Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Spanyolországból érkezik a Nyíregyháza másodedzője

Kettős szerepre szerződtették.:

:

A mögöttünk hagyott szezon végén sajnos új másodedzőt kellett keresnie a Hübner Nyíregyháza BS csapatának. A vezetőség azon dolgozott az elmúlt hetekben, hogy a kényszer szülte helyzetben megtalálja a lehető legjobb megoldást. Hosszas egyeztetések után a spanyol Alberto Ona kapta a megbízást, akinek nem csupán a felnőttcsapat mellett lesznek fontos feladatai – írja a klub Facebook oldala.

Kosárlabdában a spanyol iskola jó ajánlólevél, ráadásul az újdonsült edző igen aktívan töltötte az elmúlt több mint tíz évet. A 34 éves szakember 2010 óta rendelkezik a legmagasabb fokozatú spanyol edzői licenccel. Alberto málagai nevelés, az Unicajanál az összes utánpótlás-korosztály mellett dolgozott, később a Btorrelodones együttesénél négy év alatt több pozíciót is betöltött, tavaly a Gran Canaria U18-a csapatának vezetőedzője volt.

– Olyan embert kerestem, aki – bár a legfőbb feladata a felnőttcsapat másodedzői pozíciójának betöltése – jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik az utánpótlás-nevelésben, a fiatal játékosok képzésében is – fogalmazott dr. Mohácsi Máté, a klub ügyvezetője. – Sikeres felnőttcsapat mellett szeretnénk az utánpótlásunkat is egyre magasabb szintre emelni. Legalább húsz megbeszélésen vagyok túl. Nem volt egyértelmű, hogy külföldi szakembert akarunk hozni, de a magyar piacon kevés elérhető tréner volt, még kevesebb, aki feladja a biztosabbnak tűnő akadémia munkát és hajlandó másodedzői pozíciót vállalni. Sajnos azt is el lehet mondani, hogy az angol nyelvtudás még mindig kuriózumnak számít, pedig bizony, tudni kell ahhoz angolul, hogy négy-öt légióssal felálló csapattal dolgozzon az ember.

– Alberto pontosan azt a titulust töltötte be az előző években, amire nekünk szükségünk van. Jó nevű egyesületeknél dolgozott eredményesen, pozitív személyiségnek ismertem meg, aki képes motiválni a játékosokat. Foglalkozott játékosmegfigyeléssel, dolgozott együtt NBA-scouttal, ismeri az asszisztensedzői teendőket, el tudja végezni az irodai munkát, járatos a videovágásban és elemzésben. Összefoglalva tehát kettős szerepre szerződtetjük: azt akarjuk, hogy a felnőtt csapat másodedzője és a fiatalok mentora legyen.

A szakmai stáb így teljes a Nyíregyházánál. Július végétől Alberto Ona másodedzőként, Szollár Gergő erőnléti edzőként segíti Pethő Ákos vezetőedző munkáját.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés