arcok pedig hozták a szokásos, nagyszerű formát. Lóri hozzáállása elképesztő, a nullásunk 12 aszisztja önmagáért beszél.

Dennis
Olvasó

Nem történt tragédia, a soproni meccset leszámítva a többi eredmény jól alakult a számunkra. Kikapott a Kaposvár, KTE is.
Hajrá OSE!

donnarumma
Olvasó

Az Ase érmes lesz idén…szerintem

Olajka20
Olvasó

Zsiros Peti megint extra volt, nagyon jo keze van, kar, hogy keves lehetoseget kap az edzotol…

moldi56
Olvasó

Mindig elszorul a szivem,ha volt szolnoki játékos jól játszik…máshol.Már nem Zsíros Peti az első,aki így tett volt csapata ellen.Meg is érdemeljük.CSAK AZ OLAJ!

elfogult vagyok
Olvasó

Ezt elbuktuk!
Nincs a csapatunk üres lelátóhoz szokva!! (A Látvány is katasztrofális volt!) Szörnyű védekezés, katasztrofális dobó százalék! A csarnok előtti szurkolás nem ment át kellő erővel “csak” hallatszott!! A Zárt kapu nekünk NEM kedvez!

Gyerünk tovább!!!!
Újabb kihívás! Alkalmazkodnunk KELL!
Hajrá! Van még feladat!
A múltunk kötelez! Az OSE újra ……..
Hajrá OSE!!!!!!!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés