Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Szalay Ferenc: Az utóbbi idők legösszetartóbb csapata ez a mostani

Sajtótájékoztatót tartott a válogatott.:

:

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány és a játékosok közül Golomán György pozitív koronavírusteszt miatt nem utazik el Portugáliába, ahol a magyar férfi kosárlabda-válogatott pénteken megkezdi a világbajnoki selejtezősorozatot – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke.

A magyar szövetség hétfői, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Falco KC Szombathely kosarasa és a szakvezető is hazatért, mindketten karanténban vannak. Ivkovics és Golomán nem lesz ott Kaposváron jövő hétfőn az olimpiai ezüstérmes franciák elleni meccsen sem.

A jelen állás szerint Pór Péter szövetségi edző irányítja majd a magyarokat a két vb-selejtezőn.

Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke emlékeztetett arra, hogy jövő szeptemberben Európa-bajnokság vár a válogatottra, amelyre remek felkészülésként szolgálhatnak a vb-selejtezők.

– Az utóbbi idők legösszetartóbb csapata ez a mostani – jelentette ki az MKOSZ vezetője.

Pór Péter úgy vélte, nem szabad félvállról venni a portugál csapatot.

– Erős, jó fizikumú játékosok alkotják az ellenfelet, ezt már a Szolnok is tapasztalhatta, amikor nemrég kétszer találkozott az Európa Kupában a Portóval. Ami a franciákat illeti, nem tudni még, hogy kik állnak rendelkezésre, de náluk még a B és C csapat is komoly játékerőt képvisel – tette hozzá.

A portugáliai nyitány után a nemzeti csapat jövő hétfőn fogadja az olimpiai ezüstérmes Franciaországot Kaposváron. Februárban kétszer Montenegró következik, majd júliusban újabb két meccsel zárul a selejtezős program.

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Az első három szakaszban – jövő júliusig – a nyolc kvartett csoportmeccsei zajlanak, minden négyesből az első három-három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a megmaradt 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a vb-re.

A magyarok annak köszönhetően kerültek be előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a jövő szeptemberi Európa-bajnokságra, amelynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.

A 2023-as világbajnokságnak Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont. A 32-es mezőnyben az utóbbi két rendező ország mellett – Indonéziának selejtezőt kell vívnia – öt afrikai, hét amerikai, hat ázsiai-óceániai és 12 európai csapat kap helyet.

Fotó és forrás: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés