Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Szarvas Gábor felnőtt, profi közeget igyekszik teremteni az U18-as fiúválogatottban

December közepén ismét közös összetartáson vett részt a válogatott.:

:

December közepén ismét közös összetartáson vett részt az újjáalakuló, Szarvas Gábor vezette U18-as fiú kosárlabda-válogatott. A jövő évi korosztályos Európa-bajnokságra készülő csapat négy napot töltött együtt Székesfehérváron. Ennek tapasztalatairól kérdeztük a trénert.

Ambiciózus tervekkel vágott neki a munkának Szarvas Gábor az U18-as fiú kosárlabda-válogatott új szövetségi edzőjeként. Az őszi kinevezése után így nyilatkozott az Utánpótlássportnak.
Az a célom, hogy én legyek a következő edző, aki A-divízióba vezeti a fiúutánpótlást
– mondta válogatott szakvezetője, a szolnoki felnőttélvonalbeli csapat másodedzője, aki a novemberi, első rövid összetartás után december 10. és 14. között ismét együtt dolgozhatott az U18-as korosztály legjobbjaival. (A közelmúltban Gulyás Róbert, az Atomerőmű SE szakosztályelnöke csapatvezetőként csatlakozott a szakmai stábhoz.)

„A novemberi első edzőtáborral egyetemben a legutóbbinak is az volt az elsődleges célja, hogy megismerjük a számításba vehető fiatalokat, és azokat a játékosokat, akik felkeltették a figyelmünket, legalább néhány edzés erejéig személyesen is feltérképezhessük – kezdte Szarvas Gábor az értékelést. – Így összesen mintegy negyven játékost tudtunk megnézni a két edzőtábor alatt. A mostani benyomások, illetve a bajnokság mutatott teljesítmények alapján januárban már szűkített kerettel folytatjuk a munkát. A következő alkalommal pedig már elkezdjük azokat a taktikai elemeket is gyakorolni, pontosítani, amelyekkel a jövő évi Eb-n szeretnénk majd előrukkolni. A taktika mellett persze elengedhetetlen, hogy a játékosok megfeleljenek azoknak a fizikai elvárásoknak, amelyekkel a nemzetközi porondon találkoznak.

Az edzéseken kíváncsi voltam mennyire edzhetők, hogyan veszik az új információkat terhelt állapotban, szóval próbáltunk felnőtt, profi közeget modellezni. Mindent egybevéve, eddig pozitív és jó hangulatú összetartásokon vagyunk túl, amelyektől visszakaptam azt, amit látni szerettem volna, szerencsére bővelkedünk tehetségekben.

Ugyanakkor kulcsfontosságú lesz, hogy a következő öt-hat hónapban a klubokban is minőségi munkát végezzenek a fiatalok, hiszen nagy részben ezen múlik, milyen állapotban érkeznek meg az Európa-bajnokság kezdetére.”

Legközelebb a válogatott január közepén edzőtáborozik közösen, ennek keretében pedig összemérheti erejét az idősebbekkel, az U19-es és az U20-as válogatottal is, majd – várhatóan – februárban már nemzetközi felkészülési mérkőzések is várnak a játékosokra.

(Kiemelt kép forrása: Szolnoki Olajbányász)

Forrás: https://www.utanpotlassport.hu/

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JondonnarummaWSrebornfanaticfantasticmoldi56 Recent comment authors
Jon
Olvasó

Sajnos sokan vannak, akik nem tudnak hibázni. Csak ez kicsit mást jelent jelenleg az országban, mint jelentett pl. Michael Jordan esetében.

WSreborn
Olvasó

Alig várom, hogy sikereket érjen el az u18 válogatott és szombathelyen bőgjenek ezen.

KD
Olvasó

Szerintem úgy juthatunk fel az A csoportba, ha sikerül megfélemliteni az ellenfelek 10-es és 11-es számú játékosát. Csak nehogy megneszeljék ezt a zseniális taktikát, mert azonnal lecserélik a mezszámokat😀

moldi56
Olvasó

Igazi zseni vagy!

fanaticfantastic
Olvasó

Te vagy az egyik Szolnok fóbiás a 3 leginkább “véresszájú”,(+ Párna,Mendez) f…kalap közül. Pihenj már te szerencsétlen.

KD
Olvasó

“Kivívta” magának a figyelmet, ahogy Ti is. A legjobb példája annak, hogy M.o-n tehetséggel, hozzáértéssel, kiváló pedagógiai érzékkel milyen messzire lehet jutni. Ja nem.

fanaticfantastic
Olvasó

Tudjuk a véleményed. Hiába írod le ezerszer. Te,csak egyszerűen provokálsz minden Olajhoz köthető cikk alatt. Kis p.cs vagy. Ennyi.

KD
Olvasó

Érdemben nem olvastam tőletek cáfolatot. Sajnos azt kell mondjam, ez nem provokáció, hanem a fájdalmas igazság.

fanaticfantastic
Olvasó

Mindenben ellenséges vagy. Csak neked fájdalmas,amúgy mert nem tudsz róla ,,,meg rólunk lepattanni.

WSreborn
Olvasó

Mocskos szombathely!

donnarumma
Olvasó

Az összes jelenlegi lakos? Vagy akik itt születtek? És aki szhelyi de Mte szurkoló?

fanaticfantastic
Olvasó

Jogos a kérdés! Tisztázni kellene már a fogalmakat ,itt a fórumon és a lelátókon is. Pld. egy pici lány aki,mondjuk tegnap született Szolnokon,alapból buckás? Alanyi jogon utálja néhány fórumozó és Falco meccsre járó szombathelyi? Nincs esélye ezt megúszni a picinek? Már őt is cigányozza a Falco publikum,vagy csak ,mondjuk elsejétől?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés