Connect with us

Bajnokság

Szalay Ferenc: Az idei szezon nem az eredményességről, hanem a sportág életben tartásáról szól

“Aki úgy gondolja, hogy az eredményességről szól, az téved.”:

:

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) elnöke szerint a pandémia miatt az idei szezon nem az eredményességről, hanem a sportág életben tartásáról szól.

Az MKOSZ vezetője hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a két héttel ezelőtt megkezdődött férfi és női bajnokságban több mérkőzést nem tudtak megrendezni – előbbiben három csapat még be sem mutatkozhatott -, miután játékosok és stábtagok pozitív koronavírustesztet produkáltak, illetve ahhoz kapcsolódóan eleget kell tenniük a karantén-kötelezettségüknek.

Szalay Ferenc kiemelte: a bajnokság kezdete óta eltelt rövid időszak arról szólt, hogy a lehető legtöbb mérkőzést tudják megrendezni, mert csak úgy tudják életben tartani a sportágat, ha vannak meccsek. Elsősorban utóbbit várják el a sportág szponzorai és támogatói, nem feltétlen az eredményességet.

Nem az eredményességről kell szóljon ez az idény, hanem arról, hogy egyáltalán végig tudjon menni. Mert ugyanúgy a vírusjárvány hat rá, mint az előzőre. Aki úgy gondolja, hogy az eredményességről szól, az téved. A járványhelyzet ismeretében nem játék ez az időszak, és aligha az lesz a bajnok, aki gondolta. Lesz még lehetőség arra, hogy egészséges időszakban éljük meg a kosárlabdát – utalt az elnök az előző bajnoki szezonra, amelyet márciusban a járvány miatt befejezettnek kellett nyilvánítaniuk, és nem hirdettek végeredményt.

Kiemelte: reméli, hogy a vírus hamarosan “átfut a csapatokon, illetve a játékosokon”, így egyre kevesebb lesz a halasztás és egyre több az olyan mérkőzés, amelyet az eredeti időpontban tudnak megrendezni. Hozzátette: néhány héten belül eldől, milyen irányt kell venniük, az elnökségnek szükséges-e változtatnia a bajnoki kiíráson, vagy a terveik szerint a válogatott szünetében pótolni tudják az elmaradt összecsapásokat.

Miközben Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője már most a bajnokság teljes átszervezését javasolta, addig Szalay Ferenc szerint ennek most még nem jött el az ideje.

Okorn egy nagyon jó edző, ezért is kell inkább a csapatával foglalkoznia egy ilyen nehéz helyzetben, ezt az átszervezést pedig hagyja az elnökségre. Ha változtatni kell, akkor változtatni fogunk, ezt az időszakot viszont így kell tudni elviselni, ahogy van. Lesznek fertőzött csapatok, játékosok, és vannak egészséges csapatok, játékosok. Utóbbiak tudnak játszani egymás ellen, előbbiek pedig épüljenek fel, mielőbb várjuk őket vissza. A kosárlabdának és a többi sportágnak tudnia kell alkalmazkodnia a vírushelyzethez.

Hozzátette: vannak terveik azzal kapcsolatban, hogyan tudnak helytállni a jelenlegi körülmények között, valamint akkor, ha változás történik.

– Amennyiben túl nagy lesz a csapatok fertőzöttsége, megnézzük, hogyan lehet amerikai mintára folytatni a bajnokságot, hogy csak a játékosok és a stáb jöjjön a buborékrendszerbe – nyilatkozta. Hangsúlyozta: addig is a klub fiataljaival, az U23-as és az U20-as csapatok játékosaival lehet pótolni az első csapat keretéből kieső kosarasokat, majd a körmendiek példájára utalva megjegyezte, hogy így is lehet jól szerepelni a felnőttek között.

Forrás: MTI

47 hozzászólás

47
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
28 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
ColePraenoricumhopehelyFeherparnabaltazar Recent comment authors
Cole
Olvasó

Remek…én nem is értem ezt a szájkaratét, ami zajlik. A szurkolókat meg lehet próbálni lekezelni (bár nem kellene és nem is szabadna mert csak a csapatuknak szeretnének jót), de a játékosokat, edzőket, szponzorokat végképp nem szabadna, pláne, amikor segíteni szeretnének. Nem számít az eredményesség? Hogyne számítana. A játékosok, edzők pénzért dolgoznak (és gondolom kicsit többért, mint az átlagemberek), a szponzorok meg még keményebb pénzeket adnak a csapatoknak a JÁTÉKÉRT és az EREDMÉNYEKÉRT. Ez nem iskolás gyerekcsapatok tornája. Vagy tud menni egy bajnokság valahogy a vírus mellett, vagy nem. Ha nem, azt is el kell fogadni, mert az egészség az első.… Olvass tovább »

hopehely
Olvasó

Okorn legyen a Szalay-Bodnár páros helyett az új Elnök meg a Főtitkár, mellékállásban, társadalmi munkában is többet csinálna a SEMMINÉL!
A válogatott szünetekben meg lehetne Ivkovics helyett a Kapitány!

BL menetelés
Olvasó

Akiket felsoroltál egyik sem vihetné a “cipőfűzőjét” sem

BL menetelés
Olvasó

Szalay, Bodnár! Felelős sportvezető hogy nyilatkozhat olyat hogy az eredményesség nem számit! Természetesen az egészség a legfontosabb de akkor nem szabadott volna elinditani a bajnokságot. A csapatok szponzorok igy a semmire fizetik a többszáz milliót. Igaz ez nem érdekli a nagy vezetőket a lényeg hogy a szövetségben dolgozóknak érkezzenek a milliók a számlájukra.Tudjuk hogy Szalay-t legkevésbé érdeklik az emberek erről már tanúbizonyságot tett amikor elhangzott az ” Ennyi sok vén hülye picsát” kijelentése. Egy tisztességes vezető ilyen sértések után azonnal lemondana.

Feherparna
Olvasó

Az a legnagyobb probléma, hogy egy ilyen helyzetben is mindenki az önös érdekeit nézi ahelyett, hogy csak most az egyszer a magyar kosárlabda érdeke lenne az első

bakiba
Olvasó

Komoly problémák vannak a szövetségnél:
-nincs tiszta kommunikáció covid ügyben.megy a mismásolás.
-nincsenek kiírva és elkezdve a regionális bajnokságok. senki nem tud semmit. Több száz up csapat áll és vár
-nem tudják elintézni, hogy a különbejáratú termekbe be lehessen menni edzeni. sok kis egyesület elvérzik ezen.
– NINCS VERSENYKIÍRÁS! tudja valaki,hogy hány csapat esik ki? Vagy jut fel? mennek a hírek, de semmi konkrétum. Hogy lehet elkezdeni egy bajnokságot úgy, hogy nincsenek tisztázva a feltételek? Vagy azzal, hogy kijelentették, hogy nem az eredményesség számít, gyakorlatilag elismerték, hogy nincs kieső? Akkor meg minek az egész?

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Nekem aztán nem tisztem védeni az MKOSZ becsületét, mert legtöbb esetben nem érdemesek rá. De érvényes, aláírt versenykiírás van:

http://hunbasket.hu/documents/52893_VK_FA_2021_0vvv_signed.pdf

Az meg egy dolog, hogy ki mit hallott a kiesőkről, meg a feljutókról, egyelőre ez a hivatalos és elfogadott versenykiírás és eszerint egy kieső (és gondolom egy feljutó) lesz.

krsz
Olvasó

Hogy az eredmény nem számít, azt a szponzorok torkán kell ledugni, akik második éve dobálják ki a tíz-/százmilliókat az ablakon.
Nincs még egy olyan melóhely, ahol hónapok óta nem folyik érdemi munkavégzés, de a milliók érkeznek zavartalanul mindenki számlájára.

baltazar
Olvasó

Maradjunk annyiban, hogy eleve komolytalan az a bajnokság, aminek csak az első fordulója előtt kell kötelezően tesztelni a játékosokat.

Sok mindent nem tudunk még erről a COVID-19-ről, de bármiben lefogadom, hogy terjed az első forduló után is.

Redbid
Olvasó

Most nem azért, de ezek, és akik ezt korrekt nyilatkozatnak nevezik, hol élnek?
Arról beszél, hogy az életben tartás az elsődleges, közben meg már alig van csapat aki játszik!!!
Ezt a TÉNYT sajnos mintha valahogy nem lennének hajlandók észrevenni!!

Az eredményességgel jönni, ennek meg olyan terelés szaga van! Ilyet nem hallottunk sehonnan, legalábbis én nem emlékszem, hogy ez bármelyik csapat részéről is elhangzott volna.

Vagy csak, nem tényleg a “belső” infókból beszél?

mindegycsaknesárga
Olvasó

Válogatott szünetben pótlás? Normális? Azok a csapatok akik több játékost is adnak, el vannak maradva meccsel. Egy Falcoból hiányozni fog Perl, Váradi,Benke és mondjuk így pótoljon meccset Albával, ahol csak Voja hiányozna vagy Pakssal, ahol csak Eilingsfeld válogatott v Deac, ahonnan senki nincs válogatottban? Sőt, hétvégi tvs meccs alapján Körmendtől is behívják szerintem Mócsánt, meg Stojan ragaszkodik Ferenczhez, Tóth Norbihoz. Főleg h kérdés mi lesz légióskodó magyarokkal. Lényeg szponzorok miatt, hogy legyen meccs? Akkor ha tényleg ez a fontos, miért nincs legalább szombat vasárnap tvs meccs? Első fordulóban 3meccset adtak. Gondoltam végre m4+on akkor beindul a kosárlabda közvetítés. Első fordulóig… Olvass tovább »

Setback
Vendég
Setback

Kiváncsi vagyok honnan lesz buborékra pénz,mert a csapatok aligha tudják kinyögni.De ha lesz is rá pénz hol lesz ez megrendezve,ahol le lesz foglalva 1 nagyobb hotel és nem csak 1-1 emelet.Ha pedig erre is lesz megoldás érdekel,hogy folyamatosan van 6-7 csapat ahol fertőzöttek vannak..ők hogyan tudnak ebbe belecsatlakozni,mert mire meggyógyulnak más csapatok lesznek fertőzöttek.És mi lesz az U23-as iskolába járó játékosokkal és így az U23 szabállyal?De tegyük fel jön pár pénzeszsák és kifizet mindent.Még a vírusokat is lefizetik.A nézőket és a játékosokat talán el lehetne szeparálni…Én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de ha megvalósul fejet hajtok.

mindegycsaknesárga
Olvasó

Szálloda mégcsak sima ügy lenne. Pesti szállodák konganak, főleg ami konferenciákra állt rá. Nem egy bezárt, másik albérletnek adja ki szobáit. De haveri, párt körökbe lenne aki tudna biztosítani szállást. Kérdés ki viselné költségeket, az mkosz v a csapatok?
Túl hosszú idó lenne, nincs középszakas, csak lesz vhogy.

Redbid
Olvasó

Pont ezért írtam én lobbizva az indulásnál a “buborék” mellett, hogy az alapszakaszban a körülményekre tekintettel, csak egyszer játszik mindenki mindenkivel, és utána az idő kompenzálása miatt tartanám mégis a középszakaszt, remélhetőleg már a hagyományos módon!
Mivel most van a probléma most kell módosítani, így most az alapszakaszba kell belenyúlni, hogy később minden mehessen majd hellyel-közzel a rendes kerékvágásba!

Redbid
Olvasó

A csapatoknak vannak kiadásaik otthoni mérkőzés esetén, ill. idegenbeli esetén is, tehát valamilyen szintű pénz rendelkezésre kell álljon!
Más kérdés, hogy az mire elég.

Én három csoportot csinálnék, (5-5-4 csapa) egyrészt kevesebb ember, (kontakt lehetőség) és akkor nem az lenne, hogy akkor most beköltözünk, és januárig onnan ki se moccanunk, mert azt biztosan nem olcsó és egyszerű megvalósítani, hanem pl. x idejű felkészülési idő után egy x napos (amennyi szükséges napi egy mérkőzéshez) torna keretében játék, mint ahogy az felkészülési tornákon szokott lenni!
Majd ismét x felkészülési idő, majd újra torna!

Gézuka
Olvasó

Térkő Ferkó

Mendez
Olvasó

Nem az eredmény számít Feri?
Ezt meséld be annak akinek akarod Feri, de ne azoknak akik a csapatoknak több százmillió forintot biztosítanak a szezonra.
Ezzel a mondatoddal nagyobbat buktál, mint a sokvénhülyével te birkapásztor!

Zsarkov
Olvasó

Klasszikust csak pontosan: “ennyi hülye vén kurvát!” 😅
Akkor mondjuk volt igazság a szavaiban…

Ewing
Olvasó

Amúgy meg a kurva anyánkat! Igaz, Feri?

Dallas
Olvasó

Szó te már öreglány vagy ? 🙂 amugy is nem az a lényeg hogy jó legyen a térkö ,csak ki legyen fizetve(ahova kell) a Várhegyire emlékeztek ? valami müvház körüli mizéria volt “csak” megemlítve nemrég, pedig ott volt a Tabán és a többi… hogy egy fiatalon is már klasszikust idézek: olyan ezeknek a közpénz mint a heroin,nem lehet leállni xD azt is megbüntették 170 E Ft -ra … muhaha az USÁ-ban ennyi évet kapott volna

Nagy Többség
Olvasó

Tisztelt Szalay Úr!Szerdán a ki tudja hányadik fordulóban 1db mérkőzés kerül lejátszásra Hétvégén lehet, hogy egyse. . Ön szerint még nem jött el az idő a buborékra és a bajnokság átszervezésére?Értem!Vagy nem… Nem számít az eredmény? Ha a vírus és az idétlen szabályok miatt 10.lesz a Szolnok 9.az Alba elképzeltem, hogy Fofó nyilatkozik, hogy nem számít az eredmény… Te Jó Isten…

Rózsabimbó
Olvasó

Játszunk, játszunk ! Azonban bohóckodássá válik a tét nélküli, eredményességet figyelmen kívül hagyó szaladgálás a pályákon.

MAFCdrukker
Olvasó

Én az MKOSZ-vezetőket tenném be egy közös buborékba, hadd tapasztalják meg ennem a nagyszerűségét (közben hátha összevesznek). Két személynek (Szalay, Bodnár) talán sikerül megfelelő buborékot találni Magyarországon.

Praenoricum
Olvasó

Az ötlet tetszik. Csak az a buborék legyen légmentes…

pecs007
Olvasó

Feri! Az Okorn kurva jó áron tud térkövezni, így sem?

Rouge
Olvasó

LEFORDÍTOM: “… Nem az eredményességről kell szóljon ez az idény, hanem arról, hogy egyáltalán végig tudjon menni…” – Nem az eredményességről szól ez az idény (alig tudtam lenyúlni), hanem arról, hogy egyáltalán néhány milkó csurranjon-cseppenjen a zsebbe…” . . . “… Mert ugyanúgy a vírusjárvány hat rá, mint az előzőre…” – Mindenért az a vénkurva vírus a hibás, hogy baszódjon meg …” . . . “… A járványhelyzet ismeretében nem játék ez az időszak…” – Nem játék ez az időszak és ebben az időszakban játék sincs… mert ezt elkúrtuk a Petivel…nem kicsit, nagyon… . . . “… Okorn egy nagyon… Olvass tovább »

wiley
Olvasó

Bohóc szalay és bodnár! Fáj,hogy valaki legalább próbál megoldást keresni és gondolkodik?
De mit is várunk ilyen dilettáns bohócoktól,akik szerint a mindigós szar is jól működő dolog…
Titeket kène eltakarítani a kosárlabda közeléből örökre!

Vadasz
Olvasó

A két hét utáni Okorn féle okoskodást hagyjuk már a francba. Előre le volt közölve, hogyha kell, akkor majd változtatnak lebonyolítás módján. Nem véletlen hogy március elején véget ér az alapszakasz és középszakasz nincs.
Akár két hónappal is meg lehet növelni az alapszakasz hosszát.
De gondolom Okorn se lép azonnal, amikor az általa kiválasztott játékost két hét után elakarja zavarni a közönség.

wiley
Olvasó

Te vagy az Ferkó? 🤦‍♂️😅

Leklibajsza
Olvasó

Jó hasonlat.😂

Lesek
Olvasó

Kedves Szakértők!
A csapatok főállású sportolókból áll, el lehet őket boborékozni. Az más kérdés, hol van Mo-n olyan környezet, ahol ezt meg lehet tenni. De… A játékvezetők nem főállású sporttársak, őket hogy lehet buborékba tenni? Vagy őket nem is kell? Akkor a sz.rnak egy pofon. Persze tudom, hozzanak külföldi játékvezetőket, akiket MO-n buborékba raknak a családjaiktól távol.

krsz
Olvasó

Ha a játékvezető meg akarja keresni a meccsenkénti igen komoly összegű fizetését, akkor bevonul a buborékba, mint mindenki, aki a kosárlabdából pénzt vesz ki. Ha nem kell neki a pénz, akkor kint marad. A buborékon belül úgyis lényegesen kevesebb sporival le lehet hozni a fordulókat, úgyhogy a nyavalygók nyugodtan otthon maradhatnak.

Lesek
Olvasó

heti 1 meccs havi br 200.000 ennyiért feladni a főállást?

Zsarkov
Olvasó

“Okorn egy nagyon jó edző, ezért is kell inkább a csapatával foglalkoznia egy ilyen nehéz helyzetben, ezt az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.” – az eddig tapasztaltak tükrében, elég nagyképűen hangzik, főleg, hogy sokan tisztában vannak, hogy az elnökség tagjainak milyen a szellemi potenciálja…

Csippa
Olvasó

Pont, h közvetve a csapatával foglalkozik, mert ha minden igy marad, nem lesz kivel foglalkoznia… viccesek ezek a válaszok, közben meg nesze semmi…

hunkosar
Olvasó

Teljesen korrekt nyilatkozat! Végre olyan vezetés van a szövetségben akik kötődnek – kötődtek a kosárlabdához!

ZZTop
Vendég
ZZTop

Nehéz lesz piciSiminek elmagyarázni, hogy a sportág életbentartása most a fontos, ő nem azért igazolta le a sikeredzőt és Voját. Ők azok, akik leglátványosabban szarnak erre az egészre, ők akkor játszanak, ha mindenki készen áll a csapatból, ők nem ifibajnokságra neveztek…csak ha ők így állnak hozzá, sajnos más…mindenki ebbe a sorba fog beállni.
Egy út van: mindenkinek játszani kell, meccs előtt tesztelni, büntetni (az albát akár visszamenőleg, ha nincs halálpontos magyarázat mindenre)

Bezse
Olvasó

Feri , fejezd be a mondatot ” … nem az eredményesség számít … ” –>> tehát nem lesz kieső . Nb1b-ből feljutnak ketten és lesz egy 16 csapatos következő évad klasszikus oda-vissza rendszerben . Nyugodjon meg minden vén qva !

BL menetelés
Olvasó

Szalai és Bodnár a nagy semmittevők milliós fizetésekér. Ha az Ivkovics tette volna a javaslatot nem lenne semmi problémájuk

Pbask
Olvasó

az is igaz….

Leklibajsza
Olvasó

Én azt nem értem, hogy lehet eretnekségnek tekinteni, hogy valaki gondolkodni mert.
Talán, mert ez rávilágít arra, hogy a tisztelt vezetőség nem csinált semmit?🤔

hunkosar
Olvasó

És ha az edző egyeztetett volna a klubvezetéssel sem lett volna semmi probléma!

MAFCdrukker
Olvasó

Az egyeztetés szerintem megtörtént, legalábbis el nem tudom képzelni, hogy maga Okorn írta meg és küldte körbe a magyar nyelvű szöveget a kluboknak. De értem én, hogy amennyiben rákerül a dokumentumra a Falco pecsétje és Gráczer György neve, akkor nem lehet így szőnyeg alá söpörni.

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Tisztelt Elnök Úr! Mindez nagyon szépen és jól hangzik, azonban amíg a csapatok számára biztosított a kiskapu, hogy 4+ játékos hiányzása esetén ne kelljen kiállniuk, a saját érdekeiket fogják preferálni a sportág Ön által emlegetett túlélésével szemben, és halasztás fognak kérni. A szövetségnek le kell nyelnie a keserű pirulát és be kell látnia, hogy a csapatok józan ítélőképességébe vetett hite nem nyert igazolást, így szükségessé vált a szabályváltoztatás: Ha egy csapat teljes létszámban karanténba kerül, annak feloldását követő 3 nap után már ne kérhessen halasztást, mindegy hány játékosa esett ki a koronavírus miatt. Ha 4 bevethető felnőtt játékosa van, hát… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Támogatom.

Mi jelenleg (és várhatóan még hónapokig) Covid-fertőzés nélkül, sérülések és anyagi nehézségek miatt 4 20 évnél idősebb kosarassal állunk ki, mégsem reklamálunk, mert nem lenne értelme, hiszen nem a nagy koronavírus áldozatai vagyunk. Szerintem legalább annyi okunk lenne a halasztásra, mint az Albának.

bakiba
Olvasó

Látom sikerült hétfőn reggelig egy kommunikációs tanácsadóval egyeztetni és így egy lényegesen korrektebb stílusú, de igazából semmitmondó és általános nyilatkozatot kipréselni. Semmi konkrétum, semmi határozott irány. Csak szép feltételes jövő idő. Nem kell sokat várni és akkor nincs csalódás. Kiderült ezzel is.

Pbask
Olvasó

Sokkal korrektebb interjú,mint amit Bodnár összehozott a zsarolásaival,hiúságaival együtt.
Feri! “Nem az eredményességről kell szóljon ez az idény, hanem arról, hogy egyáltalán végig tudjon menni. Mert ugyanúgy a vírusjárvány hat rá, mint az előzőre. Aki úgy gondolja, hogy az eredményességről szól, az téved. ”

Ezt betartva talán az Albára rá is nézhetnétek,de a Pécsre is,a kötelező karantén rég lejárt náluk, és a Körmend ki tudott állni 4 hiányzóval,nekik is kéne tudniuk!
Hiszen ez nem az eredményességről kéne,hogy szóljon,ugye.

Legfrissebb

Hírek

Facebook