Connect with us
Hirdetés

EuroCup

Studerék a Gironával is felvennék a harcot

A Szekszárd válogatott irányítója felidézte a Sopron elleni találkozót, és elmondta, hogy mit vár a ZTE ellen.:

:

Mozgalmas időszakon van túl az Európa-kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata. Előbb két héttel korábban nehéz helyzetbe hozta magát azzal, hogy 17 ponttal kikapott a lengyel Artego Bydgoszcz otthonában, míg a múlt héten szinte csodát téve, hazai pályán sikerült ledolgoznia tetemes hátrányát. 26 ponttal nyerte a visszavágót Zseljko Djokics csapata, és így a nemzetközi sorozat negyeddöntőjében találta magát.

– Tisztában voltunk azzal a visszavágó előtt, hogy nagy a hátrányunk, viszont azt is tudtuk, hogy sokkal jobban tudunk annál játszani, mint ahogy azt Lengyelországban tettük – mondta Studer Ágnes, a KSC Szekszárd játékosa a BB1.hu-nak. – Úgy futottunk neki ennek a visszavágónak, hogy hazai pályán mindenképpen szeretnénk nyerni. Azt terveztük, hogy kihozzuk magunkból a lehető legtöbbet és akkor majd menet közben kiderül, ez mire lesz elég. Megfogadtuk, hogy védekezésben a maximumot kell nyújtani, nem szabad könnyű kosarakat engedni az ellenfélnek. Azt szerettük volna elérni, hogy minden egyes kosárért meg kelljen szenvedniük. Szerencsére ez összejött, de ehhez az is kellett, hogy végig hitt magában a társaság.

Nehéznek ígérkezik a folytatás, jövő hét szerdán a Spar Citylift Gironát fogadja hazai környezetben a szekszárdi csapat. A spanyolok vezetik hazájuk pontvadászatát, így újabb bravúrra lenne szükség a magyar csapattól.

– Egy nagyon erős ellenfelet kaptunk, a Girona tele van tapasztalt játékosokkal – folytatta az irányító. – Hozzánk képest jóval rutinosabbak, mi hozzájuk képest egy fiatal csapat vagyunk. Nem lesz könnyű ez a feladat, de a megkezdett úton szeretnénk folytatni egy olyan játékkal, hogy mindent kihozunk magunkból és mindent megteszünk a siker érdekében. Úgy gondolom, hogy ebben a párharcban is a védekezés lehet a kulcs. Ha ki tudjuk kapcsolni a kulcsembereiket, akkor lehet nyerési esélyünk. Hazai pályán kezdünk, itthon szeretnénk őket megverni, mert Spanyolországban nem mi leszünk az esélyesek.

A magyar bajnokságban is erőltetett menetben van a Szekszárd, hiszen múlt héten a bajnoki címvédő Sopron otthonában volt jelenése, a következő fordulóban pedig a riválisnak számító Zalaegerszeget fogadja. A soproni találkozó nem sült el jól, mert 82-48-ra nyertek a hazaiak.

– Az Artego ellen egy érzelmekkel túlfűtött meccset játszottunk, mindenki felfokozott hangulatban volt. Egy ilyen mérkőzés után nagyon nehéz felpörögni ugyanarra a szintre, mint korábban. Szerintem ez nem sikerült jól Sopronban, és ezért el sem hittük magunkról azt, hogy idegenben meglepetést okozhatunk. Az tanulság, hogy a jövőben több önbizalmunk kell, hogy legyen. Egyébként sem sikerült jól kezdenünk, az ellenfél jobban elkapta a ritmust, ez pedig meghatározta a találkozó végkimenetelét. A ZTE ellen javítani szeretnénk, ráadásul bennünk van az is, hogy kikaptunk Zalaegerszegen a bajnokság első körében. Nem számítok könnyű meccsre, mert ellenfelünknek nagyon jó csapata van. Legutóbbi találkozónk óta szerintem ők is léptek előre, de bízom benne, hogy mi is. A védekezésünk lesz a kulcs, annak kell megfelelő szinten lennie, mert abból már jönni fog a jó támadójáték is. Szoros meccsre számítok, de a mi győzelmünket várom – zárta szavait Studer Ágnes.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés