Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sportágakon átívelő lesz a téma a pécsi nemzetközi konferencián: fókuszban a regeneráció és a rehabilitáció

Még lehet regisztrálni.:

:

„A regeneráció és rehabilitáció tudományos gyakorlata – sérüléstől a visszatérésig” címmel rendeznek január 16–17-én nemzetközi konferenciát Pécsett, a Nemzetközi Kosárlabda Akadémián. A téma messzemenőkig átíveli a sportági határokat, ennek megfelelően a kiváló előadók között Jámbor László révén lesz a labdarúgásból, Vladimir Bankovic személyében pedig a kézilabdából és a röplabdából érkező szakember is.

Bár a III. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia nevében benne van a kosárlabda sportág, a regeneráció és rehabilitáció témája abszolút sportágakon átívelő: gyakorlatilag mindenkit érdekel, érint, aki a sportban dolgozik, él, függetlenül attól, hogy profi vagy amatőr szintet képvisel-e. „Napjainkban az nyeri a versenyeket, aki hamarabb kipiheni magát”, mondta korábban a lényeget tömören megfogalmazva Rátgéber László, akinek a meghívását ezúttal is kiváló magyar és külföldi szaktekintélyek fogadták el. Itt lesz többek között az a Jámbor László, aki annak idején profi kosárlabdázó, majd edző volt, több mint három évtizede azonban a labdarúgásban dolgozik, a holland sztárklubbal, az Ajax Amszterdammal Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes.

– Bár én a labdarúgásban dolgozom immár harmincöt éve, az egyre inkább elüzletiesedő versenysport egyre több sürgős, válaszra váró kérdést vet fel a fáradás, a sérülés, a regeneráció és a rehabilitáció kapcsán – fogalmazott a kiváló erőnléti edző, a teljesítménynövelés szakértője, Jámbor László.

– Többek között ezért is tartom nagyon érdekesnek és időszerűnek a konferencia témáját! Véleményem szerint csakis egy strukturált koncepció mentén működő egyesület, klub tud eredményesen működni. Az előttünk álló eseményen egy olyan rendszert világítok át az érdeklődők számára, amely évtizedek óta eredményesen működik. Ehhez a helyes edzésmódszerek és preventív folyamatok rendszerszerű alkalmazása szükséges egy egységes filozófia mentén. Épp ezért nem egy gyakorlatot, egy adaptálási protokollt, vagy egy fiziológiai folyamatábrát kívánok bemutatni, hanem a holisztikus gondolkodás és gyakorlat rendszerét egy labdarúgóprojekt megvalósítása kapcsán. Elárulom, az előadásaim során szeretném meglepni a gyakorlati szakembereket néhány újabb edzéselméleti fogalom és szakkifejezés javaslatával!

A konferenciára a belépés ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ hivatalos honlapján (www.ksmk.hu) egy regisztrációs űrlap kitöltésével lehet: itt.

A III. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia szervezői minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak!

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés