Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szabó Mihály előtt tisztelegtek Kecskeméten

Első alkalommal rendezett emléktornát a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia.

  •   :

:

Első alkalommal rendezett emléktornát a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia Szabó Mihály emlékére. Szombaton a Zsíros Akadémia, a Vasas Akadémia és két hazai csapat méri össze tudását az egy éve elhunyt Misi bácsi emléke előtt tisztelegve.

Hétvégén rendezték meg az I. Szabó Mihály Emléktornát a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Ivkovicné Béres Tímea, a kecskeméti Akadémia vezetője köszöntötte a csapatokat az esemény megnyitó ünnepségén.

Misi bácsi egy ikonikus alakja volt az Akadémiának. Nagy hangjával, mosolyával, jókedvével, átölelte közösségünket, és biztos vagyok benne, hogy nagy örömmel tekint le az Akadémiára most, amikor az ő nevével fémjelzett tornán a jövő sportolói vesznek részt

– mondta Ivkovicné Béres Tímea.

Az emléktorna megnyitóján jelen voltak Szabó Misi bácsi fiai is, Szabó Péter és Szabó Tamás Szabó Mihály, mindenki Misi bácsija többszörös korosztályos magyar bajnok edző, aki generációk sportolóit vezette el a kosárlabda alaplépéseitől indulva a tisztesség, a szorgalom és a kitartás útján át egészen a sikerességig. Hitvallása szerint, az utánpótlásban nem az eredmény az elsődleges szempont, hanem az, hogy szeressék meg a fiatalok a kosárlabdát és alázattal, egymást segítve, csapatként küzdjenek.

Az emléktorna megnyitója után az Akadémia vezetője az egykori edző fiaival együtt a temetőben megkoszorúzta Szabó Mihály sírját.

Az emléktornán a serdülő fiú korosztály csapatai vettek részt. A döntőt Mercedes KA/A és a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata játszotta. A végig kiegyenlített küzdelemben, hosszabbítás után a Zsíros Akadémia csapata 91-89-re győzni tudott és lett az első alkalommal kiírt emléktorna győztese.

Helyezések:

  1. Zsíros Akadémia
  2. Mercedes-KA/A
  3. Mercedes-KA/B
  4. Vasas Akadémia/B

Megválasztották a torna ALL STAR csapatát is.

Studniczky Csanád – Vasas Akadémia
Uhrin Mihály – Mercedes KA/B
Asztalos Miklós – Mercedes KA/A
Eszenyi Péter – Zsíros Akadémia
Nagy Ágoston – Zsíros Akadémia

A torna zárásaként Szabó Péter köszönte meg az Akadémiának, hogy méltóképpen emlékeztek édesapjukra az emléktornával. Megköszönte a csapatoknak, hogy eljöttek, a fiataloknak további eredményes sportolást kívánt.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés