Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Szalay Ferenc szerint a válogatott túlteljesítette a várakozásokat

“A fiatalok beépítése folyamatosan zajlik, és minél több lesz a nemzetközi meccs, annál hamarabb érhetünk oda Európa legjobb négy csapata közé.”:

:

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke szerint a magyar válogatott túlteljesítette a várakozásokat azzal, hogy a hetedik helyen végzett a szerb-lett rendezésű női Európa-bajnokságon.

“Erősebb csapatunk volt, mint gondoltuk, a tervezés ugyanis onnan indult, hogy ha a csoportból továbbjutunk, az már komoly eredmény” – kezdte értékelését az MKOSZ vezetője vasárnap az MTI-nek. “Az, hogy első helyen zártunk, már várakozáson felül volt, utána a csapaton látszott, hogy a nemzetközi rutint még meg kell szerezni. A többi csapaton pedig az látszott, hogy megvan már ez a rutinjuk, és ennyivel előttünk vannak. A britek ellen már nagyon komoly volt a tét és a teher, ami lenyomta a lányokat. El kell gondolkodnunk azon, hogy miként tudjuk levenni ezt a terhet a vállukról, mert a közvélemény egy része azt gondolta, hogy azzal, hogy van esélyünk az olimpiai selejtezőre, akkor az már meg is van. Valljuk be, ez nagyon nagy falat lett volna” – jelentette ki Szalay Ferenc.

A szövetség első embere közölte, ha a britek ellen 62-59-re elvesztett negyeddöntőben ugyanolyan nyugodt a nemzeti együttes, mint előtte a csoportkörben, akkor négybe juthatott volna.

“Ha azok a csapatok, amelyek nemzetközi szinten vannak, megfelelő időmennyiséget adnak a magyar játékosoknak, akkor biztos vagyok benne, hogy ezek a nüánsznyi problémák nem jönnek elő. Itt például Határ Betti teljesítményére is gondolok, aki kiváló játékos, de az igazán éles helyzetekben még nem próbálta ki magát annyiszor, hogy bizonyos automatizmusok kialakuljanak nála. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a hetedik helyünkkel, mert ez azt jelenti, hogy jó úton jár a magyar női kosárlabda. A fiatalok beépítése folyamatosan zajlik, és minél több lesz a nemzetközi meccs, annál hamarabb érhetünk oda Európa legjobb négy csapata közé.”

Az MKOSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a jelenlegi U18-as és U20-as válogatott kosarasai – kiegészülve a náluk még fiatalabbakkal – jó menedzseléssel bő tíz évre meg tudják majd határozni a magyar kosárlabdát.

“Nem véletlenül hoztuk májusban azt a szabályt, hogy az NB I alapszakasz-meccsein az első félidőben egy 23 évnél fiatalabb magyarnak a pályán kell lennie” – erősítette meg Szalay Ferenc.

Fotó: MKOSZ

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
derrylmakelovenotwar69EricKendeffy BotondRRichieG Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

Jó a 7-ik hely Európában a női kosárlabdában? Igen.
A sorsolás alapján csoportelsőnek vártuk magunkat? Nem.
A britek elleni meccset elqrták? Igen. Nagyon!
Az a véleményem, ha a padon nem Székely ül, 4-be kerül a csapat. Cziczás felrázta volna őket és jobban is meccselt volna.
Hajrá magyar kosárlabda!

Eric
Olvasó

Feri bácsi! Mindenki térkő ferije! Itt az ideje a nyugdíjnak mindenhol…jön a szemilis időszak. A facen meg arrogánskodik mi? neee romboljon már többet

derryl
Olvasó

Még leburkolják a Tüdőkórház területét, majd kikövezik a Szaharát!
Nyugi,amíg pénzt szagol valahol, addig nem megy nyugdíjba.

Kendeffy Botond
Olvasó

Végül is a brit meccs kivételével nem tudom a csapatot kritizálni. A belgák jobbak nálunk és ezt tudtuk előre. A britek különben az elődöntőben is szoros meccset játszottak a franciákkal. Szóval azt a meccset kellett volna hozni. Ilyen esélyünk nem lesz hosszú ideig.

Szóval összességében jó eredményt értünk el.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Borzasztó ez az uborka szezon nekünk kell témát generálni…

RRichieG
Olvasó

Feco! Ezt elkúrtad. Ez a keret +Medgyessyvel döntöt kellett volna játszani. Ebben a mezőnyben. Hanta Norbi kiváló politikus lenne ezzel a dumával, azonban itt cselekedni kell, nem kimagyarázni.Cziczásban is csalódtam, hogy nevét adja ehhez. Ő sokkal jobb szakember ennél.Persze aláírtuk volna előtte. A f@szt írtuk volna alá. Győzelem, vagy halál. Határban is ott van az x faktor, de nem a Székely fogja kihozni belőle. De. Mit várunk egy olyan embertől, aki a szúnyogokkal nem bír, repülőtérrel, repülőkkel+korlátlan pénzzel… Strandja már van 70ezer embernek a Szecska aluljáróban. Ha jó a széljárás.Tavaszi szél vizet áraszt, és lehet is közlekedni a Mercuryval. Ugye… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Hidd el Ricsi, igyekeztem…
De a végére nagyon bonyolult lett.
Legalábbis nekem.

RRichieG
Olvasó

Majd Rouge elemzi. Alany, állítmány rendben.

törrögszultán
Olvasó

Vagyis, nem kellett volna első helyen végezni a csoportban…
Csak ” hagyományosan” tovább lépni és már jobbak vagyunk?
Dehát nem az olimpiai kvalifikáció volt az alapvető cél????
Mi lenne, ha vége rá merne mutatni a hiányosságokra( erőnlét, szakmai munka, pszichológia, erősebb követelmények megfogalmazása, edzőképzés, tehetség gondozás, kiválasztás módszerének változtatása…)
Szalay Úr, az ön ideje lejárt!!!

ldd
Olvasó

A Szövetség alapvetően jól működik.
Nem vagyok híve a cél nélküli rombolásnak.
Nem látom azt a személyt aki jobban csinálná Szalaynál.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Most igy hirtelen Dávid Kornél ugrott be NBA-s tapasztalat és egyebek nála nem hiszem ,hogy van jelenleg olyan ember aki többet tud a kosárlabdáról de nyilván ő kevésbbé van benne a ner rendszerben…Igen Kevin vagyok ettől függetlenül belátom ,hogy ide is kormány közeli ember helyeznek…

ldd
Olvasó

Nem rossz tipp.

ldd
Olvasó

Most, hogy a Főnök mondja talán Sopronkcfan is elfogadja amit a “spanyol majommal” kapcsolatosan felvetettem…
A lányok előbb érnek,a nemzetközi eredményeik is jobbak UP szintén. Több jó műhely is van az országban.
Nem hiszem, hogy megfizethetetlenek és topák.
Játszatni kell őket!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nyugi, még több TAO-pénz, még több stadion- és csarnoképítés, még több Mészáros-beruházás, még több gazdasági mutyi és jogi kiskapu, és hamarosan már (még kb. 25-30 év) lesz is eredmény! Fociban, kosárban, kézilabdában, mindenhol.
Kérdés, persze, mi számít “eredménynek”…
😉

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Irtam facen Zoltán.Azért nézd meg de részben megválaszoltad 😀

Krampusz
Olvasó

Vajon hány meccset látott? Ezt az U23-at nem értem. A női mezőnyben évek óta U20-asnak kell pályán lennie. Ezt azért tudhatná. Így lettek az U20-as játékosok a legdrágábbak, még ha alig is tudnak kosarazni. Így jutnak kevesebb játéklehetőséghez azok, akik ezen az EB-n játszottak (Varga, Zele, Határ, Dubei). Akik meg idén U20-asok voltak a csapatukban, azok Studer kivételével nem játszottak. Akkor hogy is van ez? Tipikus megvezetéses kamukommunikáció + önfényezés a “gazdák” előtt.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

1.Frissen mosott séró pipa
2.A Lányok megvédése a Britt meccs miatt pipa
3.A nép hülyitése pipa

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés