Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Szarikopulosz nagyon erős ellenfélnek tartja a Falcót

“Sokan alábecsülik, mert egy magyar klubról van szó, amely alacsonyabban kvalifikált bajnokságban szerepel, de egy remek adottságokkal, jó alapokkal rendelkező csapat.”:

:

Holnap este a PAOK Szaloniki vendége lesz a Bajnokok Ligája D-csoportjának 9. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. A görög klub sajtótájékoztatót tartott a mérkőzés előtt, ahol a gárda 213 centis centere, Ziszisz Szarikopulosz nyilatkozott az esélyekről.

– Újabb nagyon fontos mérkőzés előtt állunk a Bajnokok Ligájában. Holnap egy nagyon erős ellenfél vár ránk, a Falco eddig az összes hazai mérkőzését megnyerte. Egy győzelem nagy lendületet és önbizalmat adhatna nekünk a folytatásra. Mentálisan is sokat jelenthetne.

A két csapat október 22-i találkozóját 76-66-ra a magyar bajnok nyerte az Aréna Savariában. A 29 éves Szarikopulosz Szombathelyen 14 perc alatt 4 pontig és 4 lepattanóig jutott.

– A Falco nagyon jó csapat. Lehet, hogy sokan alábecsülik, mert egy magyar klubról van szó, amely alacsonyabban kvalifikált bajnokságban szerepel, de egy remek adottságokkal, jó alapokkal rendelkező, nagyon jó kosárlabdát játszó csapat. Ezt az odavágón határozottan érvényre is juttatta. Úgy kell hozzáállnunk, hogy ez egy nagyon fontos hazai mérkőzés lesz. Mindenkitől rengeteg akarat és energia szükségeltetik. Meg akarjuk nyerni a meccset, már csak azért is, hogy önbizalmat szerezzünk. Ez pszichológiailag, mentálisan is sokat jelentene.

És hogy szerinte mire érdemes még odafigyelni a Falco ellen?

– A Falco egy régóta jól működő, sokat futó csapat. Sok variációval rendelkezik az átmeneti, tranzíciós játékokat illetően. Az első másodperctől kezdve készen kell állnunk védekezésben. Az edzőnk is erre helyezte a hangsúlyt, annak érdekében, hogy ne legyünk olyan passzívak, mint az előző mérkőzéseinken.

fotó: paokbc.gr

HIRDETÉS

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés