Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Spanyol válogatott játékost igazolt az Alba Fehérvár

Szokatlanul nagy név érkezik a magyar élvonalba.:

:

Az eurobasket.com beszámolója szerint Székesfehérváron folytatja pályafutását Carlos Cabezas.

A spanyol válogatott kosaras 38 éves, játszott az Unicija Malaga és a Himki Moszkva csapatában is, legutóbb Venezuelában játszott.

Spanyolország színeiben világbajnoki aranyéremmel is büszkélkedhet (2006), de 2009-ben Európa-bajnokságot is nyert.

Az Alba Fehérvár a hírt hivatalosan még nem erősítette meg.

 

54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
43 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
derrylztefanAramisSetbackRasid Recent comment authors
ztefan
Olvasó

Közpénz helyett magyarokat a pályára 1-vagy 2 legyen állandóan a pályán máris más lenne a bajnokság és fejlödne a rengeteg elherdált pénzböl a MAGYAR kosárlabda, nem levezetni jövő sztárocskák csak a zte!!!!!!!

csakazete
Olvasó

Ennyi… Ott van példának a Női bajnokság, és lásd nemzetközileg is jók a válogatottjaink! Ott nagyon jól működik az 1 kötelező 20 perces U20 szabály!

Setback
Vendég
Setback

Heraklith vezetésével megint megy a sírás meg a hiszti, hogy miért nem magyarok vannak a csapatban. 1: kíváncsi lennék, hogy ha sok magyarral lenne teletűzdelve a csapatod és pont ezért kiesne vajon éppen miért sírnál aktuálisan. 2: Én imádnám, ha sok magyar lenne a pályán, de ez miatt nem fogok nap mint nap sírni és hisztizni. Ha ennyire mindenki a magyarokért lenne oda vajon miért üresek a lelátók az U20-as meccseken? Hiszen ott csak magyarok játszanak. Én látom, hogy üresek, mert eljárok őket megnézni. Fiatalok, a jövő reménységei. Mégis üresek a lelátók. Igazából a barátokon meg családtagokon kívül talán 1-2… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Nem a magyarok játéklehetősége volt a mondandóm lényege, de köszönöm a konstruktív hozzászólást.
A fiatalok kérdésköre is megérne pár misét, de most nem mennék bele, mert már így is több időt töltöttem itt, mint amennyit szerettem volna.
A konkurens oldalon van egy hosszabb rádiós interjú Báderrel, érdemes meghallgatni.
A spanyol válogatott és Euroliga játékos árával kapcsolatban leírtakra inkább nem reflektálok, mert csak megbántanálak. Nyilván a spanyol up edző jó barátja és csak a szakmai kíhívások miatt jött Fehérvárra.
Cserélgessetek szezononként 20 légióst, aztán hasonlítgassátok magatokat a nyugathoz, ha ettől vagytok boldogok!

Setback
Vendég
Setback

Az (is) a gond veled, hogy még akkor se figyelsz a hibákra amikor valaki erre felhívja a figyelmed. 1: Képzeld ide nem csak Nb1A-val kapcsolatos emberek regisztrálnak, hanem akár a sokadik ligából. Amikor te azt mondod “cserélgessetek…” akkor ezt magamra is vehetem, de tudod az NB1B-ben nincs ennyi légiós. Ergo abból indultál ki valamelyik első osztályú csapat szurkolója vagyok. Hát bocs, ez a kitalációd sem jött be. 2: Veled ellentétben én nem veszek fixre dolgokat, esélyt adok mindennek. Ezt írtam: “Esetleg annak nincs lehetősége…?”. Ha tudnál megfelelően értelmezni, akkor rájöhetnél, hogy ez nem olyanféle fixa ideál, mint amiket te írogatsz… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Elég összefüggéstelen lett és még mindig nem sikerült a lényeget megragadnod, de köszi mégegyszer az építő jellegű kritikát 🙂
A lényeg az, hogy a az Euroliga sztár nem biztos, hogy sok pénzért jött. Lehet, hogy az igaz szerelmet keresi nálunk. 🙂

derryl
Olvasó

Csak egy jó tanács: nagyon ne húzd fel magad a kommentjein, úgyis az a szentírás, amit ő mond, hiába érvelsz tényekkel, nála teljesen hatástalan. Azt is letagadja, amit előtte ő közölt tényként.
Egyébként teljes mértékben osztom a nézeteidet.

heraklith
Olvasó

Nem húztam fel magam, de jól esnek a szavaid ?
Viccet félretéve, nagyon elkalandozott a pajtid és így elég nehéz, meg főleg fárasztó lenne érvelni.
Ha nem is érdekelt, de nagyon bölcs gondolatokkal lettem ma is gazdagabb. Megtudtam pár rendkívül hasznos infót az U20-as meccsekről, meg hogy az A csoporttal kapcsolatos észrevételeimet rossz helyre írtam.
Sőt már azt is tudom, hogy futnom kell, mert hisztis vagyok…
Ezért szeretem ezt a fórumot 🙂

csakazete
Olvasó

Itt nem a magyarok arányáról beszélünk most… az 5 légiós szabály rég lenyelve… Ha lehetne akkor nálatok 10 lenne, de sajnos nem lehet ezért addig csereberéltek ameddig találtok 5 fullost…. Na erre gondol Hera is! Amugy szerintem is kajapénzért, meg albiért jött a spanyol akit épp kidobott az asszony, és a cimbi idehozta megsegitette 🙂 na ne viccelj már! Na cinikuskodást félretéve, nem sikerült megragadnod a lényeget!

Kobayasi
Olvasó

T. Uraim! Már most azon vitáztok, amit még itthon senki sem látott. Fröcsögnek itt egyesek, mint disznó az ólban. Az, hogy valaki próbálja az eddigi rosszat javítani még nem bűn. Az kétségtelen, hogy ma Magyarországon csak a MA számít a sportban, a jövő vagy a jövő csapatának építése szinte kizárt! Ez alól kivétel a Ferencvárosi női kézilabda. Oldalakat lehetne írni a témában, de ez nem az az oldal, tehát. 38 éves játékos mit fog itt produkálni, ma még senki nem tudja. Az biztos, hogy ez most tűzoltás. Kérdés Fehérvárra a vezetőknek, hogy mikor ismerik fel. hogy az eddigi játékos politika… Olvass tovább »

csakazete
Olvasó

Én már hányok ettől… Néhány csapat addig igazol míg nem lesz jó a csapat, pénz ékszer nem számít alapon… És ezt nem a ZETE miatt gondolom hanem az összes kissebb csapat miatt akik ezt nem tehetik meg… Ezt kurvára szabályozni kellene mert nem fair így… Mi értelme így az egész bajnokságnak ha úgyis elég a végére összeszedni a zsoldosokat!!! Lassan izgalmasabb lesz a B csoport ? Tisztelt szövetség!!! Fél kellene ismerni ezt a helyzetet!

Rasid
Olvasó

Ha jól tudom, ti éppen a 3. “zsoldost” igazoltatok egy poszton belül. Vagy az más tészta?

heraklith
Olvasó

Még a másodikat sem igazoltuk le, de legalább megpróbáltad.

Rasid
Olvasó

Az elsőt elzavartátok. Tudom a második próba játékon volt. Elzavartátok. A harmadikat holnap igazoljátok. Megy a hiszti, a hányingerezés. A többi csapatnak nem lehet erősíteni, csak a ZTE-nek? Ugyanmár!
Hajrá Olaj!

heraklith
Olvasó

Próbajáték, azért hogy eldöntsük, hogy leigazoljuk vagy sem. Így csinál az, aki ésszel és nem pénzt szórva igazol.
Nem is olyan régen volt egy Vertetics – Baki – Gáspár – Kámán – Tóth Ádám saját nevelésű ötösünk. Egész jól kosaraztak, igaz akkor még nem volt szezononként 10 légiósa a csapatoknak.

csakazete
Olvasó

Mint látod odaírtam, hogy nem a Zetéről hanem általában gondolom ezt… Igen a saját cseréinktől is hányok… Nagyon szomorú, hogy ezt így lehet, és mondjuk példázok a Berénnyel akik összeraktak idén egy jó csapatot, röhögve vernek titeket, minket és sokmindenkit, de a végére esélyük sem lesz a 4-be menni…. Na erre gondoltam , csak hogy értsd a lényeget!

Aramis
Vendég
Aramis

Akkor írd ide azokat a ZTE nevelésú fiatalokat akikkel szárnyalna a zete a bajnokságban…
Akik ellen szurkoltok minden fordulóban és a bokátokat összefosnátok, ha kikapnának, na annak a csapatnak a saját nevelésű játékosai közül játszanak nálatok 3-an is!
Gondolkodj, vagy ne igyál mielőtt idehánysz…

heraklith
Olvasó

Leírtad a lényeget. Nálunk JÁTSZANAK! Hálásak is érte nagyon.

Aramis
Vendég
Aramis

Mi is hálásak vagyunk 😀
Rutint szerezhetnek egy kis csapatnál, ha ott bizonyítanak akkor lesz helyük később a nagy csapatnál is!

heraklith
Olvasó

Tehát szerencsétlenségükre Szombathelyen születtek és ti nem tudtatok belőlük játékost faragni. Nem baj, majd mi. Végülis Govensből is játékost csináltunk. Norfleetet viszont valószínűleg túl korán vittétek, mert csak nálunk volt extra, ti már alkalmatlanok voltatok hozzá.

csakazete
Olvasó

Na látod ettől vagytok undorítóak!!!

csakazalba
Olvasó

negatívum: a 38 éves életkora

pozitívum:
1. az előélete, az eredményei is igazolják, hogy nyilván kiváló kosaras
2. tengernyi rutin, topligákban játszott; emiatt várhatóan nem fog beijedni egy szolnoki, zalaegerszegi, körmendi, stb. katlanban sem
3. mivel az edző is spanyol, nyilván sokkal könnyebben megértik majd egymást
4. ha irányítóként jól kézben tartja a csapatot, remélhetőleg Freeman, Zeno játéka is eredményesebb lehet általa

russelalba
Olvasó

Közben bejelentették Fehérváron az új segédedzőt is.

atibácsi
Olvasó

Van az a pénz, amiért 38 évesen korpás az ember haja.

J.R.Benitez
Olvasó

Jó drága és öreg is, ellenben nagyon komoly tudással rendelkezik. Mondjuk milyen állapotban lehet az jó kérdés. De az biztos Alba meghúzta a váratlant. Majd meglátjuk. FALCO!!!

heraklith
Olvasó

Úgy látszik Fegérváron nem a playoffba jutásra módosult a kitűzött cél. Simán felsőház, majd elődöntő lesz ebből. 2 győzelemmel vannak lemaradva a felsőházról.
Na az ilyen csapatok nem érdemelnek playoffot sem. Pont, mint a Szolnok pár éve…
Öszintén remélem, hogy az Albának sem sikerül idén!

Mandula
Olvasó

Helyet cserélünk a Ztével

heraklith
Olvasó

Nagyon rossz irányba megy ez a bajnokság. Tehetségtelen szakmai irányítással rendelkező csapatok nem képesek pl. a Jászberney költségvetésének többszöröséből a szezon fele alatt középházas helyet elérni, de addig pumpálják a pénzt bele, amíg oda nem kerül a legjobb 4-be.
Kezdjünk el Euroliga játékosokat igazolni, az majd motiválja a magyar fiatalokat! Vicc az egész.
Teljesen felesleges itt csapatot építeni, meg erőlködni.
Be kellene valamilyen fizetési plafont vezetni itt is, aztán nem arról szólna a bajnokság, hogy ki tud több közpénzt összelopni. Talan elkezdenének csapatokat építeni, meg felelősen gazdálkodni.
Üres a Fehérvári színház, de Euroliga játékosokat igazolunk. Gratulálok!

moldi56
Olvasó

Én téged eddig viszonylag korrekt embernek ismertelek,nem tudom miért írkálsz ilyeneket.Én szolnoki vagyok,de teljes mértékben megértem,hogy Fehérváron nem nyugodnak bele a jelenlegi helyzetbe,változtatni akarnak.Hogy majd ez hugy sül el,az idő megmondja.

heraklith
Olvasó

Azt én is megértem, hogy nem nyugodnak bele. Én sem tenném. Csak engedni nem lenne szabad nekik. Nem arról kellene szólnia a bajnokságnak, hogy ki tud több (köz)pénzt elherdálni. Abból a pénzből, amit a klub megtermel kb. Lórántot sem tudnák kifizetni.
Egyre több az ingyen pénz, egyre több a nagy nevű légiós, és egyre kevesebb szerep jut a magyar játékosoknak.
Neked ez tetszik, hogy már meg sem érdemes jegyezni a légiósok nevét, mert szezonon belül kicserélődik a keret (azoknál akiknél van pénz)?

Mandula
Olvasó

Úgyan annyi esélye van más csapatoknak is sponzort találni, mint az Olajnak,Falconak és az Albának…
Ki mit tesz meg a klubjáért…

heraklith
Olvasó

Szponzor? Szerinted mennyit fizet egy szponzor azért, hogy ezer ember lássa a nevét a mezen vagy egy táblán? Biztos lehetsz benne, hogy nem abból igazoltok Euroligás játékost. Ha papíron mégis egy vállalkozás adja, akkor azért megkapja az ellenszolgáltatást is és nem, nem reklámra gondolok.
Piaci alapon a kis Kellert sem tudnátok ki fizetni.

Mandula
Olvasó

Igazad van és korrekt hozzászólás.Ott a pont!?

KreMaestro.44
Olvasó

Tudod, az Alba egy nagy klub, jóhogy nem fogadjuk el a mostani szezon eddigi eredményeit. Alba, Olaj. E kettő csapat között dőlnek el ebben az évtizedben a bajnoki címek sorsa. Más meg sem tudja szorongatni ezt a kettő várost. A fehérvári színház pont az ilyen játékosok miatt fog megtelni, nem a zseléshajú, nagyképű, apuci neve és pénze miatt kosálabdázó fiatalok miatt (tisztelet a kivételeknek, mert vannak).

Muszka7909
Olvasó

Megtelni na ne röhögtess,messze vagytok ti még más csapatok szurkolóitól már a Berényiek is nagyobb hangulatot teremtenek mint ti,amit ti szurolás néven műveltek az több mint szánalom viccesek vagytok nagyon!!

KreMaestro.44
Olvasó

Muszka, olvasd el még egyszer, figyelmesebben amit írtam. Hangulatot nem is említettem. Lehet nem véletlenül mondják ott a szomszédságotokban, hogy “sötét Zala”?!

Muszka7909
Olvasó

“Ezért fog a Fehérvàri színhàz megtelni”ezt nem te írtad? Vagy már elfelejtetted mit írtál?Teltház=jó hangulat ami nálatok nem nagyon van én ezt akartam kihozni a mondandómból,látom te ezt nem tudtad értelmezni na akkor mi a helyzet te vagy a sötét vagy én?

KreMaestro.44
Olvasó

Te. A teltház és a hangulat nem ugyanaz. (Lásd: NBA)

Muszka7909
Olvasó

Ember egy szúrkoló a meccsre a jó hangulat és persze a csapata miatt megy ki,voltál már NBA meccsen?Szerintem ne hasonlítsuk össze a kettõt!!Pláne ne a “Fehérvári színházzal” De ha nektek ez a langyos szurkolás elég akkor legyetek boldogok,sok sikert hozzá!

MKE181
Olvasó

okos vagy

Godemperor
Olvasó

Nyaff nyaff. 🙂

stevens
Olvasó

Őszintén, senkit nem érdekelsz 😀

heraklith
Olvasó

Azt te csak szeretnéd hinni 🙂

moldi56
Olvasó

Áruld már el,hogy az Olaj mikor nem jutott be a felsőházba?Mert én nem nagyon emlékszem.

heraklith
Olvasó

Bejutott 2 éve, de a középszakaszt az 5. helyen zárták és a playoff első körében búcsúztak is. Abban a szezonban a jó isten tudja csak, hogy hány edző és légiós fordult ott meg.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Idén annyi, mint a ZTEben (ha Harrist igazolják)

moldi56
Olvasó

Én felsőházra gondoltam,vagyis az első nyolc…amit te mondasz,való igaz,az 5.helyen végeztünk,minő véletlen a ZTE ütött ki bennünket.De ez a mi esetünkben ritka mint a fehér varjú.

alba_x
Olvasó

Hera, kérlek magyarázd el, mi alapján “kiérdemlés” kérdése a playoff. Értem, hogy igazságtalannak érzed (hozzáteszem velem egyetemben), hogy van pár csapat, akik más csapatokkal szemben nagyságrendekkel nagyobb költségvetést és mozgásteret engedhetnek meg maguknak, de ez most ilyen. A költségvetési plafon jó megoldás lehetne, de … akkor az legyen kiterjesztve a nemzetközi kupákra is, hogy az “egyenlő esélyekkel” való indulás ott is érvényesüljön, mert egyébként ott is értelmetlen lenne indulni. Szóval, én ennek az “idealizált” szabályozásnak nem látom a csak pozitív hozadékát és kivitelezhetőségét, mert minden országban más kontrából ($) zongoráznak az országlakók, mások a lehetőségek. Talán országon belül lehetne, de… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Már leírtam, hogy én is ezt tenném.
A nemzetközi kupákban “elért” 40-50 pontos zakók oltárán feláldozni a magyar bajnokságot nem biztos, hogy jó megoldás.
Komolyabb bajnokságokban több évre terveznek, igazolnak, építenek csapatokat és gondolom helyenként rentábilisan működnek.
Ehhez képest itthon ott tartunk, hogy szinte kizárólag közpénzből a nagy célokat megfogalmazó csapatokban megfordul 10 légiós egy szezonban. A válogatott játékosok fele meg lassan epizódszerephez is alig jut a bajnokságban.

nyolcmegnyolc
Olvasó

ez most nagyon demagógra sikerült.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Először egy nálad okososabbnak, el kellene dönteni a tyúk vagy a tojás problémáját. Azért gyengék a fiatalok, mert nem játszanak, vagy azért nem játszanak, mert gyengék. Szimpi volt a ZTE, mert huszonévesekkel kezdett (jóindulattal fiatal), de nem látom a projektben a nagy húzást. Ezek a “fiatalok” se így se úgy nem lesznek stabil “A”-s meghatározó játékosok. Aki meg jó volt az eddig is odakerült. Szerintem nem veszik el a helyét senkinek.

heraklith
Olvasó

Ha a ZTE nem igazolja le és játszatja őket, akkor sosem derül ki. Bagóból például szerintem simán lesz egy Csorvási.
Ez inkább kényszermegoldás volt, nem nagy húzásnak készült.
Jövőre talán… ha 1-2 fiatal bizonyít. Vannak már részeredmények.

Outlaw
Olvasó

Az Alba a szezon végére ott lesz a top 5-ben mindenképp.

Henry14
Vendég
Henry14

+ 10 év Euroliga. Nem mai gyerek, de mindent elmond róla, hogy korábban hosszú évekig alapembere volt a Gasol, Navarro, Calderon féle VB-t és EB-t nyert spanyol válogatottnak. Jól fog jönni az Albának az óriási rutinja a sok ugri-bugri mellé.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés