Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Spanyol szakemberrel erősödött a DEAC szakmai stábja

Jó ajánlólevéllel érkezik az erőnléti edző.:

:

Adriá Martí Peiro személyében új erőnléti edző érkezik a Debreceni Egyetem csapatához. A spanyol szakember Kovács Adrián segítője lesz a felnőtt csapatnál, emellett az akadémia U20-as csapatárért lesz felelős. Edzői karrierjét a Manresa akadémiáján kezdte, majd a felnőtt csapat szakmai stábját erősítette, míg a legutóbbi két kiírást a svéd Nassjö gárdájánál töltötte.

– Csak a legjobbakat tudom mondani a svédországi időszakomról, Nassjö vezetősége adta meg nekem először az esélyt, hogy egy külföldi profi csapatnál dolgozhassak. Nagyon hálás vagyok nekik ezért, hiszen az elmúlt két esztendőben rengeteg személyes tapasztalattal gazdagodtam, mely hozzájárult a szakmai fejlődésemhez. Ezt követően azonban jött a debreceni lehetőség, Kovács Adriánnal többször is beszéltem, és ezután nem volt kérdés, hogy egy új fejezetbe kezdek Magyarországon. Az ambiciózussága, a hozzáállása és a céljai engem is nagyon motiválnak, már nagyon várom, hogy elkezdődjön a felkészülés a következő szezonra – mondta új erőnléti edzőnk a Debrecenbe szerződéséről.

Adriá érkezésével az államilag elismert kiemelt akadémia stábja is tovább erősödött, de Kovács Adrián csapata is véglegesnek tekinthető. A segédedzői pozíciókat továbbra Andjelko Mandics és Lakli József tölti be, míg a technikai feladatokért Tankó István lesz a felelős. Peiro az erőnlétért lesz felelős, Takács Dániel a rehabilitációkat koordinálja majd, míg Bihari Zoltán és Boldizsár Ferenc a sportmasszőri feladatokat látják majd el.

– Erőnléti edzőként a legfőbb célom az, hogy az összes játékos a lehető legjobb állapotban álljon a csapat rendelkezésére, és a maximális szinten tudják teljesíteni, amit az edzők kérnek tőlük. Fel kell mérnünk, hogy mire van a csapatnak és a játékosoknak egyénileg szüksége, és ezek alapján fognak a játékosok személyre szabott programokat kapni, amelyekkel eltűnhetnek majd a gyengeségeik és tovább fejlődhetnek. A legfontosabb, hogy az orvosi stábbal közösen egy átfogó képet nyújtsunk a játékosokról a szakmai stábnak, segítve ezzel a munkájukat. -foglalta össze célkitűzéseit a hispán szakember.

Bár Magyarországon még sosem járt, igyekezett a lehető legjobban feltérképezni a magyar kosárlabdát és Debrecen városát.

A magyar kosárlabdával kapcsolatban először Lóránt Péter és Hanga Ádám jut eszembe, hiszen mindketten játszottak a szülővárosomban, a Manresa csapatában. Mielőtt elfogadtam volna a DEAC ajánlatát beszéltem Magyarországon megfordult játékosokkal, akik kivétel nélkül jó dolgokat mondtak a csapatról, az akadémiáról és a városról is, tetszik, hogy az egyetem nagy hangsúlyt fektet a sportra

– zárta szavait Peiro,

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
MendezBozicBobandonnarummaPbask Recent comment authors
Pina_Noir
Olvasó

Van pénz Debrecenben!
Gyanítom, hogy rövid időn belül Debrecen lesz az egyik bajnokesélyes csapat.

Pbask
Olvasó

Én már irtam,szerintem évek kérdése hogy ők legyenek az új Szolnok.

Boban
Olvasó

Ezt az álszent dumát, az új Szolnok épp ti lettetek öreg…

Pbask
Olvasó

Na előkerültél fóbiás. Térjünk erre vissza kb 3 év múlva.

Boban
Olvasó

Micsoda érvek. 😌

Pbask
Olvasó

Hülyékkel nem vitatkozom,leirtam a jövőt,erre te idehozod a jelent. Innentől lényegtelen folytatni a beszélgetést,te és tompika csak akkor jelentek meg ha egy-egy szóban láttok támadófelületet,ez jelzi a fóbiátokat.

Boban
Olvasó

Mindenki hülye, akinek más a véleménye. Veled vitatkozni felesleges. Nincs vitakultúrád. Semmi gond. 😌

Bozic
Olvasó

Latod Boban. Megint hulyeseget irtal. Ha igazak a debreceni 700-800 millas szamok, akkor csak igy eleg halkan megsugom, hogy a Falcoe nincsen ennyi.

Mendez
Olvasó

Így meg, hogy a focicsapat kiesett az elitligából tömheti a kosárlabdába a pénzt a Lajos!

Vadkakas
Olvasó

Nem fogja. A kosárlabda ész sport, intelligenciát igényel… Lalinak meg ugye tudjuk mennyi van 😁😁🧐

Hajrá DEAC!

Vadkakas
Olvasó

Van lecsó bőven manapság…
Remélem ennyi befektetés után veretlenül leszünk bajnokok! 😁😁😁
Komolyra fordítva, blama lenne ezek után nem dobogósnak lenni a végén…

Hajrá DEAC!

egyforintotseer
Olvasó

7-800 milliót rebesgetnek.

Vadkakas
Olvasó

Éves ktg? Abból, ha nem sikerül vmi nagy eredmény akkor minden játékos, edzői stáb és management dugja satuba az összes fszát és szrjon sünt

Hajrá DEAC!

Pbask
Olvasó

Sok sikert nektek baráti üdvözlettel! 😉

donnarumma
Olvasó

“a pénz nem dob kosarat”
Sok sikert!

Cibona5
Olvasó

Lassan nagyobb lesz a stáb Debrecenben, mint a játékoskeret. Nem hiszem, hogy nincs megfelelő kvalitású magyar erőnléti szakember. De mióta tudjuk, hogy a “Jövő már nem Győrben, hanem Debrecenben épül”, azóta nem csodálkozom.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook