Connect with us

Bajnokság

Sopronon át menetelt tovább a Szeged

Idegenbeli bravúr Szrecsko Szekulovics csapatától.

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák 70-80 (17-17, 17-23, 18-23, 18-17)

Bajnokság, 17. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Praksch P., Török R., Nagy V.

Sopron KC: Jackson 11/6, Thompson 14/3, Fazekas 5/3, Jogéla 15/3, Bagó 4. Cserék: Takács N. 3/3, Boriszov 11/6, Supola 3/3, Halázs 2, Werner 2, Sitku -.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, Govens 28/9, Brown 15/9, Dzseletovics 17/3, Dickey 15. Cserék: Kerpel-Fronius B. 3/3, Keller I. -, Mayer -, Olasz -.

A találkozó első öt percében egyik edző sem cserélt, a Szeged viszont végig vezetett ebben a periódusban. Természetesen nem meccset eldöntő előnyt szedtek össze, de Dzselatovics két triplájának, Dickey és Govens pontjainak köszönhetően végig Szrecsko Szekulovics csapatánál volt az előny. 7-10 volt az állás a negyed derekán. Thompson büntetőivel és Dickey közelijével folytatódott a találkozó, a különbség maradt három pont. A hazaiak a minimális hátrányt a dudaszóig ledolgozták. 17-17.

A második negyedet a Sopron kezdte jobban. a negyed derekáig 29-26-ra “megléptek”. Dickey zsákolásával zárkózott a Szeged, Kerpel-Fronius Balázs triplájával pedig ismét náluk volt az előny. Mindkét csapat nagy akarattal játszott, igazi taktikai csata volt a pályán, az összképen még a rengeteg hiba sem rontott. A végjátékból is a vendégek jöttek ki jobban, ők mehettek előnnyel pihenőre. 31-33.

Jogela kosaraival, két perc alatt jöt fel két pontra Sopron. A Szeged képtelen volt betalálni. Brown törte meg a vendég gólcsendet a vonalról. A folytatásban Govens és Dickey remekül játszott, a hazaiak nem dobtak jól, többet hibáztak így nyolc ponttal is meglépett a Szeged. Jogela tartott a lépést a lendületben lévő vendégekkel, az ő pontjai tartották meccsben a Sopront. Gövens duplája, majd büntetője nyitotta tíz fölé az ollót. 52-63.

Jackson vette a kezébe a kezdeményezést a hazai oldalon, majd Takács dobott egy triplát, ötre olvadt a vendégek előnye. Dickey és Govens pillanatai jöttek, egy perc alatt dobtak ketten öt pontot így ismét tíz volt a szegediek előnye. A szegediek nagyon koncentráltan, “élesen” kosárlabdáztak ebben a periódusban, remekül védekeztek, a Sopron szinte tanácstalan volt támadásban. Govens triplájára Thompson válaszolt egy duplával. Kostas Flevarakisz időkéréssel is próbálkozott miután állandósult a tíz pont fölötti vendégvezetés, de a Szeged ekkor már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést. Megérdemelten nyert Sopronban. 70-80.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
moldi56Borbély LajosCsakaSopronSajkaWilson Recent comment authors
CsakaSopron
Olvasó

Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek. Mi kicsit fáradtan mozogtunk, nem voltunk a toppon a Falco meccs után, bár nem lehet mit mondani, volt hogy 3 hetente játszottunk meccset, most 2 napon belül 2-t. Nincs gond, ettől a Szegedtől ki lehet kapni. Hogy őszinte legyek, kaptunk 4 tekót, és abból Kostasé volt az egyetlen ami jogos. Bár nyilván az elő se jön ha Jackson egy csapdára nem kapja meg a 3. Faultját, a fejét fogva néz Prakschra, odamegy és kap még 1 technikait…. Joggi elesik triplánál, Praksch őt is megajándékozza, majd a 4. negyedben Jackson áll egyhelyben, nekifordul a Szegedi center,… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Ahol Praksch vezet,ott maga a borzalom.Megtudom érteni a felháborodásodat,mert ez az egyszál bél embernek nemigen nevezhető valaki ezt szokta csinálni.Képes volt nálunk Szolnokon 40 pontos vezetésünknél az edzőnket Potocsnikot kiállítani.Debrecenben megint nem tagadta meg magát,ott a debreceni edzőt állította ki és 1-1 játékost kiszórt technikai faultokkal.Papp Péter ministráns kisfiú hozzá képest.

Wilson
Olvasó

Valaki mondja már el, hogy ez a Szeged mitől ilyen jó idén? :O

Sajka
Olvasó

Jó edző, meg jó négy légiós, meg gondolom a jó kémia… valószínű, hogy ennyi elég is.

Borbély Lajos
Olvasó

A Szeged cseréi általában keveset tesznek hozzá a játékhoz,ez még visszaüthet majd a PO-ban.

zetomee
Olvasó

Jobb volt a Szeged, védekezésükkel megölték a játékunkat. Megérdemelten nyertek. Jackson 2 meccsen egymás után hülye hibákkal megfűszerezve kidobatja magát. wtf?
Nem bírózok, de amikor Praksch P.-vel kezdődik a bírói 3 névsora sok jóra nem lehet számítani, hiszen a másik 2 csak színpadi elem lesz.

Hunter76
Olvasó

Gratula a Szegednek, egyértelműen jobbak voltak sajnos. Ma nekünk hiányzott a tűz, nem jöttek a külső dobások. Sporiknak volt egy két véleményes fújása, főleg a két gyors technikaival, de alapvetően ma mindenki erőlködött nálunk. Kezdő center már régóta hiányzik és kaptunk egy keményebb védekezést, ami ellen ma nem ment a külső dobás sem. Ami szomorú az a rengeteg kihagyott bűntető… Ráfér a fiúkra a következő pihi és remélem az új centerrel az ilyen meccseket be fogjuk tudni húzni. Grat még egyszer a Szegednek, de csakazértis hajrá Sopron! BUÉK 2021! SKC!

lujo
Olvasó

Ez a Szegedi csapat már nem “meglepetés csapat”. Valahogy nagyon jól összerakta őket Szrecsko. Ha odafigyelnek és elkerülik őket a sérülések, akkor akár szerencsével top 5-ben végezhetnek. Govens pedig ellenállhatatlan, mint nálunk volt anno…

anonymus
Olvasó

Azért arra kíváncsi lennék, hogyha mondjuk egy-két légiósa kiesne a Szegednek, hogy menne nekik, persze mindenféle bántás nélkül írom ezt.

SopronKCfan
Olvasó

Azért mindenesetre ez érdekes volt… Jacksont megint kiszórták. Meccs végét tudtam nézni, megint alkotott a 3 spori? Csak mert Kostas oda se ment hozzájuk, egyből az öltözőbe rohant majd mutogatott nekik. Gratulálok a Szegednek. Hajrá SKC!

PajtiBá
Olvasó

Kostas viselkedése őt minősíti. Nem szégyen egy ilyen erős Szegedtől kikapni. A bajnokság felénél járunk – Körmend, Sopron Berény – oda-vissza a zsebben. Ne lepődj meg, ha ez a csapat az idény végén két éremmel zárja a szezont. CSAK A SZEDEÁK!

jb17
Olvasó

A Berény hatalmas nagy skalp. Büszke lehetsz rá.

Hunter76
Olvasó

Nem őt hanem a sporikat. Abban egyetértünk, h erős a mostani Szeged. Gratula, de rájátszás az más kávéház, remélem akkor végre már teljes csapattal. SKC!

skc-brasil
Olvasó

Arra a rájátszásra nekünk nagyon kell tekerni!ezzel az elképzelés nélküli, egyénieskedő játékkal nem fog sikerülni!

Hunter76
Olvasó

Egyetértek, nehéz lesz, de meg tudjuk csinálni

sobis
Olvasó

De nagy az arcod…
Az a minimum hogy ezek után nem megy oda ezekhez…
Ha lettek volna szurkolók nem merik megcsinálni hogy 5 techn. adnak szégyen amit műveltek.

skc-brasil
Olvasó

Sajnos még csinálják akkor is… Nem vagyunk tényezők sajnos

Skcforever
Olvasó

Na nem kell el szállni. Egyik meccsünkön se voltunk teljes kerettel, majd szezon végén legyen ekkora arcod kisgyerek. Gratulálok nektek, ezt most megérdemeltétek, de ne feledd, hogy nem volt centerünk, és a 3 rigó se volt a segítségünkre. SKC!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés