Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Spanyol edzőt igazolt az Alba

Joan Cuadrat a kecskeméti összecsapáson már ott lesz a kispadon.:

:

A szombat esti, Körmend elleni bajnokit a kispad feletti széksorban nézte, figyelt a történésekre. A pénteki, kecskeméti összecsapáson már ott lesz a stábban Jesus Ramirez és Góbi Henrik társaságában – írja az albakosar.hu.

A 39 esztendős edző, Joan Albert Cuadrat a világhírű, tengerparti településen, Barcelonában, Katalónia fővárosában született és kosárlabdázott gyerekfejjel. Roppant fiatalon kezdett edzősködni.

– 20 évesen már csapatot irányítottam, természetesen az utánpótlásban. Gyakorlatilag két évtizede vagyok a pályán, dolgoztam fiúkkal és lányokkal szinte az összes korosztályban. Az első klubom a Barcelonában található Grup Barna volt. Felnőtt együttesnél is tevékenykedtem, a nőknél hosszú éveken át az élvonalben, a Zaragoza és a San Sebastian együttesét dirigáltam. Előbbi csapatnál négy évet töltöttem, nem léptünk ki a nemzetközi porondra, a hazai bajnokságban jól szerepeltünk. A baszk együttesnél két évet dolgoztam, a FIBA Cup-on voltunk érintettek. Amikor először ültem élvonalbeli csapat kispadjára, 24 éves múltam, én voltam a legifjabb tréner a spanyol ligában. Azóta is én tartom a rekordot – mondja Joan Albert Cuadrat.

Arról, hogy a székesfehérváriak igazoltak egy spanyol világbajnok hátvédet, itt írtunk.

Az utóbbi években a spanyol szövetség alkalmazásában állt, irányította az U20-as lány, valamint az U20-as fiú válogatottat. A tavalyi esztendőben férfi együttest irányított, a Martorell együttesét, a nyártól nem dolgozott, várt a lehetőségre. Ami meg is érkezett a közelmúltban, örömmel fogadta el egyesületünk ajánlatát.

– Abban, hogy a nyártól nem vállaltam munkát, szerepet játszott, hogy az utóbbi években nagyon sokat voltam távol a családtól, szerettem volna több időt tölteni a nejemmel és gyerekeimmel. Két fiam van, a nagyobb 10, a kicsi 8 esztendős. Az Alba vezetőedzőjét, Jesus Ramirezt húsz éve ismerem, mondhatom, barátok vagyunk. Ő ajánlott az Alba vezetőinek, majd hívott telefonon, érdeklődött, érdekel-e a fehérvári lehetőség. Néhány napja érkeztem Fehérvárra, azóta több mérkőzést megnéztem, az utánpótlás csapataink hazai és idegenbeli mérkőzéseit, de természetesen elsősorban a felnőtt gárdára koncentrálok. A klubnál mindenki kedves és segítőkész velem, úgy gondolom, profi együtteshez kerültem. Nagyon jól érzem itt magam. Korábban soha nem jártam Magyarországon, a csarnoktól mintegy száz méterre lakom, tehát a belvároshoz is közel. A város szép, bár még sokat nem láttam belőle, az elkövetkező időszakban lesz időm megismerni. A családom februárban meglátogat. Amennyiben a klub is elégedett lesz a munkámmal és én is ugyanígy érzek, elképzelhető, hogy a nyártól a családom is ideköltözik. De ez még odébb van.

Cuadrat hozzátette, a csapat kiválóan teljesített az elmúlt két összecsapáson, Izraelben a Ness Ziona elleni kupameccsen, valamint a hétvégi, Körmend elleni bajnokin. Várja a hasonló folytatást.

Kiemelt kép: albakosar.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
WilsonRougeKobayasicsakazalba Recent comment authors
Kobayasi
Olvasó

T. Rouge!
Még a végén csípni foglak.
Valóban, az igazi rangadó az ALBA-OLAJ, OLAJ-ALBA.
Jó-jó tudom. A Zete-MTE , MTE-Zete is nagy derbi.
üdv.

Rouge
Vendég
Rouge

T. Kobayasi!
Soha sem fogom szeretni az Albát,
de tisztelni tisztelem…

Ez valami olyasmi tudod, mint a Barca-Reál versengés….egymást teszik naggyá,
egyik sincs meg igazán a másik nélkül…

Albások!
A zrikát fogjátok kapni tőlem a továbbiakban is,
de rájöttem, hogy igazán nincs veletek bajom,
nem mocskolódtok és nem cigányoztok,
mint ugyebár tudjuk kik.

Békejobb.

Rouge
Vendég
Rouge

Egy jó Albára szükség van.

Mi lenne velünk az Olaj-Alba derbik nélkül….
El Classico.

Úgyhogy hajrá!

Kobayasi
Olvasó

A spanyol vonal egyszer már megbukott Fehérváron.
Meglátjuk a 2.spanyol lehetőség mit hoz létre.

Wilson
Olvasó

Az, hogy megbukott kicsit erős túlzás, az akkori keret a mostaninál is gyengébb volt és ennek ellenére játszottunk jó meccseket a EK–ban!

csakazalba
Olvasó

tegnap feltűnt, hogy ki az az öltönyös úriember a kispad mögött, most rögtön ráismertem a kép alapján

úgy látszik, erősödik a klubunknál a spanyol vonal, nekem nincs ellenemre, a spanyol kosárlabda az amerikai után talán a legerősebb a világon, és én jobban is szeretem, mint a szerb stílust

üdv a csapatnál!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés