Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Lehajrázta a Sporting az Egis Körmendet

Az utolsó negyedben úszott el a vasiak első FIBA Europe Cup-győzelme.

Sporting CP – Egis Körmend 89-84 (15-17, 21-21, 22-30, 31-16)

FIBA Europe Cup, G-csoport, 5. forduló
Lisszabon, Pavilhao Joao Rocha Aréna
V.: F. Arana (spanyol), A. Bongiorni (olasz), J. Dominique (gibraltári)

Sporting: LoVett 14/3, Ventura 9/3, Armwood 7, Fenner 21/6, Fernandes 8. Csere: A. Monteiro 6/3, Loncovic 6, R. Monteiro 6, Williams 12/3.

Körmend: Chambers 18/9, Mitchell 18/3, Ferencz 3, Moore 19/15, Omenaka 9. Csere: Parrish 9/3, Balogh M. 2, Doktor P. 3/3, Takács K. 2, Herczeg 1, Kiss M. -.

Négy vereség után folytatta szereplését a FIBA Europe Cup G-csoportjában az Egis Körmend. A vasi együttes az ötödik fordulóban a portugál Sporting CP vendége volt.

Majdnem három percet kellett várni az első körmendi pontokra – Mitchell nevéhez fűződött; közben a házigazda viszont már hatnál járt. Fél perc alatt egyenlített a vasi együttes (6-6). Ventura előbb Fenner tripláját készítette elő, majd ő maga egy kettest vállalt, de Chambers keze is elsült kintről (11-9). Sokat hibáztak a csapatok, Moore is egy ide-oda pattogó labdát elcsenve szerzett kosarat, majd Balogh szedett össze egy guruló labdát, passzából Moore jegyzett triplát, majd Doktor távolijával már a vezetés is megvolt – 15-17-tel zárult az első negyed.

Williams egyenlített, de a plusz egy büntetőjét kihagyta. Chambers egyéni akciója is két pontot ért, majd Fernandes dobott bravúros mozdulattal kosarat (21-19). Parrish egyenlített, de LoVett kintijével újra a hazaiaknál volt a vezetés, amit Williams erősített meg egy közelivel. Körmendi időkérés, majd Moore egy távolit süllyesztett el, Mitchell pedig két büntetővel egyenlített, sőt Chambers hármasa már ismét a Körmendnek jelentett vezetést, ráadásul Parrish is betalált (26-31). Megnyomták a hajrát a felek, felváltva estek a kosarak: 38-36-os körmendi vezetéssel zárult az első félidő.

Moore remek hármasa nyitotta a második félidőt, majd Mitchell is kintről tette helyre a játékszert (36-44). Jött volna közelebb a Sporting, Moore viszont a vonalon túlról talált be. Mitchell kapott nagy blokkot, tetszett is a hazaiaknak – Omenaka kettese már kevésbé; meglett a közte tíz (42-52). Egy technikait is kaptak a hazaiak, Moore büntetője viszont kimaradt. Chambers két próbálkozása viszont nem (42-56). Büntetőből sem jeleskedtek a hazaiak ezekben a percekben, Omenakának viszont nem remegett meg a keze – már Ventura triplájával sem tudott tízen belülre jönni a Sporting (49-60). Két perccel a vége előtt viszont tíz alá csökkent a differencia, egészen Chambers hármasáig (55-66). Kétszámjegyű maradt a különbség a negyedik negyedre (58-68).

Parrish negyedet indító hármasát követően Antonio Monteiro három büntetőjéből csak az első talált célba. Araszoltak közelebb a hazaiak, 64-71-nél időt is kért a körmendi szakmai stáb. Újabb egy ponttal lépett közelebb a védekezésén szigorító házigazda. Mitchell dobott be két büntetőt, de a következő pillanatokban lerohanta a vasi csapatot a Sporting: 73-74-nél ismét Mitchell állt a vonalra, de már csak az egyik kísérlet ért célt. A Körmend fölé nőtt a házigazda, amely Fenner három büntetőjével előbb átvette a vezetést, majd növelte is a különbséget (81-77). Egyenlített a Körmend, de ezt négy hazai pont követte. Az utolsó percet 87-83-nál kezdték a felek, Omenaka ziccere viszont kimaradt. Herczeg egyetlen büntetője érkezett már csak a Körmendtől, amely így ötödik vereségét is elszenvedte – 89-84-re nyert a portugál csapat.

Kiemelt kép: fiba.basketball

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés