Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Stresszes héten van túl a Szolnok, Benkére szerdán műtét vár

Bencze: a végén akadt néhány számunkra kedvezőtlen ítélet, nagyobb felelősségérzettel kell végeznie mindenkinek a munkáját, mert ez nekünk sokba kerülhet…:

:

A 24. fordulót rendezték tegnap a férfi élvonalban. A helyszínen lévő kollégáink, illetve az MKOSZ segítségével összeszedtük az edzői nyilatkozatokat.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Serco-TF-BP 90-85 (24-18, 31-21, 22-14, 13-32)

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Három negyeden át jól kosárlabdáztunk, de az utolsó negyed teljesítménye szégyenletes. Gratulálok a TF-nek, mert 24 pontos hátrány ellenére sem adták fel, remélem, jobbak leszünk a folytatásban!

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Gratulálok a Szegednek, az elején sok hibát vétettünk, rosszul dobtunk, rosszul lepattanóztunk. A szünet után feljavultunk, de nem volt annyi emberünk, hogy megnyerjük a hajrát.


Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 89-84 (13-19, 24-22, 27-16, 25-27)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A mai meccset abszolút nem úgy kezdtük, mint egy profi csapat, mindegy, hogy mi volt ennek az előzménye – sérülések, hosszú utazás, fáradság. Új impulzust adott a csapatnak a padról jól beszálló Filipovity Márkó és Brandon Peterson, onnantól másfajta játékot játszottunk védekezésben, és támadásban egyaránt. A második félidőben a Zete pick and roll játéka ellen nem volt ellenszerünk, de jó dobásaink voltak a végjátékban, bár Szabó Zsolt utolsó pillanatban eldobott hármasa nem hiányzott… Ennek ellenére nagy, és fontos győzelmet arattunk.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Jól felkészültünk az Albából, nagyon jól kezdtünk, és egy jó, ki-ki meccs lett belőle. Nem volt érdemtelen e fehérváriak győzelme, de lehetett volna ez másképp is, mivel a végén akadt néhány olyan ítélet, melyek számunkra kedvezőtlenek voltak. Nagyobb felelősségérzettel kell végeznie mindenkinek a munkáját, mert ez nekünk sokba kerülhet… Ezzel a mai teljesítményünkkel nagyon sok csapatot megvertünk volna, de ez most nem volt elég a győzelemhez.


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – JP Auto-Jászberényi KSE 78-58 (22-15, 18-12, 18-18, 20-13)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Ahogy a meccs előtt is mondtam, a Jászberény idei teljesítménye nem egy pillanatnyi meglepetés, ez a realitás. Ezt bizonyították ma este is. Igaz, hogy végül hússzal kikaptak, de két meghatározó játékosuk nélkül játszottak. Ez viszont nem volt előny számunkra, mert elég álmos meccset játszottunk, és nem ébredtünk fel. Egy ritmusban játszottuk végig, ami nem a mi ritmusunk volt. Mindkét csapat ott van a felsőházat jelentő top ötben, a középszakasz már teljesen más történet lesz. Meglátjuk, igyekszünk ott még jobbak lenni.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak a győzelemhez, abszolút megérdemelte, ez nem kérdés. Végig vezetett, jobb volt, az első félidőben tizenkét támadó lepattanót szerzett, ez túl nagy előny volt. Ez volt számunkra a legnagyobb probléma, túl sok második-harmadik esélyt adtunk nekik, nagyon nehéz így játszani. Ettől függetlenül sem mondhatom azt, hogy elégedetlen vagyok, mert nagyon sok problémánk van, a mérkőzés közben Cseh Gyuri is megsérült, kevesen vagyunk. Hetvennyolc pontot dobott a Falco otthon, ez nem túl sok, viszont a mi ötvennyolcunk az kevés. Szinte semmit nem dobtunk be kintről, a huszonnégy százalékos triplamutató elég gyenge. Kicsit több percet kaptak most azok a játékosok, akik eddig nem játszottak, megpróbáljuk rendbe hozni a sérültjeinket, hiszen amikor komplettek vagyunk, ebben a szezonban megmutattuk mindenkinek, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt. Sok sikert kívánok a Falcónak!


Pécsi VSK-Veolia – Atomerőmű SE 85-68 (24-8, 14-18, 22-16, 25-26)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Ma a csapat és a szurkolók is fantasztikusak voltak. A szívünkkel nyertük meg ezt a mérkőzést, mert erre van szükség a jó védekezéshez. Persze a győzelemhez kellettek az extra teljesítmények is. Egy fantasztikus estén vagyunk túl, egy nagyon erős csapatot győztünk le. Most van egy hetünk regenerálódni, ránk is fér a pihenés. Remélem, hogy a Debrecen ellen már Antóni Csanád és Simon Kristóf is visszatér a rotációba.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, ez a Pécs jó védekezésének volt köszönhető. Sajnos ezzel az egész meccsen gondjaink voltak, mert fizikálisan nem voltunk azon a szintem, ami kellett volna az eredményes támadójátékhoz.


Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 80-74 (22-23, 22-15, 20-18, 16-18)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak. Stresszes héten vagyunk túl. Luksa Andric hátát injekciózzák, Benke Szilárdra szerdán egy kisebb műtét vár. Tényleg csak gratulálok, és köszönöm nekik. Fontos mérkőzés volt, és győztünk.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok az Olajnak és a saját csapatomnak is. Mindkét szurkolótábornak is gratulálok. A kritikus pillanatokban hibákat ejtettünk, de ilyen a sport. Látom a csapatban a pozitív előrelépést, volt karakterünk, bizalmunk. További sok sikert az Olajnak a bajnokságban, és azt kívánom nekik, hogy védjék meg a bajnoki címüket.


Egis Körmend – Kaposvári KK 88-66 (32-9, 16-18, 16-24, 24-15)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Játszottunk két nagyon jó mérkőzést Szombathelyen és itthon, a Szolnok ellen. Amikor ma reggel halottam, hogy Spica és Markovics nem fog játszani, azt nem mondom, hogy elkezdtem félni, de ahogy felénk Németországban mondják, a sérült kutya a legveszélyesebb. Úgy gondolom, hogy ez ma bebizonyosodott. Jól kezdtük a mérkőzést, tetszett, ahogy védekeztünk, ahogy küzdöttünk. Szeretnék gratulálni a Kaposvár játékosainak és edzőjüknek, akik nagyszerű szellemiségről tettek bizonyosságot. Együtt küzdöttek és oldottak meg apró dolgokat. Vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, mert nem adták fel. Ez egy nagyon jó jel a csapatuknak. Boldog vagyok, hogy a végén megnyertük a mérkőzést, még ha javítanunk is kell a harmadik és negyedik negyeden.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Először is gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyert. Tudtuk, hogy nagyon fizikális védekezésünk van, amiből megteremtik az előnyöket, illetve azt az előnyt, amiből az elmúlt időszakban jó sorozatot produkáltak. Ehhez párosul az az önbizalom, ami megvan most a játékosaikban, amiben nemcsak könnyű helyzetekből, hanem nehéz szituációkban is tudnak értékesíteni dobásokat. Azt gondolom, hogy mi is egy viszonylag jó formában vagyunk, de egy nagyon-nagyon hosszú menetnek a közepén. Viszont elvesztettünk két játékost, akik amikor feljöttünk 10 pontra, segíthettek volna egy kicsit a rotációnkban, és akkor talán sikerült volna azokban a szituációkban jobb döntéseket hozni. Akkor több lehetőségünk volt felzárkózni. A saját csapatomnak is gratulálok, mert tényleg nagyot küzdöttek, és minden egyes játékos, aki a pályán volt, nagyon sokat hozzátett, de ma a Körmend tényleg sokkal jobb volt, még egyszer gratulálok.


DEAC – Sopron KC 104-97 (31-18, 20-28, 21-22, 32-29)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy rettentő feszült hangulatú meccset sikerült megnyernünk. A Sopronnak is jár a kalapemelés, hiszen az őket ért szerencsétlenségek ellenére is végig nyílt volt a találkozó. Ugyanazon dolgokban kell javulnunk, amikről meccs előtt is szó volt: második esélyek kihasználása, és egyéni felelősségvállalás.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Ha nem lett volna az első negyed, biztosan megnyerjük a mérkőzést. Sajnos sérülések és betegségek is hátráltatták a csapatot, ráadásul meccs közben is tovább szűkült a rotációnk. Mindezek ellenére is partiban voltunk, amiért dicséret illeti a fiúkat.

Fotó: Szolnoki Olaj KK Facebook

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
piros710321MásikVégétFújdMegJ.R.Benitezballdontliemoldi56 Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Most, így kicsit megkésve és utólagosan is BOLDOG NÉVANPOT KÍVÁNOK EMŐKÉNEK és sok boldogságot !
Emőke egy üde színfolt, egy állandó tag és egyik legnépszerűbb, legolvasottabb hozzászóló a fórumon. További szép életet és vidám időtöltést neki és kedves édesanyjának is!
BOLDOG NÉVNAPOT, EMŐKE!
SZERETÜNK. 😉

derryl
Olvasó

Annyira hiányoztál, mint március 15-én,a moszkvai Bolsoj teljes tánckara, a bebalzsamozott, tütü szoknyás Leninnel!

piros710321
Olvasó

Te ugyan olyan idióta vagy mint emlőke. A testvére vagy? Esetleg Te hajtod az egyik autóját?

J.R.Benitez
Olvasó

Jobbulást nekik!

balldontlie
Olvasó

Jobbulást Fullernek és Benkének, meg persze mindenkinek, aki már a forduló előtt sérüléssel bajlódott, ez sosem jó. Milyen műtétről van szó? Talán, ha csak valami porcot kell megkapirgálni, akkor az nem túl nagy kiesés.

balldontlie
Olvasó

Közben olvastam, hogy térd, 2-4 hét.

moldi56
Olvasó

Hol olvastad?

Rouge
Vendég
Rouge

A mi helyzetünkből most nagyon nehéz jósolni, bármi lehet, de szerintem mi jó eséllyel ott fogunk végezni, ahol a rájátszást kezdjük. (A hazai pálya megvédésére bárki ellen képesek vagyunk.) Ez azért bajnoki döntőt jelenthet…ott pedig már bármi lehet. Center poszton jók vagyunk (reméljük Andrics bírni fogja), a külső posztokon a VOJA-Benke-Rowsey hármas a kupadöntőn megmutatta, hogy amikor igazán nagy a tét, akkor odateszik magukat és ők a legjobbak. (Bár nálam Rowsey még mindig az a tizenöt-húsz perces játékos, akit a végére kell behozni, amikor lassul a játék és nem érnek oda a kinti dobásaira…valamint ekkor már a védekezésbeli hiányosságai sem… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ezdk szerint Airingtonra ne számítsunk?
Esetleg Murphy?

Rouge
Vendég
Rouge

Airrington combja bevérzett és nem akar felszívódni (mármint a bevérzés…),
legutóbb (kb. 3 hete) arról volt szó,
hogy műteni kell.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A kupa után nyilatkozta ezt Marci. Kèsőbb az Olajtv egyik beharangozójában viszont bemutattàk, hogy edz és dobál.

moldi56
Olvasó

Én értem Rouge,nem mai gyerek vagyok már,de jelenlegi helyzetünkben ez óriási luxus,hogy egy légiós a kispad fölött végig ücsörgi a hátralévő meccseket.Novemberben sérült meg.Ki kezelte? Ladoniczki Zoli nem rossz orvos,de urológus,nem biztos,hogy ehhez is ért.Nem akarok már itt károgni,fel is lettem szólítva,hogy ne elégedetlenkedjek,örüljek annak ami van.Jó rendben,tudomásul veszem.CSAK AZ OLAJ !

Rouge
Vendég
Rouge

Ladó mindenhez ért…sebész is,
de Airringtont nem ő kezelte,
hanem dr. Milosevics…:):)….aki egy napig jegeltette a sérült izmot, és ezért a vérömleny szépen betokosodott…

derryl
Olvasó

Ha mindenhez nem is ért, de többek közt kurva jó diagnoszta is. Én speciel neki köszönhetem, hogy még élek.

moldi56
Olvasó

Hát lehet hogy nem rossz doki,de mint háziorvos?Nálunk az asszony van bejelentkezve,de mindig helyettesítik,sosincs ott a rendelőben.Nem is tudom miért.

moldi56
Olvasó

Tőled most többet tudtam meg nem hívatalosan,mint a vezetőségtől.

Olajheart
Olvasó

Ilyenre rég volt példa ha volt egyáltalán nálunk. .. Több szezonban összesen nem volt ennyi sérült mint idén… Nekem Milo HIÁNYZIK a legjobban.. Belépek a csarnokba és olyan furcsa hogy nincs itt.. Voja és Milo sőt Luksa.. Olyan természetes hogy az Olajban játszanak.. Ez a szezon most olyan kilátástalan innen.. Szomorú hogy ilyen súlyos sérülések miatt.. Igaza van a legjobb szurkoló barátomnak hogy az idei kupa arany nagyon sokat ér.. Mindenkinek jobbulást gyors felépülést. HAJRÁ OLAJKA GYERÜNK

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ne felejtsd: Ez Szolnok!
Szolnok mi vagyunk! Az Olaj mi vagyunk.
Lassan kilépünk a gödörből. Szilinek egy kisebb műtéte lesz. Gondolom sokat nem hagy ki. (Ha esetleg Szombathelyen műtik….)
Peti tegnap mankó nélkül közlekedett az Olajtv szerint. Airington is lassan meggyógyul. A hiányt a szurkolók pedig pótolják.

Olajheart
Olvasó

Legyen igazad.. Boldog lennék) de a középszakasz fontos.. És az ott 8 kemény meccs.. Nem tudom.. Remélem lassan nem csak sérülésekről hanem felépülésekről is kapunk hírt.. Csak az olajka

J.R.Benitez
Olvasó

Bencze Tomi az életet köszönheti a szombathelyi dokiknak…

moldi56
Olvasó

Nem tudom látjuk-e még Milót egyáltalán?Jó lenne ha visszatérne,még ha nem is játszana,de már a fizikai jelenléte óriásit jelentene a csapatnak.Jó lenne mostmár kilábalni a negatív szériából és újra felfelé húzni,mert valóban vérszemet kapnak az eddig hátunk mögött lévő ellenfelek és jó lenne megmutatni nekik hol lakik a Jóisten!CSAK AZ OLAJ!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Lehet ezt így is.

derryl
Olvasó

Állítólag Milo már haza is költözött.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Igen a vizilabdások költöztették.(Olajtv)
Szerintem neki 2019ben nem lesz meccse sehol.

Olajheart
Olvasó

Az Ő sérülésének rehabilitációja nagyon hosszú… Természetes hogy hazaköltözött(((((

derryl
Olvasó

Murphy,Airington,Milo,Benke, Andric, sokan elfogadnák kezdő ötösnek. Nem tudom mi jön még, a sivatagban sincs egy hepe után még egy hepe, de úgy látom, mi még erre is rácáfolunk. Az utcahossznyi, mit utcahossznyi, sugárútnyi vezetésünkből csak egy pici köz maradt, ebből kellene valahogy gazdálkodni, de félek, már a középszakaszra sem az első helyen fordulunk, onnan pedig sok esélyünk nincs, a ragadozók megérezték a vérszagot, innentől mindenki belénk akar marni. Nem baj, küzdeni kell az utolsó leheletig! Hajrá Olaj!

derryl
Olvasó

Bocsi, Kovácsot kihagytam, így már van rotációnk is!:-)

Apokolba
Olvasó

Körmenden felkészültek?
Mert ha így folytatják szép szezonjuk lehet.
Föleg így hogy benke is sérült.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés