Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Szabó: ha hívnak, természetesen újra megyek

“Amit kértek, azt meg tudtam valósítani, azt gondolom, hogy nem lógtam ki a válogatottból.”

  •   :

:

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szenzációsan kezdte a 2021. évi Európa-bajnokságra a selejtező-sorozatát, hiszen nyitányként Szlovéniát és Ukrajnát is legyőzte. Hosszú idő után volt ismét egerszegi színekben játszó kosaras a nemzeti csapatban Szabó Zsolt révén, aki mindkét sikernek aktív részese volt.

A zaol.hu portál már Zalaegerszegen beszélgetett az erőcsatárral, aki csütörtökön csatlakozik a ZTE KK-hoz, hiszen szüksége van pár nap pihenőre.

– Megérte az újbóli válogatottság?

– Ha valaki válogatott mezt húzhat, az már eleve dicsőség, függetlenül az eredménytől.

Nagyon örültem ezeknek a sikereknek, de persze a csapat is. Régóta nem voltam tagja a válogatottnak, és két győztes meccsel visszatérni, nincs ennél jobb forgatókönyv. A szlovénok ellen volt több idő készülni, tudtuk, hogy milyen erős csapat még úgy is, hogy az NBA-ban játszó játékosaik most nem utaztak vissza Európába. Ám nélkülük is nagyon ütőképes együttes volt ez. Az Európa-bajnokot győztük le, méghozzá azzal, hogy végig nagyon koncentráltak és fegyelmezettek voltunk. Az ukránok ellen a támadójátékunk nem volt annyira gördülékeny, ám remekül védekeztünk. A végén jó döntéseket hoztunk, ez hozta meg a sikert.

– Melyik meccs volt a nehezebb?

– Nem tudom kettéválasztani. Mindkettő nehéz és fontos siker volt. Fizikálisan kimerítő találkozók voltak ezek, ezért is nagy dolog, hogy nyerni tudtunk.

– Sokak szerint ezzel a két sikerrel gyakorlatilag már tovább is jutottak a csoportból. Egyetért ezzel a vélekedéssel?

– Én inkább azt mondom, hogy nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. Addig, amíg matematikailag nem biztos a továbbjutás, minden csak feltételezés, és a csoport negyedik szereplőjét, Ausztriát is le kell még győzni. Novemberben folytatható ez a sorozat.

– Továbbra is Szabó Zsolttal? S ha már itt tartunk: mennyire tudta megvalósítani azt, amit elvárt öntől a szakvezetés?

– A kérdés első felére nem tudok válaszolni, hiszen azt a szövetségi kapitány dönti el, hogy kit hív meg a válogatottba. Ha hívnak, természetesen újra megyek. Ami a másik felét illeti, szerintem igen, amit kértek, azt meg tudtam valósítani. Régóta nem voltam már tagja a csapatnak, míg válogatott tagjainak zöme már hat éve együtt játszik. Nekem a rövid felkészülés alatt el kellett sajátítanom azokat az alapfogásokat, melyeket a többiek már ismertek, és be kellett illeszkednem ebbe a fajta játékba. Azt gondolom, hogy nem lógtam ki.

– A korábbi megállapodás alapján Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány e két mérkőzés után távozik. Elképzelhetőnek tartja, hogy ez a kérdés még változhat?

– Őszinte leszek. Erről nem tudok mit mondani, de nem is akarok. Gondolom, hamarosan ez a kérdés is eldől.

fotó: Zsu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
lddTomika2Emőkefan Recent comment authors
ldd
Olvasó

Aki ott volt, mindenki megérdemli a max. respektet!
Nem lógott ki senki, jó volt látni ahogy küzdöttetek egymásért, a csapatért!
Együtt nyertetek, mindenki megtette a magáét.

Emőkefan
Olvasó

Biztos hívnak még, hisz szükség van a ponterős játékodra!

Tomika2
Vendég
Tomika2

A legegyszerűbb embereknek a dobott pontokig terjed a szakértelme. Te is ezt a tábort “erősíted”.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés