Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szabó Zsolt: Felszabadultan, jobb ritmusban játszunk

A kék-fehéreknél úgy érzik, kezd összeérni a csapat.:

:

Szabó Zsolt, a Zalakerámia ZTE KK csapatkapitánya “ihletett” formában játszott a PVSK-VEOLIA ellen. Kishíján sikerült a dupla-dupla: 20 perc játékidő alatt 22 pont és 9 lepattanó (28 VAL) került a neve mellé a statisztikai lapon. Közelről és távolról is hatból négy dobása célba ért, s mindkét büntetőjét értékesítette; nagy szerepe volt abban, hogy a ZTE győztesen hagyta el a parkettet.

Nagyon örülök neki, hogy végre felszabadultan játszottunk. Sokkal jobb ritmusban játszottunk az egész meccsen, mint a korábbiakon. A védekezésünk is sokkal jobban működött, ami a meccs kulcsa is volt

– vélekedett a mezőny legjobbja.

Egy Szabó-tripla a négyből

Jól ment a védekezés a ZTE-nek

A ZTE korábbi találkozóin kereken 90 pontos átlagot hoztak Szabóék kapott pontok tekintetében, a dobott 77-es átlaghoz képest. Kaposváron azonban javult a helyzet, ez  már ott is győzelmet is eredményezett: hosszabbításban 76-69 arányban bizonyultak jobbnak a somogyaiknál. Szombaton pedig sikerült az eddig remekül támadó – 87, 6 pont – Pécset is limitálni, 72 pontnál kevesebbet eddig csak Szolnokon produkált a PVSK. A pécsieken nagyon látszott a fáradtság az utolsó negyedben, támadójátékuk nem állt össze igazán, ráadásul Veljko Budimir hiányát is nagyon megérezték – a rutinos játékos mindössze 9 percnyi játék után kényszerült kiszállni, hátfájdalmai miatt. A ZTE KK tökéletesen követte a Heinrich Róbert által felvázolt taktikát, s akkor sem estek kétségbe Szabóék, amikor a 2. negyed végén tízpontos hátrányból jött vissza Dragan Alekszics csapata.

– Szinte az egész mérkőzésen azt csináltuk, amit megbeszéltünk és ez működött is – vélekedett Szabó Zsolt. Emellett beletettük azt a plusz energiát, akaratot, ami szükséges a győzelemhez; ez az, ami a sikerhez vezetett. Mindenki felszabadultan játszott, hozzá tudott tenni egy kis pluszt – pontokkal, vagy védekezés terén – és ennek nagyon örülök. Végre kezdünk összeérni; látszik, hogy sokkal jobban küzdünk egymásért és segítjük egymást a pályán és a pályán kívül is, mint azt a korábbiakban tettük.

Csapatkapitánya szerint kezd összeérni a ZTE

Páran megünnepelték a győzelmet a csarnok előtt

Szabó Zsolt szavait igazolta, hogy a zalaegerszegi játékosok – élükön a légósokkal – jó néhány alkalommal vetődtek a játékszerért, s ez szerzett labdákat is eredményezett. A ZTE a lepattanócsatában is jobb volt (34-30), s felszabadult játékkal, megérdemelten szerezte meg harmadik győzelmét a bajnokságban.

A Zalakerámia ZTE KK megbízott edzője így továbbra is 100%-os maradt vezetőedzőként – a januári Oroszlány elleni és Kaposvár elleni idegenbeli találkozók után ezúttal hazai pályán is megízlelhette a győzelem ízét, melyet a B-közép egy szűk kis csoportja a csarnok előtt meg is ünnepelt a találkozót követően, visszahozva ezzel kicsit a vírus előtti meccsek utáni hangulatot.

Szöveg, fotók: Bálizs Zsuzsa

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
LaBeColeMilenkomrfoxsopronfan Recent comment authors
LaBe
Olvasó

Már a közvetítésben is feltűnt, hogy ülnek a nézőtéren. Ha még ott is lehetnek, – mert up játékosok vagy bennfentesek – legalább üljenek a kamera oldalára! Ne izgassák már az embert, hogy nekik lehet, nekünk meg nem! 🙂 Egyébként én is egyet értek “sopronfan” kollégával.

Cole
Vendég
Cole

Számok alapján (is) elég sok meccs kell neki egy tényleg jó teljesítményhez és ha a Zete éremért harcolna, akkor bizonyára nagyon kevés lenne oda.
De ezt inkább a Zetések hivatottak eldönteni.

mrfox
Olvasó

Jó ez meg minden csak az a baj, hogy a legjobb 8 a cél. Ami persze nem lenne baj mert hát persze költségek stb.. tudom tudom. De egy ilyen nagy múltú klub véleményem szerint nagyobb célt is kitűzhetne magának, de sajnos amig nem változik a vezetőség addig sajnos a középszerűség lesz az úr. Persze attól nem lennénk jobbak, de ott a Körmend náluk érdekes minden évben jó légiósok vannak. (Ezzel arra célzok, hogy ők mindig az első 4 hely fele tanyáznak.) Persze nálunk Mennyei bajnokság is van. Arra is kell máni. Szomorú hogy, nálunk évről évre csak középszerűség van. Ja… Olvass tovább »

Milenko
Olvasó

Kimondtad a lényeget. Zalaegerszegen NB I-es labdarúgó csapat is van, amire sokkal több pénz megy el. Egy alig 60 ezres város -pláne a mostani COVID időszakban- csoda, hogy el tud tartani kettőt. Nem beszélve a többi sportágról. Atlétika, teke, úszás, sakk stb. Ezek egyenként lehet nem akkora összeget vesznek el az össz büdzséből, de összeadva már lehet kijönne belőle 2 extra légiós a férfi kosár csapatba. És akkor itt van még a zseniális ZTE NKK is. Na, annak a fenntartására pláne semmi szükség nincs. Akkor sem érdekelte a kutyát sem, amikor még ment a női gárdának. Manapság meg, amikor átlagban… Olvass tovább »

Luffanat
Olvasó

A győztes meccs alatti tudósításban kilenc hozzászólás volt. Az itteni cikk alatt egy sem – eddig. Úgy tűnik mintha a ZTE szurkolók egy része csak akkor lenne aktív, ha kikap a csapat. Csak nem csalódottak, hogy most meg nyert? 🙂

Tomi
Olvasó

Szerintem a legtöbben nem látják a meccseket, mert vagy csak élőben érdekli őket, vagy bojkottálják ezt a mindigszart.

Cibona5
Olvasó

Szerintem nem csak itt van kevés hozzászólás, hanem minden más cikknél is. A Körmend közleményére 1-2 évvel ezelőtt lett volna 150 hozzászólás néhány óra alatt. Nagyon sok olvasó eltűnt, mert azt nem hiszem, hogy nincs nekik véleményük és nem akarja senki megírni.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Meg rengetegen megelégelték az egymást anyázó fizetett trollok ámokfutását.

mrfox
Olvasó

Így van 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés