Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Sporfogadási nyelv kezdőknek

Sok hasznos információi.



:

:

A fogadóirodák nyelvének megértése nagyon fontos, különösen a kezdők számára. Végtére is, nagyon könnyű hibázni, és akkor elég nagy összeget veszíthet, csak egy félreértés miatt.

Ha készen áll a sportfogadásra, de még mindig nem tudja, melyik bukmékert válassza, akkor figyeljen a bet365-re. A linkre kattintva további információkat kaphat a bet365 bukmékerről.

Ha még nem ismeri a sportfogadás terminológiáját, íme néhány gyakori sportfogadási szó és kifejezés, hogy jobban megértse a szaknyelvet:

Fogadás: Amikor egy személy egy pénzösszeget kockáztat egy sportfogadóval szemben, és az illető vagy elveszíti a kockáztatott pénzt, vagy egy sportesemény eredménye alapján nagyobb összeget kap vissza, mint amennyit eredetileg feltett.

Fogadó: Olyan személy, aki fogadást köt egy sportversenyre.

 Sportfogadás: Olyan  weboldal, ahol az emberek legálisan fogadhatnak sporteseményekre, és néha nem sporteseményekre, és ahol nyereményként pénzt fizetnek ki.

 Fogadóiroda(k): Olyan személy vagy személyek csoportja, aki vagy amely meghatározza és módosítja a fogadási fogadási oddsokat.

 Fogadási esélyek: Azok a számok, amelyekkel megkülönböztetik a favoritok és az esélytelenek közötti különbséget.

 Kedvenc: Az a csapat vagy sportoló, akitől az oddsmesterek azt várják, hogy megnyeri a játékot/mérkőzést/versenyt vagy az első helyen végez.

 Esélytelen: Az a csapat vagy sportoló, amelyről az oddsmesterek azt várják, hogy elveszíti a mérkőzést/mérkőzést/versenyt stb. …

 Pick ’em: Olyan játék/verseny, ahol a két versenyző félnek azonos fogadási esélye van a győzelemre, ezért nincs favorit és nincs underdog.

Pénzvonal: Egyszerű fogadási forma, ahol a fogadó egyszerűen az egyik félre tippel, hogy megnyeri a mérkőzést/versenyt. Ha ez az oldal győz, akkor a fogadó beválthatja a nyertes szelvényt.

mérkőzést/versenyt hendikepesíteni, hogy elméletileg kiegyenlítsék a játékteret fogadási szempontból.

ATS: Az “Against the Spread” (a szórás ellen) rövidítése, amelyet akkor használnak, amikor egy fogadó egy point-spread fogadást köt.

Páros pénz/páros odds: Minden olyan fogadás +100/-100 odds-szal, ahol pontosan annyit nyerhetsz, amennyit kockáztatsz, hogy elveszítesz. A jó öreg 50-50-es fogadás.

 Puckline/Runline: Egy -1,5 vagy +1,5 pont különbségű hoki- vagy baseball-meccsen. A puckline/runline fogadásokhoz különböző moneyline oddsok kapcsolódnak, attól függően, hogy a favoritra vagy az underdogra fogadsz.

Fedezdés/fedezd a szórást: Egy pontszerző fogadás nyertes kimenetele.

 Példa: Ha egy fogadó egy -3,5-es favoritra fogad, és az a csapat négy vagy több ponttal nyer, akkor a fogadását fedezi. Ha egy fogadó -3,5-es favoritra fogad, és a csapat három vagy annál kevesebb ponttal nyer, vagy elveszíti a mérkőzést, elveszíti a fogadását.

 Total: Az “Over/Under”-ként is emlegetett összesen a sporteseményen szereplő összesített szám. A total általában egy mérkőzés összesített végeredményére utal, de sportágtól függően vonatkozhat egyéni vagy csapatpontokra, gólokra, lepattanókra, győzelmekre, védésekre, ütésekre, körökre, birdie-kre, ászokra vagy sok más statisztikai kategóriára is. A fogadó dönthet úgy, hogy arra fogad, hogy egy adott kategória egy előre meghatározott végeredmény felett vagy alatt fog-e végezni.

Több mint: Amikor az összesített végeredmény magasabb lesz, mint a sportfogadó által megadott végeredmény.

 Alsó: Amikor a kombinált végeredmény alacsonyabb lesz, mint a sportfogadó által megadott végeredmény.

Remélem, ez az információ hasznos lesz számodra, és most már jobban tudsz majd kommunikálni a fogadóirodák és fogadók körében!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés