Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szabadfi Márk: Képesek vagyunk „meghalni” egymásért a pályán

“Az álmom az, hogy egyszer egy Bajnokok Ligája-csapatban játszhassak.”:

:

Az MVM-OSE Lions hivatalos honlapja készített a csapat fiatal játékosával, a 2004-es születésű Szabadfi Márkkal interjút.

Hogy látod az MVM-OSE Lions közösséget, milyen a viszonyod a csapattársakkal, az edzéseken kívül is szerveztek közös programokat?

– Véleményem szerint remek közösséget alakítunk az egyesületen belül, szeretek a csapatom része lenni és mondhatom, hogy képesek vagyunk „meghalni” egymásért a pályán.

Mennyire érzed magad vezéregyéniségnek a csapatban?

– Az U18-as csapatban egyértelműen vezéregyéniségnek érzem magam, és minden meccsen próbálom vezetni a csapatot a végsőkig. Az U20-as játékosok között már nehezebb feladatom van, igyekszem ott is a csapat élére állni, de még rengeteg tapasztalatot kell szereznem mind a játékomban, mind abban, hogyan kezeljek bizonyos szituációkat a csapaton belül.

Milyen a kapcsolatod az edződdel, mivel tud leginkább energiát adni a felkészülések során?

– Úgy gondolom remek kapcsolatom van Zsolt bával, rengeteg dolgot tanulok tőle minden mérkőzésen és nagy bizalmat fektet belém, amit azzal igyekszem meghálálni, hogy minden energiám kiadom a pályán és eredménytől független harcolok az utolsó percig.

Mennyire követed nyomon az NB1/A csapat életét, mennyire ad motivációt a felnőttek profizmusa a saját játékodban?

– A csapat tagjaként olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden mérkőzést a kispadról nézhetek, néha akár kerettagként is. Rengeteg motivációt ad, hogy ott lehetek és mindennap szeretném kiérdemelni a helyemet a csapatban. A felnőttektől pedig iszonyú sokat tanulok és segítenek mindenben.

Milyen célokat tűztél ki magad elé a sportággal kapcsolatban?

– Felnőtt válogatott szeretnék lenni egyszer és minden potenciált kihozni magamból a sportággal kapcsolatban. Az álmom az, hogy egyszer egy Bajnokok Ligája-csapatban játszhassak.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásod során?

– Talán arra, amikor U16-os EYBL tornán az All-star ötösbe választottak. De számomra legtöbbet az jelenti, hogy már fiatalon pályára léphettem az NB1-ben.

Az edzések és a hétvégi mérkőzések biztosan rengeteg energiát felemésztenek. Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulmányaidat a sportéleteddel?

– Az idei tanévet magántanulóként kezdtem meg, ami sokban könnyíti meg a tanulás és a sport összehangolását. A sok edzés és mérkőzés mellett nem egyszerű jól teljesíteni az iskolában, de a tanáraim is rengeteget segítenek, hogy jól végezzem mind a kettőt.

Fotó: MVM-OSE Lions Facebook

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hajdúgyerekDobey Recent comment authors
Dobey
Olvasó

Nem ám Eurocup vagy holmi Euroleague. A Bajnokok Ligája most a divat.

hajdúgyerek
Olvasó

Legyenek tervei és álmai. Én csak biztatni tudom az ilyen srácokat, hogy legyen kitartásuk, egészségük hozz, hogy meg tudják valósítani az álmaikat. Egyébként meg jó a srác a korosztályában (U18, U20). Márk! Sok kitartást és csak így tovább a céljaid eléréséért.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés