Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Stefan Szavics: Körmenden minden adott a kosárlabdához

Száz százalékot nyújtana, úgy érzi, jók lesznek.:

:

Stefan Szavics az Egis Körmend csapatának új légiósa. A 25 éves, 203 cm-es kosaras a KK Vojvodina csapatából érkezett Magyarországra. A klub hivatalos YouTube csatornájának adott interjút.

Miért Körmendet választottad?

A körmendi klub és az edzői stáb megkeresése az ügynökömön keresztül érkezett még nyáron, aki egyből jelentkezett is. Ezt követően tájékozódtam pár Magyarországon játszó ismerősömtől a csapatról. Azok alapján, amiket elmondtak nem is gondolkodtam, rögtön elfogadtam az ajánlatukat. Ezt tűnt a legjobb döntésnek a karrierem szempontjából, hiszen egy olyan közegbe kerültem, ahol minden a kosárlabda körül forog. Nem beszélve arról, hogy Magyarországon kiváló a bajnokság, nagy kihívást jelent számomra, hogy ilyen játékosok ellen bizonyíthatok.

Milyen érzés egy igazi kosaras kisvárosban élni?

Én is hasonló kisvárosban nőttem fel Szerbiában, ahol 16 éves koromig éltem. A szülővárosom is Körmendhez hasonló, nagyjából 10 ezer lakosú, úgyhogy könnyen megszoktam ezt a fajta környezetet. Az mindenképp pozitív, hogy itt teljesen a játékomra koncentrálhatok, hiszen ezért jöttem. Itt minden adott a kosárlabdához.

Hogy alakul az eddig a felkészülés?

A felkészülés negyedik hetében vagyunk, és még hátra van nagyjából két hét. Játszottunk már pár edzőmeccset, de még jónéhány hátra van. Úgy érzem, jók leszünk. Ez egy nagyon kemény időszak, de fontos, főleg egy teljesen új csapatnál, hogy minél többet tudjunk együtt gyakorolni mielőtt elkezdődik a szezon. Ezzel jobban megismerjük egymás játékát is, és ha minden összeáll, akkor egy nagyon jó csapatunk lesz.

Mire számítasz az első magyar szezonban?

A magyar bajnokság számomra újdonság lesz. Már most próbálom feltérképezni a csapatokat. Ahogy észrevettem, elég sok szerb honfitársam játszik Magyarországon. A lényeg, hogy a szezon során minél többet megtudjak a hazai és a külföldi játékosokról. Emellett szeretnék száz százalékot nyújtani a saját játékomban, legyen szó edzésekről, vagy mérkőzésekről. Elég fiatal csapatunk van és szerintem jó szezont fogunk futni.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SárgaPárnaFjodaMTEcsakakörmend Recent comment authors
SárgaPárna
Olvasó

Képzeljétek el, akkor mit mondott volna, ha lenne parketta a csarnokban és nem döngölt pályán kéne edzeni… 🙂

csakakörmend
Olvasó

Csak a pálya nem, de azt hagyjuk az úgyis mellékes!?

FjodaMTE
Olvasó

Naja……

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés