Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Stratégiai megállapodást köt a Budafok és a Rátgéber Akadémia

Az érintett sportszervezetek gazdasági társaságot hoznak létre, amely a jövőben felnőtt csapatot működtet a férfi NB I. B Piros-csoportban.:

:

Stratégiai együttműködési megállapodást köt a Budafoki Kosárlabda Klub és az Államilag Elismert Akadémiai címet kapott Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány – írja a hunbasket.hu. Az érintett sportszervezetek gazdasági társaságot hoznak létre, amely a jövőben – várhatóan NKA-BKK névvel – felnőtt csapatot működtet a férfi NB I. B Piros-csoportban.

– A jövőben egyesületünk az utánpótlás-szakosztályunk fejlesztésére kívánja helyezni a hangsúlyt, és ennek érdekében szakmai partnerséget is kértünk a pécsi Nemzeti  Kosárlabda Akadémiától – fogalmazott az együttműködési megállapodással kapcsolatban Ferencz Gábor, a BKK elnöke. – A felnőtt szakosztályunk fúziója kapcsán előzetesen kikértük az MKOSZ szakmai és jogi állásfoglalását, amely előfeltétele volt a stratégiai szövetség létrehozásának.

– Ezzel a megállapodással egy életpálya lehetőség nyílik a férfi szakágon képzett kosárlabdázóink számára. Fiataljaink, felsőfokú pécsi tanulmányaik mellett, párhuzamosan hétről – hétre a magyar felnőtt férfi kosárlabda bajnokság második vonalában edződhetnek, így magasan képzett kosárlabdázóként kerülhetnek ki a fiatalok az Nemzeti Kosárlabda Akadémia képzési rendszeréből – mondta az NKA férfi szakág igazgatója, Csák Magdolna.

Az együttműködési megállapodással kapcsolatban Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára a következő gondolatokat fogalmazta meg:

Az állam közvetlen szerepvállalása a kosárlabda sportág elitképzésében – mely az államilag elismert akadémiákon keresztül valósul meg – óriási lehetőség a sportágunk számára! Rendkívül fontos kiemelni, hogy az államilag elismert akadémiák ugyanolyan részei a sportág szervezeti rendszerének, mint bármely más sportszervezet. A szabályzati környezet megfelelő kialakításával elősegíthető a tehetséges sportolók felfelé áramlása, azonban a kosárlabda társadalmon belüli közös és eredményes munka csak az akadémiák és a többi klub partneri, minden fél számára gyümölcsöző együttműködési megállapodásainak kereteiben valósulhat meg! Bízom benne, hogy ezen stratégiai együttműködés elősegíti, hogy az akadémia rövidesen még nagyobb számú motiváltabb, képzettebb és felkészültebb fiatal kosárlabdázót adhat majd át a meglévő legfelsőbb bajnoki osztályban szereplő csapatoknak, hiszen ez az akadémiai rendszer lényege, és ez szolgálja leginkább a sportág hazai érdekeit.

Fotó: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
CsakAVasutPlayerKoopsTonymontanaKekfeher Recent comment authors
Player
Olvasó

A hozzaszolasok tobbsege – okkal vagy valodi ok nelkul- ekezi a pecsi NKA-t. Azonban van az eremnek masik oldala is. A hozzaszolasok egy resze ugy ir az akademiarol, mintha csak tole fuggne a magyar kosarlabda jovoje. Hogy nem nevelt ki eleg es jo jatekost, sok a kulfoldi stb. Nem tudom, hogy az a teny, hogy az A csoportban 14 csapatbol 12- nel dolgozott kulfoldi edzo, feltunt-e? Hogy a valogatott kapitanya sem magyar, feltunt? Hogy a csapatok jatekperceinek kb. 70%-at kulfoldi jatekosok jatszak? A magyar fiatalok alig-alig jutottak lehetoseghez, pedig e nelkul nincs valodi fejlodes. Talan ezen az idei u23- as… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Undorító amit Rátgéber Akadémián megy..
Nagyon remélem nem fog sikerülni nekik az, amit a következő évekbe terveztek.. Nagy patkányság lenne..

MAFCdrukker
Olvasó

Ne legyen igazam, de nemsokára érzelemdús pécsi derbi lesz férfi kosárlabdában.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Rátgéberék találtak még egy helyet ahonnan gyereket húzhatnak be. Gusztustalan szinten szedik össze a gyerekeket innen-onnan. Éljen a Nágy ákádémiá! ??

Alexx1977
Olvasó

Szia! Jelen helyzetben nem erről van szó. A “nagy akadémiának” van elég gyereke, más van a háttérben. Budafoknak lett egy nb1-es focicsapata…..

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Igazad van itt nem erről van szó 😀 de gondoltam leírom hogy lopkodják a gyerekeket mindenhonnan 😀

CsakAVasut
Olvasó

Ha te lopkodásnak nevezed azt, hogy tehetséges gyerekeknek ajánlanak fejlődési lehetőséget(hiszen szerintem aki járt már abban a komplexumban tudja, hogy infrastruktúrálisan messze a legjobb hely ma a kosárlabdázásra Magyarországon) akkor ez mindent el is mond a kosárlabdáról való tudásodról

calamites
Olvasó

A női kosárlabdát már szétverték Pécsett, most megpróbálják a férfit is?

Alexx1977
Olvasó

Egy nézővel kevesebb a budafoki meccseken. Pénz beszél….

Sajka
Olvasó

Budafok, mint a magyar kosárlabda fellegvára. 🙂 🙂 Ez egy kicsit muris…

Tudodki
Olvasó

Hányinger ez az egész… Ez a kiemelt akadémiásdi csak egy újabb színtere a pénzmosásnak/pénzlopásnak. Aki ezt nem látja igen vak. Ha legalább elakarnák adni, hogy jó ötlet ez a kiemelt akadémia dolog, akkor egy pesti csapat miért nem a pesti kiemelt akadémiával fúzionált. Amúgy tulajdonképpen hogy fog ez az együttműködés menni? Mert azt nem írta le a cikk… Rátgéber akadémia eddig a 10 év alatt kot nevelt ki? Nem néztem utána, így ezt komolyan kérdezem, kíváncsi vagyok mire kapta meg ezt a kiemelt címet.

Kekfeher
Olvasó

Fiu vonalon egyértelmű legnagyobb sikerük Pongo aki bajai… Utana következik Godwin Omenekan aki örök ifjú…. Ezutan pesig iamet egy fiatal “magyar” tehetség Tino Karanfiloski, majd pedig Kucsora Csabi, üde szinfolt Biró Levente aki a pvskban szerephez jut…. Ami igazan érdekes, hogy magyar vezető edző nem maradt a Nemzeti Akadémián, csak szerbszarmazasu van per pillanat u14-Nb1/b-ig. Ami pedig az igazi szakmai munkat minősíti, az pedig az, hogy a közel 200-300 előkészítős, u11, u12 Pécsi jatekosbol u18-ra maradt 2 fő… De akar u14et is lehet nezni ahol 8 uj igazolas kellett.. Noi vonalon kicsit jobb a kép de a mezony is másabb..… Olvass tovább »

Tudodki
Olvasó

Köszönöm szépen a választ! Nem voltam tisztában ezekkel, de valahol sejtettem…
De ne legyünk rossz magyarok, reménykedjünk, hogy majd egyszer beindul ez a nagy emberek által megálmodott rendszer abból a rengeteg milliárdól….

MAFCdrukker
Olvasó

A pesti kiemelt akadémia a Honvéd, nekik van a Budafokhoz hasonló szintű NB I./B Piros csoportos csapata, most anyagilag sem állnak rosszul, nekik nem érdekük a BKK-val egyesülni. A Budafok, én úgy érzem, gyakorlatilag beolvadt a Rátgéberbe, mert minden korosztály Pécsen játszik, miközben ők adják a Piros csoportos licencet a közösbe, de lehet, hogy amúgy alacsonyabb osztályban kellett volna játszaniuk, vagy megszűntek volna. Én a budafoki kosaras gyerekeket sajnálom!

Alexx1977
Olvasó

Szia! Megfogalmaztad mi van a háttérben. Nem akartam megirni, mert nem lett volna ennyire enyhe.

Alexx1977
Olvasó

Szia! Teljesen igazad van. Nagyon finoman fogalmaztál, nem akartam megirni, mert nem lett volna szalonképes.

MAFCdrukker
Olvasó

Ez felvet bennem néhány kérdést. Egy, 2 pécsi fiatalcsapat lesz a B-ben? Mert ugye a PVSK-Cargate eddig is Piros csoportos volt. Kettő, hol játssza majd hazai meccseit a csapat? Mert ha Pécsen, akkor a budafoki szurkolók számára gyakorlatilag megszűnik a klub. Három, minden korosztály Pécsre költözik? Mert akkor a budafoki gyerekek számára is megszűnik a klub. Négy, mi lesz az eddig Zöld csoportos NKA felszabaduló helyével? Már tavaly is csak 13 csapat alkotta a harmadosztályt. Ha valaki tud válaszolni bármelyikre, annak hálásan köszönöm.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Két pécsi csapat lesz a piros csoportban, szerintem az akadémia is Pécsen fog játszani, nem hinném elutaznának Budafokra meccset játszani. A zöld csoportos hellyel nem tudom mi lesz, szerintem nem lesz helyettük más csapat. Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy az akadémián lévő tehetséges gyerekek miért nem annál a pécsi csapatnál játszanak a piros csoportban, ahonnan közvetlen esély van bekerülni az A csoportos csapathoz? A budafoki fiatalok meg miért nem a pesti kiemelt akadémiára mennek, ahol ugyanilyen feltételekkel tudnának lehetőséget kapni? Vajon ha idén feljutott volna az akadémia a piros csoportba, akkor is létrejön ez a megállapodás? Kicsit olyan mintha… Olvass tovább »

Kekfeher
Olvasó

Es mi a helyzet a kötelező települési együttműködéssel…. Az most mar kevésbé fontos a szovinek?

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem a Rátgébernek most már egyértelműen a PVSK-val való rivalizálás a célja, nem az együttműködés. Ha az egység lenne a cél, nem a BKK-val, hanem a PVSK-Cargate-tal egyesülnének… már ősszel pécsi presztízsrangadó lesz, és szerintem csak élesedni fog a helyzet.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Érdekes megoldás…

hopehely
Olvasó

Pongóval dicsekednek, aki Baján nevelődött, amúgy a Rátgéberék produkciója, 10 év,0 játékos!

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Kit érdekel nevelnek e ki játekost? 😀
Lényeg a tavalyi kadett bajnoki cím James-el 😀
??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés