Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

„Spanyolországban másként működtek a dolgok, nekem ez fura volt”

Perl nem csalódott, mert lehetőséget sem kapott arra, hogy bizonyítson.:

:

Megérkezett Szombathelyre, és a hét eleje óta már újra a sárga-feketékkel edz Perl Zoltán, aki hétfő este a Szombathelyi TV Aréna című műsorának volt a vendége. A hétvégén, Kaposváron még nem játszott a 23 éves hátvéd, de az internet segítségével már nyomon követte a mérkőzést.

– Nagyon mély elemzésekbe azért még nem mennék bele, még nem ismerem annyira, hogy a vezetőedző mit vár el a játékosoktól. Azt láttam, hogy a kezdésünk nem volt az igazi, azt tudom, hogy Gasper Okorn elsősorban a védekezésre épít, de az elején nagyon sok pontot kaptunk. Talán ez lehetett a gond.

Azt is elmondta, mit szól ahhoz, hogy régi-új csapata 10 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella negyedik helyén áll jelenleg.

– Idén is nagyon jó csapatot épített a klubvezetés. Posztokra lebontva: én úgy látom, hogy Reddic nagyon jó center, védekezésben is nagyon sokat segít a játékosoknak. Négyes poszton két új játékos van, de ők is nagyon képzettek. Curry nagyon jó védő, Govenst és a többi srácot pedig ismerjük. Kívülről ez egy nagyon jó csapatnak tűnik, amely fegyelmezett kosárlabdát játszik, jó védekezéssel, ebbe a társaságba szeretnék beépülni.

Bár a légkör nem volt ismeretlen, azért egy-két új arcnak be kellett mutatkoznia az öltözőben.

– Mindenki nagyon rendesen fogadott. Az új srácoknak bemutatkoztam, a régiekkel jót beszélgettünk edzés előtt, nagyon örülök, hogy ismerős közegbe érkeztem, és hogy a régi srácokkal tudok majd együtt játszani.

De vajon egy csalódott Perl Zoltán tért haza Spanyolországból?

– Nem vagyok csalódott. Azért nem, mert úgy érzem, hogy lehetőséget sem nagyon kaptam arra, hogy bizonyítsak. Egy kicsit olyan szempontból jöttem haza rossz szájízzel, hogy többet vártam szervezettségben a klub részéről, a játékostársaktól és a volt edzőmtől. Ez most így sikerült, úgy gondoltam, hogy

nem érdemes tovább várni arra, hogy lehetőséget kapjak, mert ha fél év alatt nem kaptam, akkor ezután sem fogok.

Ezért döntöttem úgy, hogy a Falcóhoz szeretnék visszatérni.

Az edzőnk az edzőmeccseken és a BL-ben más rotációt alkalmazott – úgy érzem, hogy akkor nem is ment rosszul a játék –, mint később a spanyol bajnokikon. Voltak olyan játékosaink, akik nagyon erős egyéniségek, az edzőnk viszont nem volt az. Ezek a játékosok átvették az irányítást a csapatban, az edzőnk pedig nem tudott ezzel mit csinálni, nem volt tekintélye. Én nem vagyok egy nagyszájú, hangadó játékos, lehet, hogy ezért is volt, hogy engem mellőzött.

Én nem ezt szoktam meg itthon, nem ebben nőttem fel, nekem az edző szava mindig szent volt. Itt másként működtek a dolgok, nekem ez volt fura.

Az is kiderült, hogy nem az igazi posztján, hátvédként számítottak rá, hanem bedobóként.

– Hármasban számítottak rám, de amikor felmentem a pályára, akkor is csak pár percre, úgyhogy én ennek nem láttam értelmét. Edzéseken sem olyan munka volt, mint amilyet vártam, úgyhogy most biztos, hogy kell egy kis idő, amíg a Falcóban utolérem magam, és akár meccsritmusban, akár fizikális állóképességben újra a régi leszek. Remélem, hogy sikerülni fog.

Bár a klubjában nem, a válogatottnál továbbra is számítottak Perlre, aki a horvátok elleni vb-selejtezőn brillírozott. Ennek ellenére, amikor novemberben visszament Madridba, változatlanul nem jutott lehetőséghez.

– Gratuláltak a teljesítményemhez, és aztán feledésbe merült az egész – mondta nevetve. – De viccet félretéve, azért a válogatottban is megéreztem annak a hiányát, a klubcsapatomban nem kaptam szerepet. Nagyon nehezek voltak a lábaim, nem volt meg a dinamika, a gyorsaság, a második meccsre pedig fizikálisan teljesen elkészültem. Van még két fontos selejtezőnk, emiatt is döntöttem úgy, hogy hazatérek, hogy a válogatottban is a jó formámat tudjam hozni.

Néhány év alatt megjárta az olasz első- és másodosztályt, illetve a spanyol első ligát. Perl elmondta azt is, milyen tapasztalatokat szerzett eddigi légióskodása során.

– Összehasonlítva a két időszakot, úgy érzem, hogy az Olaszországban eltöltött évek nagyon sokat segítettek, sokat fejlődtem, itt annyira nem éreztem ezt. Olaszországban komolyabb munka volt, mind egyénileg, mind csapatszinten. Spanyolországban, az ACB Ligában már kész játékosok vannak, ott nem fordítottak akkora figyelmet az egyéni képzésekre, az edzésekre.

Ezt is bánom, mert Olaszországhoz képest nem tudtam olyan sokat tanulni.

Amúgy elég erős a bajnokság, népszerű is, a tévé az összes meccset közvetíti. A szervezés nagyon jó, a játékosok is mind remek képességűek, nagyon sok euroligás csapatuk van, illetve olyanok is, amelyek az EuroCupban, vagy a BL-ben indulnak, ez meglátszik a színvonalon.

Kizárólag a BB1.hu-n olvashattak róla, hogy a Falco mellett az Alba Fehérvár is konkrét ajánlatot tett a válogatott kosarasnak, aki azt is elmondta, volt-e megkeresése másik spanyol csapattól.

– Nem volt Spanyolországból más érdeklődő, de ez nem is volt nekem meglepetés azok után, hogy nem nagyon tudtam megmutatni magam. Az igaz, hogy egy másik magyar csapat is keresett, de én a Falco vezetőségével folyamatosan tartottam a kapcsolatot, nagyon korrektek voltak, ezúton is köszönöm nekik a lehetőséget, hogy így álltak hozzám, és ahogy Gyuri bácsi is mondta, nem volt nehéz megegyezni. Örülök, hogy visszatérhetek.

Másfél évre írt alá, a kontraktus nem tartalmaz opciót külföldre távozás esetére.

– Úgy gondoltam, a másfél év tökéletes lesz. Nem akartam fél évre aláírni úgy, hogy aztán majd meglátjuk, utána mi lesz. Bízom benne, hogy idén is jól fogunk szerepelni, jövőre akkor megint itt is lehet nemzetközi kupát játszani, úgyhogy most ezt a másfél évet biztos, hogy itt fogom tölteni.

Ezüstérme már van a bajnokságból és a Magyar Kupából is, de vajon lesz-e ennél fényesebb érme is?

– Nagy találgatásokba, nagy kijelentésekbe nem szeretnék belemenni, hiszen eddig csak egy közös edzésem volt a csapattal. Biztos, hogy nagyon sok időre lesz szükségünk, hiszen még Govens sem tudott teljesen beépülni, és nekem is be kell épülnöm.

Az alapanyag az jó, az adott, úgyhogy szerintem csak rajtunk múlik, hogy mit fogunk elérni.

A hétvégén, a Paks ellen mindenesetre már pályára léphet az Aréna Savariában.

– Nagyon szeretnék, a papírok rendben vannak. Most a figurákat kell először megtanulnom, hogy a többiekkel együtt tudjak mozogni. Bízom benne, ha nem is sokat, de legalább egy kicsit pályára léphetek. Nagyon várom már, hogy itthon, egy igazi oroszlánbarlangban ismét bizonyíthassak. Nyugodtan mondhatom, hogy

a szombathelyi szurkolótábor Spanyolországban is megállná a helyét, sőt. Madridban mi egy nagyon nagy arénában játszottunk, ahol szinte elvesztek a szurkolók, ami miatt inkább színházi hangulat volt.

Végül megkapta azt a kérdést is, akar-e még légiósnak állni a jövőben.

– Ez még a jövő zenéje, én rövidtávú célokat szoktam kitűzni, most ezek között csak a Falco szerepel.

Fotó: SZTV

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
derrylBossesymajerle09nemethimiGecse J. Márió Recent comment authors
Bossesy
Olvasó

Mindig is szimpatikus játékos volt, maradt is az. Örülök, hogy itthon láthatom, pedig klubszinten ellenérdekelt vagyok szolnokiként.
Azért az mindent elmond az ottani szakmai munkáról, ha egy 23 éves játékos saját szavaival szólva is “teljesen elkészül” az erejével egy padon töltött szezon közepén.

derryl
Olvasó

Tudod milyen fárasztó lehet végigülni egy fél szezont? A meccsek végére már lógott a nyelve!

majerle09
Olvasó

na, ez egy értelmes és szimpatikus nyilatkozat.
üdv itthon, Zozó

Gecse J. Márió
Olvasó

Így már erősen bajnokesélyes lett a Falco is… Raktam is 8-as szorzón, value bet. Ha ne adj Isten bajnokok lesznek, legyen némi gyógyír…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ha valakinek kitelik a becsülete nyugaton, jöhet haza a magyar pusztába. Pont mint a magyar fociban, nyahihahaha.

SárgaPárna
Olvasó

segg

atibácsi
Olvasó

Én szolnokiként örülök a döntésének, szeretem a magyar tehetségeket itthon látni. Érett a nyilatkozat, ahogy a játéka is, bár én sokkal több önbizalmat, kezdeményezést, vagányságot várok Zoli játékában. Még van benne bőven lehetőség, kicsit ki kellene már ugrania a szürkeségből. Hajrá Zoli, hajrá MAGYAR KOSÁRLABDA!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Spanyolország bizony más hely, ott néha még dolgozni is kell.

Godemperor
Olvasó

Legalább elolvastad a cikket? Mert a hozzászólásod alapján nem valószínű.

patyomkin
Olvasó

Egyebkent ha elolvasta, akkor mi van ? Akkor nem lehet az a velemenye, hogy nem dolgozott zozoka eleget ? Nem ismerjuk csak az egyik oldal velemenyet.

nemethimi
Olvasó

Hatalmas tuskó vagy a haveroddal együtt

Godemperor
Olvasó

Hát ha tényleg így működtek a dolgok a spanyol klubnál (márpedig valószínű, Zoli nem hinném hogy kamuzna), akkor csoda hogy előbb nem hagyta ott őket.
Tényleg egy szerény, csendes játékos, aki nem mellesleg kiválóan is kosarazik. Örülök hogy ismét a csapatunkat erősíti.

seanmaguire
Olvasó

Tényleg szimpi, korrekt, őszinte.
A válogatott miatt örülök, hogy hazatért, és újra játékban lesz.

SárgaPárna
Olvasó

Okos, értelmes, jó játékos. Hanga és Vojvoda után a legjobb magyar.
Tudom, hogy majd jönnek ide károgni a butuska körmendiek, és szolnokiak, de csak irigységről van szó!
HAJRÁ FALCO!

zte2018
Vendég
zte2018

Csak el ne élvezzél ebben!

balldontlie
Olvasó

Épp írni szerettem volna, hogy szimpatikus, korrekt nyilatkozat, önsajnáltatás nélkül, szerényen. De inkább nem írom le, nehogy azt gondold, hogy irigy vagyok.

Amúgy csak abszolút jófejségből leírom neked : ha esetlegesen találkozol olyan kommenttel a világhálón, ami a Falcot szidja, az legkevésbé van Perl Zoli miatt 😉

stevens
Olvasó

Utolsó mondatod mennyire igaz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés