Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sorozatban ötödször kapott ki a Kaposvár

Végig vezetve, megérdemelten nyert a Pécs.

Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 73-86 (17-22, 16-12, 15-23, 25-29)

Bajnokság, 21. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Papp P., Nagy V., Kovács N. (Fekete L.)

Kaposvár: Krnjajski 11/6, Norfleet 12, Csakarevics 6, Dramicsanin 5, Lalic 17. Csere: Davis 9, Baki 3/3, Hendlein 10/6, Bogdán -.

Pécs: Ruják 5/3, Pongó 9/3, Diggs 13/3, Csirics 3/3, Horti 7/3. Csere: Smith 20/6, Budimir 15/9, Aiken 14/6.

Az összes többi mérkőzéshez hasonlóan a Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA találkozót is zárt kapuk mögött rendezték meg.

A Kaposvár vezethette az első támadást, ami után Csakarevics értékesített egy duplát. Nem sokáig kellett várni a pécsi válaszra, Ruják volt eredményes. Csakarevics dobása a gyűrűből jött ki, de így is próbálkozhatott kétszer a vonalról, sikeresen. A túloldalon Diggs járt el hasonlóan, így 4-4 állt az eredményjelzőn az első másfél perc után. Az elején úgy tűnt, hogy lemásolják egymást a csapatok, erről árulkodott az is, hogy mindkét oldalon egy-egy eladott labda következett. Innen lépett el a Pécs egy Aiken triplával, de most a hazaiaknak volt válasza, Krnjajski célzott pontosan (7-7). Diggs játszotta tisztára magát, majd Pongó ziccerezett egy szerzett labdát követően. Norfleet lopta a távolságot, de a következő vendégakcióból egy újabb hármast süllyesztett el Diggs (9-14). Lalic kapta meg a labdát a gyűrű alatt, ahonnan nem hibázott, majd Budimir trojkája hullott be emberről. Ismét Lalic dobott kosarat a kék-fehéreknek, aztán Budimir dobott be egy büntetőt a megítélt kettőből. Davis egykezese bepattant, amire Smith lefordulása volt a válasz (15-20). Csakarevics passzolta el magát megint, de Horti nem tudott büntetni. Idegesen játszottan a felek, nagyon sok eladott labda csúszott be. A negyed utolsó percében Budimir és Davis is hozzá tudott tenni 2-2-t, így 17-22-ről várhatták a folytatást a csapatok.

A második játékrészt két kihagyott tripla nyitotta, az első sikeres kísérlet büntetőből érkezett, Budimir révén. Hendlein távolija beesett, Smith válaszolt. Újabb labdát adtak el a hazaiak, ez volt nekik a hetedik. Nagy csata után Smith állt bele egy üres középtávoliba, ezzel már nyolcra nőtt a PVSK előnye. Lalic egyszer talált be a vonalon túlról, Aikan zsákolása érkezett válaszként. Krnjajski ziccerrel hozta közelebb az övéit, majd Norfleet tört be (25-30), Dragan Alekszics kért időt. A kis pihenőt követően Pongó keze nem remegett meg a szabaddobások közben, ahogy Norfleet sem hibázott. Aikent találták meg szépen a társak, zsákolás lett a vége, majd Norfleet adott egy hát mögötti passzt Dramicsaninnak, aki 2+1-el hálálta meg a mozdulatsort (30-34). Aikennek ütöttek oda, aki viszont egyik büntetőjét sem dobta be. Davis kosara után már csak kettő volt vissza, megint időt kellett kérni a Pécsnek, negyvenegy másodperccel a félidő vége előtt. Ez sem állította meg a hazaiakat, Davis szerzett labdát, majd odaütöttek neki, ami után egy büntetőt dobott be. Az utolsónak szánt támadást túljátszotta a Pécs, Davisnek még maradt ideje egy távoli triplára, a labda azonban hosszas gondolkozás után végül kifelé pattant a gyűrűről. 33-34.

A fordulás után Horti forgatta be az emberét, majd zsákolt is egyet egy leütésből. Horti kapott technikait, ami után Norfleet küldte a helyére az egypontost, majd Lalic is dobhatott kettőt, ötven százalékos hatékonysággal (35-38). Smithnek ütöttek oda, pontosan célzott. Csakarevics pöcizett vissza egy lepattanót, de Aiken hármasból válaszolt. Hendlein a következő támadásból szinte ugyanonnan hozta vissza háromra a KKK-t, de Smith is kívülről szerzett kosarat, ezt követően pedig Pongó is betalált távolról, Smith ziccerével pedig tíz fölé nőtt a különbség, Ivkovics lépett az asztalhoz (40-51). Lalic kapott egy labdát Davistől, élt is a lehetőséggel, míg Diggs egymaga oldotta meg a maga helyzetét. Aiken verte meg az emberét, ami után Baki dobott egy saroktriplát. Pongó betörésével tizenkettőre növelte a differenciát, amire Norlfeet 2+1-e érkezett (48-57). Alekszics időkérését követően negyven másodperce maradt a csapatoknak a harmadik negyedből, egyik fél sem talált már a gyűrűbe. 48-57.

Közel másfél perc gólcsenddel kezdődött a záró etap, majd Diggs harcolt ki egy sportszerűtlent, de mindkét büntetőjét kihagyta. A megítélt labdabirtoklásból Ruják hármasa került a helyére, Dramicsanin válaszolt, aztán Diggs szerzett kosarat faulttal együtt, de most is kihagyta a plusz egyet (50-62). Egy hazai technikai hibát követően ezúttal Budimir állt a vonal mögé aki nem hibázott, majd egyből egy trojkát is bedobott. Hendlein tette vissza Lalic lejött labdáját, majd ismét Budimir célzott jól távolról, nyílni látszott az olló (52-69). Lalic közelijével jöttek fel a hazaiak, aztán Krnjajski triplája is jó volt, majd újfent Lalic tett hozzá kettőt, már csak tíz volt közte. Horti trojkája a legjobbkor jött a Pécsnek, 7-0-ás hazai futást állított meg ezzel. Diggs blokkolt egy nagyot és a túloldalon is ő fejezte be az akciót, Ivkovics hívta magához az övéit négy és fél perccel a vége előtt (59-74). Lalic félhorga beesett, majd a megítélt büntetője is, de a túloldalon Aiken nagyon üresen maradt. Ruják húzta vissza sportszerűtlenül Norfleet-et, aki mindkét szabaddobását értékesítette. Több hibát követően Lalic dobott egy ziccert, amivel ismét tíz volt közte, de már csak 2:06 maradt az órán (66-76). Davis dobott egy gyors tempót, aztán Krnjajski dobott be egy büntetőt. Smith triplája a helyére ment, ezzel pedig gyakorlatilag egy perccel a vége előtt végleg eldőlt a találkozó, megérdemelten nyert a Pécs, a Kaposvár pedig sorozatban ötödször kapitulált. 73-86.

Fotó: pvsk-panthers.hu

 

 

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Kováts ImreKareem Abdul-JabbarMikelavjamanKPSVRKK Recent comment authors
Mike
Olvasó

Sajnálom, hogy ide jutott a csapat. Már nem is tudok olyan csapatot mondani, akik ellen 100-as pulzus alatt lehet nézni a meccset. Nem az izgalom, a düh emeli fel. A Forma 1-ben van olyan, hogy a versenyző fizet, hogy vezethessen. Remélem ez az új szerzemény is így van itt. Sztojanon sem látom a nagy hévet. Belefáradt? Nem az önmarcagolás kell, hanem az erőnlét fejlesztés, dobások gyakorlása, LABDABIZTOSSÁG növelése. Bár ezt profi játékosok esetében fájó leírni. Ha nincs ötlet, hogy milyen gyakorlatokkal lehet, talán a neten akad minta. Kíváncsi vagyok, hogy kimarad itt játszania jövő évre.

KPSVRKK
Olvasó

Azért bánom a zárt kapus meccset mert nem látszott hányan maradtunk volna távol.
Jó lenne kitalálni, hogyan fejezzük ki a rosszallásunkat, mert az, hogy páran ideírunk, teljes mértékben lepereg a vezetésről.
Néhány ember kommentje egy kosárlabda portálon marginális.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“teljes mértékben lepereg a vezetésről”
Lepereg, lepereg.
És miért is ne peregjen le, ha amúgy is megkapják a zsozsót.
Hiszen az is volt a koncepció a bajnokság megkezdése előtt, kevesebbet a játékosok beszerzésére, jusson több nekik.
Hát most tényleg úgy állunk, ami várható volt.
A legnagyobb “sáp” Lölö-é a csarnok építéséért,
merthogy a kipcsak lop csak :))

Mike
Olvasó

Gondolod olvassák? Tuti nem.

lavjaman
Olvasó

1. Nézők nélkül nem sok értelme van a meccseknek. Nem biztos, hogy mindigon végigszenvednék még egy ilyen borzalmat. 2. Szezon csúcspontja volt talán amikor szerintem egy jó formában lévő Pécset legyőztünk Pécsen. Jó hangulat, jó meccs volt. Azóta mennyi minden megváltozott… 3. Szerintem gyengébb képességű játékosokból sokkal jobban tudott csapatot építeni Ádám mint Ivkovics. Jó motivátornak tartom Ivkovicsot, de rosszul méri fel ezeknek a játékosoknak a képességeit és itt inkább edzést kéne tartani… 4. Ez az új szerb fiú vállalhatatlan. Az előzőn is elment két meccs, de ha ezen múlik az összes el fog menni. Elképesztően nagy alibi játékos, csak… Olvass tovább »

Player
Olvasó

A meccs elott kicsit sajnaltam a zart kaput, de utana mar kevesbe! Sajnos nem tortent semmi varatlan. Erotlen hazai csapat, tobbnyire magabiztos Pecs.
Lalics palyafutasa csucsra ert tegnap, de miutan Drami 5, Ju 12, Davis 9 pontot vallalt legioskent, nem volt eleg semmire.
Viszont valaszt kaphattunk nehany meccs elott feltett kerdesre. Ez is valami!

KPSVRKK
Olvasó

Az utolsó előtti mondatodat kifejtenéd, nem értem mire gondolsz!

Mike
Olvasó

Szerintem arra, hogy dobott 17 pontot. Ennyit kéne meccsenként, de jóval alatta dob.

Player
Olvasó

Arra gondoltam, amit korabban irtam. Hogy meglatjuk es Ivko is felmerheti, hogy az altala valasztott jatekosokban mennyi tuz, tartas, akarat, jatektudas stb. van. Mert azon nem lehet vita, hogy a csapatnak a gyozelemre nagy szuksege lett volna. De ezert tenni is kellett volna!
A Szeged lassan a ” nyakunkra” er. Mi vajon az elkepzeles? Nem olvastuk a modositott celokat!

Kováts Imre
Olvasó

A biztos bennmaradás a módosított cél. Ennek megfogalmazásához nem kell kinyilatkozás!

Player
Olvasó

Teljesen egyetertek! Kinyilatkozasra nincs is igeny, viszont korabban mukodott a –
meg ha regebben is – tajekoztatas es a szurkoloi anketok rendszere, amely kitunó lehetoseget teremtett az aktualitasok elmondasara.
Vilagos, hogy a jelenlegi helyzetunkben a bentmaradas lenne a legfontosabb, ez sejtheto. Azonban a sejtesek es egyeni gondolatok meg sem helyettesitik a klubvezetok nyilatkozatait, amelyek nem csak ” bomba hirek”, vagy sikerpropaganda eseten alkalmazandoak, hanem a realitasok, modosult celok es szituaciok stb. bejelentese eseten is. Talan ez lenne az egyik eleme a szurkolok teljesebb kiszolgalasanak! Hiszen mondani konnyu: ” joban- rosszban – egyutt a csapat es a szurkolok!

ldd
Olvasó

Ha komolyan gondolja valaki, hogy a Beni játszon,
kimegyek ha lehet…
Csak a szégyen…szörnyű…

ldd
Olvasó

Az elmúlt 37 évben ( a csapat 1983-ban került az NB-I.-be ) 2x fordult elő, hogy a csapatot megérintette a kiesés szele.
Mindkétszer Kováts Imre mentette meg a kieséstől.

Azt hiszem Imre, idén is lesz dolga …

dzsipszi
Olvasó

⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️

Bezse
Olvasó

Ebből kkk-berény play out lesz

ldd
Olvasó

Downtown-nal egyetértve…
Ma a legjobb kaposvári Dross Bálint volt…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Esély nélkül végig , nincs miről beszélni takarodj !!!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gusztustalan

Kaposkosár KKK
Olvasó

Sztojan takarodj és vidd a gyökér szar szerb bajtársaid is !!!!!!!!

rainbow
Olvasó

Szita Károly a héten felkérte Ivkovics Sztojant, hogy állítsa össze jövő szezonra a csapatot!

Answer
Olvasó

Az NB 2-re?

Koops
Olvasó

Szép volt fiúk!
Nagyon sajnáljuk nem voltunk ott…
Hajrá Pvsk!

Downtown
Vendég
Downtown

Kicsit OFF, de Dross Balint megint írt egy jó meccsosszefoglalot!
Bravo!

Pécsidrukker99
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, hozták ezt a meccset is. A 2. negyed végén nem mondtam volna sima 13-ra, de talán még a 4. negyed vége felé se. Azért ezt a fordulót még simán meg tudták volna tartani nézők előtt is, persze megértem, hogy mindenki pánikol a vírus miatt. De akkor is elrontották ezzel ennek a meccsnek a varázsát, a sok egymást szidás, és egymást hergeléssel együtt. Ezek a Pécs-Kaposvár meccsek így szépek,hogy két dél-dunántúli csapat szurkolótábora olyan hangulatot csinál, amit nem sok meccsen lehet tapasztalni. Ha másban nem is, ebben szerintem a kaposváriak is egyetértenek velem. Hajrá Pécs!

Laaaaaciiiikaaaa
Olvasó

Egy jó Kaposvárra szükség lenne a bajnokságban….mindig szimpatikus kis csapat volt…de ebben az évben nagyon-nagyon mellé nyúltak…csak ki ne essenek…minden jót kívánok nekik!!!

Mexx92
Olvasó

Gratulálok srácok a győzelemhez!
Sajnálom hogy nem tudtunk titeket élőben biztatni. Hajrá Vasút! Hajrá PVSK!

Sajka
Olvasó

A maestro most már égeti magát.
Maradt volna csak a válogatottnál…ott legalább vannak eredményei.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Hatalmas gratuláció a csapatnak, amiért végig kézben tartottuk a meccset és magabiztos győzelmet arattunk. Aiken végre a régi formáját idézve uralta a palánk alatti területet, ez nagyon bíztató a jövőre nézve és végre az év eleji csapat által mutatott játékot hoztuk.

Persze azért a mai kaposvári csapatnál csak nehezebb ellenfelek jönnek a következő fordulókban, úgyhogy elszállni nem kell a mai teljesítménytől!

Hajrá Vasút!

Koops
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez srácok!
Kar, hogy nem voltunk ott…
Hajrá Vasút gyerünk!

Hagyadmár...
Olvasó

Sztoján köszönjük, de elég volt belőled! Ha lehet nyáron távozz. Ezt a 4 alapszakasz meccset, meg az alsóházat még kibírjuk veled.

Pécsidrukker99
Olvasó

Neki bőven elég a válogatott. Ezeket a meccseket még a Fekete Ádám is le tudta volna hozni így, ha nem jobban. Sok sikert nektek a jövőben, 2 meccs egy szezonban kevés ellenetek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés