Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szabó remeklésével nyert a ZTE

A magasember 40 VAL pontig jutott.

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE 91-71 (26-21, 26-20, 16-23, 23-7)

Play-out 9. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: dr. Mészáros B., Boros T., Lengyel Á. J.

ZTE: Simon 6, Simó 6, Bonifert 19/3, Vuko 19/3, Szabó 26/3. Cserék: Antóni 11/9, Makkos -, Büki -, Csuti 4, Völgyi -.

JKSE: Ruják 10, Katona 17/12, Füzi 11/3, Czirbus 9, Primorac 17/9. Cserék: Kaszás -, Filipovic 7.

Két, létszámában alaposan megfogyatkozott csapat találkozott egymással egy már mindkettejük számára tét nélküli mérkőzésen szombaton délután Zalaegerszegen. A ZTE és a Jászberény is egy-egy idegenlégióssal állt fel, így mindkét oldalon sok játékperchez jutottak a fiatalok. A legérdekesebb momentumot viszont kétségkívül az jelentette, hogy a bajnoki szezon során először látogathattak ki nézők a csarnokba, a ZTE ugyanis valamennyi meccsét zárt kapuk előtt játszotta mostanáig.

A Jászberény kerete mindössze nyolc játékosból állt, de két amerikai légiósuk is elkísérte őket. Így Patai Benjámin eddig sem bőséges kerete még inkább szűkült.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

4-0-al indított a JKSE, a kezdeti zalai bizonytalankodás után Szabó Zsolt vette vállára csapatát. Hét pontot szerzett zsinórban a kapitány, majd két berényi tripla következett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben, végül kicsit sikerült meglépnie a ZTE-nek, így 26-21-el zárult a játékrész.

Továbbra is becsülettel küzdöttek a vendégek, akik közül Katona Bence kapta el a fonalat: a fiatal játékos hatból négy triplát süllyesztett el az első félidőben. A vendégek a lepattanókat is jobban szedték, így a negyed közepéig nem sikerült jobban ellépnie a ZTE-nek. Aztán Bonifert és Vuko is látványosan zsákolt – kicsit a közönségnek is játszva, – Szabó Zsolt pedig továbbra is kiválóan célzott: 44-35-ös állásnál épp a zalai pontok felét szerezte „Szöszi”. A félidő végét megnyomta a ZTE, így 11 pontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A nagyszünet után sokkal harcosabb Berény érkezett vissza a parkettre, s Patai Benjámin tanítványai zsinórban hét pontot szerezve 5 pontra zárkóztak, majd kihasználva a ZTE támadásbeli ideiglenes gyengélkedését és védekezési hibáit, 68-64-re módosították az állást.

A zárónegyedre azonban elkészültek erejükkel a mindössze hét játékost forgató vendégek, 70-66-ról a ZTE egy 21-0-ás futással állva hagyta ellenfelét. Csuti Kornél, a Zalakerámia ZTE KK fiatal reménysége kosarával lett meg a húsz közte, s ő szerezte a találkozó utolsó egerszegi kosarát is egy újabb szép duplával. Utolsó negyedes remeklésének köszönhetően végül magabiztosan, 91-71-re nyert a Szabó Zsolt és Tonko Vuko által vezérelt Zalaegerszeg – ketten együtt 45 pontig és 71 VAL-ig jutottak, de dicséret illeti a nagy kedvvel és ponterősen kosarazó Bonifert Bendegúzt és a 7 gólpasszt kiosztó Simon Kristófot is. Simó Bence és Csuti Kornél is jól sáfárkodott a játékpercekkel. Dicséret illeti a vendégeket is, mert amíg bírták erővel, méltó ellenfelei voltak a ZTE-nek, különösen a találkozót végigjátszó és 17 pontig jutó Katona Bence és az egyetlen légiós, Primorac tett ki magáért. A ZTE szimpatizánsai örülhettek az utánpótláskorú fiatalok pályára lépésének is, holnap pedig az U14-es országos bajnokság döntőjében szoríthatnak a kék-fehéreknek.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Feffo-ZTEbestzalaMinden6ótorma Recent comment authors
Feffo-ZTE
Olvasó

Jó volt újra meccsre menni. Ezt az évet meg gyorsan felejtsük el, a felelősök meg vonják le a megfelelő következtetéseket.

Feffo-ZTE
Olvasó

Érdekes, hogy erre jött 3 mínusz. 🙂

Feffo-ZTE
Olvasó

Szerintük nincsenek felelősök. 🙂

Minden6ó
Olvasó

Vége ennek a remek szezonnak,most ideje értékelni CORNÉLIUS Maximus!Lemondasz?Nem érzed úgy, hogy betelt a pohár a szurkolóknál és elment a bizalom!?Javasolnék neked egy állást a falumúzeumba, mert nyugodtabb lenne mint az ősz a sporiba!

bestzala
Olvasó

Sajnos nem lesz ilyen szerencsénk.. és ahogy hallottam, a jövő évi keret sem lesz túl acélos!

torma
Olvasó

Jó kis sörmeccs volt!Gratula a csaatnak a győzelemért!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés