Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sorozatban hat vereség után tudta legyőzni idegenben a Sopron a Szegedet

A két középső negyed döntötte el a mérkőzést.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Soproni KC 80-82 (28-20, 15-25, 12-22, 25-15)

Bajnokság, 7. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás, Rácz Zsolt Róbert (Bogárdi János)

Szeged: Washington 12/6, Polányi 11/9, Starovlah 14/6, Bognár 8/6, Roberson 25. Csere: Mayer 2, Person 8/3, Balogh S. -, Filipovics -, Kovács Ád -.

Sopron: Joseph 16/6, Jones 22/9, Valerio-Bodon 2, Barnett 15/6, Durham 13. Cserék: Sitku 6, Supola -, Shine 4, Takács -, Molnár 4.

Sérüléshulláma miatt aligha jöhetett volna jobbkor a válogatott szünet a Szegednek, mely a Sopron csapatát látta vendégül a hetedik fordulóban. A mérkőzés jól kezdődött hazai szempontból, Polányi kezdte meg a pontgyártást a találkozón. Az SKC-nál is volt azért nagy visszatérő Durham személyében, aki az első vendég kosarat szerezte. Joseph hármasával már soproni vezetést mutatott az eredményjelző, majd Washington és Barnett is 2-2 ponttal iratkozott fel a táblára (4-7). Starovlah egyenlített, ám Jones rögtön a következő támadásban visszadobta a triplát. Ismét a Szedeák montenegrói játékosa villant, majd Washington kinti dobásával újra a hazaiak vezettek (12-10). Bognár eladott labdájából Jones egalizált könnyen, Starovlah pedig egy hármas és egy betörés után, középtávolról is eredményesen célzott. Joseph értékesített egy nehéz betörést, majd Jones következett hasonlóképp (14-16). Mayer szépen játszotta magát tisztára, majd könyörtelenül bevágta a kettest, Starovlah pedig folytatta ihletett formáját, második jó távoli dobásával a negyedben. Valerio is elkezdte a mérkőzést, mondanom sem kell a Szegedből ki válaszolt duplájára. Roberson hatalmas értéke a Szegednek, ez főleg akkor látszott, mikor három mérkőzést sorozatban kihagyott, meg most mikor addig forgolódott a festékben, míg két pontot nem kapott érte. A negyed hátralévő részében Starovlah és Person révén tovább nyitotta az ollót a hazai csapat, így 8 pontos előnnyel ülhettek le az első negyed után. 28-20

A második negyedet a soproni pad erőssége Shine nyitotta meg kosarával, majd Roberson tett vissza egy támadólepattanót. Molnár Durham visszatérésével a padra került, ő hozta megint 6-ra fel a Sopront. Roberson továbbra is tarthatatlannak tűnt, majd egy hosszú kosárcsendet Sitku tört meg a vonalról, kétszer (32-26). Barnett majd megint a fiatal magyar kosarával már csak kettő volt a különbség, Simándi Árpád nem is várt tovább ideje kikérésével. Joseph egyenlített büntetőkkel, ismért Roberson vette hátára a Szegedet. Barnett zsákolt szép játék után, Joseph pedig már a vezetést vette át a vendégeknek (35-37). Hat perc alatt 17-7-es futást csinált az SKC. Polányi kosara a legjobbkor jött Szedeák szempontból, az öröm nem tartott sokáig Durham válaszolt. Shine révén már négyre nőtt a differencia, s miután Bognár ott hagyott egy pontot a vonalon, Jones pedig nem, már 38-43 volt az állás. Az utolsó két percben természetesen Roberson révén sikerült zárkóznia a vendéglátóknak, így a szünetre kettőre olvadt a soproni előny. 43-45

A második félidőben majd másfél percet kellett várni az első pontokra, Durham talált végül be, előbb mezőnyből, majd egyszer büntetőből. Természetesen Roberson jött a másik oldalon, majd Jones dobhatott hármat a vonal mögül, ő pedig mindhármat helyre tette. A következő két alkalommal nem szabálytalankodtak vele szemben, cserébe mindkét triplát bevágta, ezzel a mérkőzésen először tíz pont fölé csúszott a különbség (45-57). Az időkérés után Bognár is bedobott egy hármast, Roberson pedig hétre hozta fel csapatát – kétszer is mert közben Jones is szerzett egy duplát -, Barnett révén azonban újra kétszámjegyű különbség volt közte. Roberson továbbra is egyszemélyes hadseregként funkcionált, a túloldalon Sitku büntetőzött hibátlanul, majd Jones visszaállította negyedbeli harmadik hármasával a 12 pontos differenciát. 55-67

A két összesen 20 ponttal elbukott negyed után csak jobb folytatásban reménykedhetett a hazai publikum, ám Person három büntetője után, Joseph és Molnár kosarai következtek. Person mezőnyből is megmutatta, hogy tud kosarat dobni, Joseph szép betöréssel hozott két pontot a soproni konyhára. (60-73). Washington és Polányi révén 6 pontra jött fel a Szolnok gyakorlatilag három támadásból, érkezett is a vendégek részéről az időkérés. Azonban továbbra is eredménytelen marad a Sopron támadásban, Roberson természetesen nem. Az újabb soproni idő után Barnett juttatta triplájával némi levegőhöz csapatát, ám mivel Washington és Polányi megint megvillant két triplával – és közben csak Durham szerzett egy kettest – hosszú idő után ismét egylabdás meccsünk volt (75-78). Az utolsó egy perc szokás szerint a büntetőzésekről szólt, miután Washington kihagyta a triplát az egyenlítésért, így a késői hajrá nem hozott győzelmet a Szegednek. 80-82

Fotó: Bálizs Zsuzsa

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
eskaceImiDEACMivanmivanzetomeeHaleLuka Recent comment authors
eskace
Olvasó

Régen láttam olyan légióstitt nálunk aki ekkora betli mint ez a Sájn gyerek. Beleszarok stílus, rossz ritmus, nulla csapatjáték…
Valérió is elgondolkodhatna hogy melyik filmben van… amilyen pozitív volt a felkészülési meccseken (magyar viszonylatban hozzáteszem) akkora kuka a bajnokságban.
Ezzel igy szerintem meg a rájátszás se lesz meg…

zetomee
Olvasó

Ki-ki meccs volt a sikeres 3 negyeddel kiharcolt 12 pontos előnyt majdnem elherdáltuk. De az utolsó negyedben csak azt csináltuk amit nem kéne. Ezzel visszahoztuk a meccsbe a hazai csapatot. 5-6 percig kosárra sem néztünk (Shine elhajigálta többször), fault 7:30 körül jött az utsó negyedben, nem kerestük a párharcokat.
Sitku M/ VVB lassan fordított kezdéssel lehetne u23.
A Kossuth rádió helyi tudósítója azért megdícsérte a szurkolást, hogy 5 vendégszurkoló sem volt még ilyen hangerővel.

Mivanmivan
Olvasó

Amikor még Pakson játszott és ment Debrecenbe, már akkor megmondtam, hogy ez a Valeri gyerek egy 0. Azon kívül, hogy nem fehér, nincs sok köze a kosárlabdához. Túl van hájpolva.

ImiDEAC
Olvasó

Konkrétan a U18 és a U20 legjobbja volt, senki nem érti mi csúszhatott el nálla valószínüleg annak hogy 2x is elszakadt az achillese köze van hozzá.

ImiDEAC
Olvasó

Azt sem értem mért hagyott faképnél minket, a csapat probálta őt építeni őt de semmi loyaltás nincs a srácban.

HaleLuka
Olvasó

Szép volt fiúk!
Érdekes úgy tűnik idén a hasonló képességű/kicsit gyengébb csapatok ellen jók vagyunk és jönnek a győzelmek is. De bajnokság 2 talán legjobb csapata ellen teljesen esélytelenek voltunk, ahol kaptunk kemény védekezést.

magister_officiorum
Olvasó

Fontos győzelem volt, gratulálok a Csapatnak! A végén kellett Durham biztos keze. Reméljük Fehérváron is tudunk egy jó meccset játszani. Hajrá SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés