Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Szalay Ferenc a válogatottról: A lányok szedjék fel a parkettát

Bodnár Péter arról is beszélt, miért veszi komolyan Magyarországot a FIBA.:

:

Röviden már beszámoltunk róla, hogy a magyar női válogatott elkezdte a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra. Az első edzést megelőzően sajtótájékoztatót tartottak Székesfehérváron.

– A női kosárlabda meghatározó szerepet tölt be a sportágban mind klub-, mind válogatott szinten felnőtt korosztályban és utánpótlásban egyaránt. Az utánpótláscsapatok megítélése egészen kiváló, a franciák után, a spanyolokkal egy szinten teljesítettek válogatottjaink az elmúlt nyár folyamán. A jelenlegi női válogatott 17-es keretében rengeteg fiatal van. Beindult egy folyamat, amely hosszú évekre meghatározóvá teheti a női kosárlabdát. Sajnos Gereben Lívia nincs itt a 18-as keretben, de drukkolunk azért, hogy mihamarabb visszatérhessen ide. Természetesen vannak tapasztaltabb játékosok is, mint Horti Dóra. Rá nagy szükség volt center poszton, hiszen a válogatott honosított játékosa Yvonne Turner lesz, aki óriási segítséget nyújthat csapatunknak a kontinenstornán – mondta Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke.

Ez egy komoly célkitűzés, az alapelvárás pedig az, hogy a lányok szedjék fel a parkettát, a válogatott minél inkább kihozza magából, ami benne van. A játékosok nagyon komolyan felkészülnek, és tudjuk, hogy el tudják érni a célt

– tette hozzá a sportvezető.

Székely Norbert és Bodnár Péter a magyar válogatott edzésén – www.hunbasket.hu

Az egyik legjobb irányító a magyar válogatottban

Az MKOSZ hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el, hogy az utóbbi időben rengeteget szigorító, FIBA-tól időben megszerezte Yvonne Turner játékengedélyét.

– Nagy kihívás volt Turner játékengedélyének a megszerzése, amely a múlt héten megérkezett. A nemzetközi események szervezése és a FIBA megsegítése pont ezért fontos, ezért vesznek minket komolyan, így Európa egyik legjobb irányítója áll a rendelkezésünkre. A 3×3 szakág miatt kompromisszumokat kellett hozni. Köszönöm a két szövetségi kapitánynak, hogy megegyeztek, ki hol szerepeljen – ezt már Bodnár Péter főtitkár mondta, a hunbasket.hu beszámolója alapján.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nem lehetne inkább, hogy azok a “lányok” inkább kosarazzanak, és Szalay elvtárs szedje fel a parkettát?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés