Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

Szalay Ferenc: A sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya

A napokban hosszasan egyeztettek elnökségi tagokkal, játékosokkal, edzőkkel, klubvezetőkkel a mérkőzések megrendezését illetően.

  •   :

:

Meghozta a legnehezebb, ugyanakkor a felelősségteljes döntést a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése: már szombaton sem rendeznek mérkőzést a magyar kosárlabdasportban. Szalay Ferenc, a szövetség elnöke a Hunbasket.hu-nak elmondta, ez nem érzelmi kérdés volt, a sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya.

– A napokban hosszasan egyeztettünk elnökségi tagokkal, játékosokkal, edzőkkel, klubvezetőkkel a mérkőzések megrendezését illetően – mondta az elnök. – Nagyon örülök annak, hogy mindenki felelősségteljesen állt a kérdéshez, s nem a pillanatnyi, vagy akár hosszú távú hasznot, a bajnoki helyezéseket nézte, hanem az egészséget.

A szövetség pénteken délelőtt kikérte az élvonalbeli csapatok véleményét arról, hogy miként állnak a szombati bajnokikhoz.

– A klubok mellett egyeztettem Lóránt Péterrel, a játékosok érdekvédelmi szervezetének vezetőjével, aki gyorsan megkérdezte a férfi csapatok csapatkapitányait. Egyhangú volt a válasz, s ez csak megerősített abban: meg kell állítanunk a bajnokságot. Persze legalább ennyire fontos visszajelzés a csapatok részéről jött válasz a délelőtti kérdésünkre, ők is úgy döntöttek, nem kockáztatnak, nem utaznak el a soros mérkőzésükre.

Szalay Ferenc hozzátette: most mindkét nem valamennyi osztályában, az utánpótlásban is megállítják a bajnokságokat.

– Kedden összeül az elnökség, s áttekintjük a helyzetet, konzultálunk újra a klubokkal, majd döntünk az idei bajnokságról.

Fotó: MKOSZ

  •   
40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MAFCdrukkerColeVince.Carter15PiffingerBezse Recent comment authors
Cole
Vendég
Cole

Szomorú ez az egész járványügyi helyzet…
A helyzetre való tekintettel nem térek ki a nyilatkozat számomra érthetetlen stílusára és a benne levő kifejezésekre, amiken megütköztem.
A döntéssel tulajdonképpen egyetértek, előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlen volt. Lehet, hogy naívság, de én még reménykedek kicsit, hogy hamar sikerül visszaszorítani a vírust. Végülis Európában élünk és szűk 4 hónap alatt Kínának is sikerült.
A keddi döntésre kíváncsi vagyok, de egy bajnokság sorsáról március közepén végelegesen dönteni botorság lenne, amikor senki sem jós, hogy tudja, mi lesz áprilisban, vagy májusban.

ldd
Olvasó

Csak klasszikust tudnék idézni …

“Lopott az ingem, lopott a cipellőm,
Angliából lopta sej a szeretőm.
Nem is tudja tán a rendőrkapitány,
hogy lopott az ingem és lopott a gatyám!
Tolvajok, Gyilkosok, Fasszopó rendőrök!!!!
SIMON TIBI, SIMON TIBI!!!”

De!
“Simon Tibi” mindíg az őszinteség, megaluvás nélnűli küzdés” mintája marad … klubboktól függetelűl…
SIMON TIB I!!!

Vince.Carter15
Olvasó

Simon Tibit és a bűnözést nem biztos, hogy együtt kéne említeni. Senkinek. Ő a munkában hitt.Ebben különböztök.

MAFCdrukker
Olvasó

Hajrá Fradi!

Downtown
Vendég
Downtown

uzenem azoknak, akiknek a legfontosabb most a Kormend vendegkonyv olvasasa, meg kopkodes:

kerlek titeket, nezzetek meg a ma keszult csapatképet a csapat Facebook oldalan! 😉 kulonosen Zollner mester megosztasat.

mi egyben vagyunk – egyben maradunk. 😊

JR.Benitez
Olvasó

Nyugi. Nem rosszból irtam hidd el. Mi nem posztolunk. Mi minialapozunk😂 viccet féelretéve játékosok nagyon nem akarnak játszani. Mi meg találkozzunk mihamarabb a lelátón!!!! És vigyázzon mindenki magára…

SárgaPárna
Olvasó

Megnéztem, meghatódtam, egy ezüstre simán jók lettetek volna…

Piffinger
Olvasó

NEM fognak a szitkozodó szavak megoldani semmit. Nem egymas bántásáról kell hogy szóljon!

Megértés és összefogás KELL!!!

JR.Benitez
Olvasó

Tisztelt Hajba Ádám! A bajnokság biztonsággal folytatható?????

Downtown
Vendég
Downtown

a kormany 100 fő alatt, azaz zartkapuskent ugy itelte meg, hogy rendezhetok a sportmeccsek.

a klubok pedig megegyeztek, hogy nem folytatjak.

vegeredmeny: nincs holnap fordulo, kedden dontes. igy helyes.

hiaba vicsorogtok itt, a Kormend kiadott egy nyilatkozatot, ha mkosz ugy dont, hogy lesz fordulo, akkor keszen allnak ra. zart kapuskent biztonsagosnak iteltek meg.

amit rendeztek ebbol, az tipikus vihar a biliben. tenyleg csak olvasni kellene.

az mkosz nem volt hatarozott, hogy leallitsa a meccseket, pedig az o dolga lett volna. Toketlen banda.

Bezse
Olvasó

Helyes. Jó lenne ha május elejétől folytatódhatnának a bajnokságok

JR.Benitez
Olvasó

Arról volt szó a csapatkapitányok közösen igy döntöttek. Ebben Fepu is bennt van!!!! Akkor az MTE miért akart ma játszani????

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Honlapjukon fentvan, itt nem találtam meg. Onnan kiderül, hogy mkosz megkérdezte csapatokat. ők nem csak annyit mondtak, hogy nem utaznak, hanem rátolták mkoszre a döntést, hogy ha szövetség ugy dönt, játszanak, de felvetik a két hét szünetet és döntsenek utána. Kb félinfókból indult egy vita itt.

JR.Benitez
Olvasó

Tévedés. Ők azt állítják idézem szó szerint : a bajnokság biztonsággal folytatható. De előtte Fepu jelezte Lórántnak hogy nem akarnak játszani. Ezek szerint csak én nem értem…. Na mindegy

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

benyaltak a kormany intézkedésnek. Ne egy-egy félmondatot emelj ki.

Downtown
Vendég
Downtown

hihetetlen ez a ferdítés.

akkor jatszananak, HA az mkosz igy dönt!
Ha…megegyszer HA igy dontott volna, akkor jatszott volna a csapat. Mkosz toketlenkedett, helyette dontottek a csk-k,gondolom nalunk is atbeszeltek, a Jaszberennyel is kellett, es ez lett a vege.

hihetetlen hogy mennyire tudtok ferditeni! ez gusztustalan!

barmennyire is hihetetlen, egy jatekos se mondaná, hogy fujjukleazonnalmost. Mindenki adna eselyt legalabb egy szunetre, aztan ugyis kiderul, hogy mennyire durva virus, es barmikor akkor vegleg lemondható.

valoszinu mindenki arra szavazna, hogy ideiglenesen szuntessek be. De ez majd kiderul kedden.

JR.Benitez
Olvasó

Hát nem tudom. Ma 2 játékossal beszéltem. Egy tőlünk, egy tőletek. Egyforma véleményük volt!!!!

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Nem, Gyuri azon lobbizik, hogy most kapja meg az aranyat, mert még vezetnek.

JR.Benitez
Olvasó

Kell a rossebnek

ldd
Olvasó

Szeretném kérdezni/tudni …
Az UP edzők a hátralévő időszakra ki lesznek fizetve?

Redbid
Olvasó

Egyébként engem az háborít fel, hogy megy itt mindenki mindenkinek, miközben az az igazság, hogy “lótúrót sem tudunk” erről az egészről! Az intézkedések alapján néha úgy tűnik nagy a baj, majd aztán az ember csak néz ki a fejéből, hogy mi és, hogyan történik! Most volt nemrég az egyik híradóban, hogy Pesten egy hölgy pozitív teszttel kórházban, de először tüdőgyulladással kezelik, és érintkezik 16 egészségügyi dolgozóval, akik közül kettő karanténba a többi dolgozhat tovább! ??? Középiskolás gyereke osztálytársainak szülei kérik, hogy teszteljék a csemetéiket, de nem kell, sőt még a hölgy fia sem jelent további járványügyi kockázatot! Na erre kössél… Olvass tovább »

Lukcic
Olvasó

Nem vagyok szombathelyi szimpatizáns.

Downtown
Vendég
Downtown

emoke visszatert? 😂

ldd
Olvasó
ldd
Olvasó

Szeretném kérni a segítségeteket! Ha másnak, más csapattal kapcsolatosan… van információja arról, hogy a klub vezetés mit tervez a játékosok kifizetésével kapcsolatosan, ha 03.17.-től le van fújva a bajnokság, kérem ossza meg velünk! (Az én infom … ha valaki előbb tudta és ezért ágált a felfüggesztés mellett, elnézést kérek!) Amennyiben a bajnokságot 03.17.-től befejezettnek tekintik, a játékosok nem kapják meg a szerződés szerinti bérüket és bónuszaikat. lehet vitázni… szerintem… A szerződés szerinti alapbér ki nem fizetése szerződésszegés ( és oriási geciség! ). A bónuszt szerintem a játékosoknak el kéne engedni, nehezen védhető. A következő 6 hónapra jövedelem nélkül elengedni őket…… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Igazából ismerem a (-)-ló lélektanát-

Arra lettem volna kíváncsi, hogy Te hogyan látod?

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

ők az egyetlenek, akik ingyen vitamint kapnak a szponzortól.
Mondjuk ők a kormány döntése mögé álltak be. a falco meg volt az első, aki jelezte nem utazik. Akkor ők meg azért lépték meg, h lobbizzanak, h már ez a forduló se legyen, mert még vezetik bajnokságot, ha megszakítják így bajnokok. valljuk be, Olaj sincs jó formában, de falco sem. de ha Olaj, körmend győzelem lenne és felfüggesztik, már nem a falco van első helyen. még az is jobb lenne, ha az alapszakasz körbeérne v ne legyen bajnok se. (de hogy pont a két vasi esélyes)

Lukcic
Olvasó

Ne legyen senki győztes,de visszás amit leközöltek ma,süt a tulajdonos önző érdekeitől.

SárgaPárna
Olvasó

miért nem írod le a nevüket?

Kovari Andras
Olvasó

ilyen nickel nehez hiteles hozzaszolast megirni. Ha azt hiszed azert nem utazunk mert abban bizunk, hogy igy bajnokok lehetunk akkor egy kicsit nezz korbe europaban mi tortenik! Gondolom Olaj drukker vagy mert nagyon odafigyeltel a nagybeture ellentetben a masik ket csapatnal. Ha elfogadsz egy tanacsot pont Nektek nem kellene most a dobot verni mivel anno miattatok a bajnoksagot is kepesek voltak atirni majd maximalis ponntal jatszott meccs nelkul belinkeltek benneteket a kozepszakasz kuzdelmeibe elso helyerol.

SárgaPárna
Olvasó

Lukcic! Mondjuk ki, ez a Körmend!

Downtown
Vendég
Downtown

mondjuk ki: szar alak vagy 😁😁

SárgaPárna
Olvasó

A mai közleményetek után mindenki láthatja, hogy milyen emberek vagytok…

Lukcic
Olvasó

“Nagyon örülök annak, hogy mindenki felelősségteljesen állt a kérdéshez, s nem a pillanatnyi, vagy akár hosszú távú hasznot, a bajnoki helyezéseket nézte, hanem az egészséget.”

Itt azért van egy kivétel mélyen tisztelt elnök úr! Ezt a csapatot melyet nevén nem hívok,nagyon mélyen nézze magába mert minden évben visszhangzik tőlük a kosártársadalom a döntéseiktől s hogy nevetség tárgyává válnak. Azért regisztráltam,mert felháborít! Ezzel átléptek egy határt,hogy lehet fontosabb csak a győzelem az egészséggel szemben?
Méylségesen felháborít ami ott folyik!!!

Redbid
Olvasó

Te vagy az Gyuri??
Engem meg mélységesen felháborít az ostobaságod, (sárgarépa félnótás, meg teszi amit kell, nem tényező) mert szerinted ma Magyarországon csak és kizárólag kosárlabda mérkőzésen lehet megfertőződni ugye??

Downtown
Vendég
Downtown

valamelyik Bebes ellenfel lehet, aki nem nyelte le a vaalsztasi eredmenyt, most sem 😂😂😂😂

Downtown
Vendég
Downtown

bizony, visszhangzik toluk, hogy evek ota az elvonalban vannak kisvaroskent, sokszoros bajnok es kupagyoztes, Fiba kupaban evek ota tovabbjuto…..es ez ugye a nagy metropoliszokbol azert gaz, hogy egy kisvaros szopatja oket… 😁😂

Kovari Andras
Olvasó

keves penzbol csupa szivbol…. 🙂 ez kimaradt!!! 🙂

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Ezen az oldalon nem találtam meg, amit írtál, ezért megnéztem honlapjukat. kb leírják, hogy mkosz kérdésére mi a válaszuk. Sztem semmi gáz nincs. operatív törzs intézkedéseire hivatkozva mondták, hogy vállalják. Nem pánikot keltettek, hanem, h szerintük betartják javaslatokat.

kimye
Olvasó

mindekozben tobb ezer/millio ember jar be naponta munkaba, tomegkozlekedessel, stb, de lorant peter mar azert hisztizik, hogy mi lesz majd az esetleges fizujukkal a le nem dolgozott ket honapra… szanalmas.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés