Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia: érmet szeretnének a csoportelső csapatok

Lezárult a bajnokság első köre, a sorponiak U16-os és U18-as csapata is csoportelsőként fordul rá a következő etapra.:

:

– Mindig azt mondjuk, hogy az utánpótlás-nevelésben nem az aranyérmeket kell számolgatni, s ez igaz is a fiatalabb korosztályoknál. De a nagyobbaknál már igenis számítanak az eredmények, hiszen profi játékosokat nevelünk – mondta elöljáróban Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, arra reagálva, hogy az U16-os és az U18-as csapatuk is csoportelsőként zárta a bajnokság első körét.

– Persze a végső cél még messze van, de az látszik, hogy jó úton járunk – tette hozzá Horváth József. Szerinte mindkét csapatban vannak kiemelkedő játékosok, akik közül a nem is távoli jövőben akár többen is felkerülhetnek majd a felnőtt csapatba. Mint ahogy vannak, akik már fel is kerültek: Csátaljay Péter és Csendes Péter.

Az eredmény önmagáért beszél, pláne, ha hozzátesszük, az U16-osok ezt sérülések és betegségek hullámait leküzdve érték el.

– Decembertől ránk járt a rúd; sérülés, gyomorrontás, megfázás, koronavírus, volt itt minden – mondja nem is titkolt felindultággal Misa Popadic, az U16-osok vezető edzője. A budapesti EYBL-re kilencen utaztak, de a meghatározó játékosok nélkül, a bukaresti tornára el sem tudtak menni.

– Az utolsó két mérkőzésig veretlen volt a csapat – teszi hozzá Pongrácz Levente másodedző szomorúan. – A legnagyobb baj, hogy az előbb említett, rajtunk kívül álló okok miatt nem tudjuk azokat az edzésmetódusokat elvégezni melyekre a szezon ezen szakaszában nagy szükség lenne.

Márpedig Misa Popadic és kollegája a munkában hisz. Az edzők szerint az átgondolt, komplex felkészülésnek, a taktikai elemek gyakorlásának köszönhetőek az eredmények. No és persze a tehetséges játékosoknak, akikből több is van a csapatban: 2007-es születésű Nyikos Balázs, a 2006-os Keller Bendegúz, Galácsi Dávid, Szekeres Áron, Nyeges Milán. És az egyre jobbá váló, erősödő 2007-es Flasár Zalán, illetve Béres Márton.

A kérdésre, hogy mi a cél a bajnokság következő hónapjaira, a vezető edző már mosolyogva és lényegretörően válaszol: a döntő.

– Kemény ellenfeleket kapunk, de nagyon készülünk. A fiúk rendkívül céltudatosak és eltökéltek, még iskola előtti órákban is egyéni képzéseket vállalnak önként. Most különösen fontosak az egyéni fejlesztések és mi minden tudásunkat beleadjuk, hogy győzni tudjanak – zárta Misa Popadic.

A játékosok eltökéltségét emelte ki Carlos Vallejo is, az U18-as csapat vezető edzője.

– Azért vagyunk jók, mert hiszünk a mindennapi munkában, és bízunk egymásban – emelte ki a spanyol szakember. Őket kevésbé hátráltatták betegségek és sérülések, három játékos viszont elköszönt és ez okozott nehézségeket. A csapatban ugyanis mindenkinek precízen kidolgozott szerepe van, s ha egy kis fogaskerék kiesik megáll, az okoz átmeneti problémát.

– De csak átmenetit, s most már jobb a csapat, mint valaha. A távozók hiánya pozitívra fordult, mert a többiek annal inkább hajtanak, összetartanak és győzni akarnak – mondja Vallejo és másodedzője, Csátaljay Gábor. A bajnokságban eddig tizenkétszer győzött a csapatuk és csak két vesztes meccsük van, ráadásul a pécsi vereség után hazai pályán legyőzték a nagy rivális Rátgéber Akadémiát. Nem is akármennyire: 39 ponttal.

– Erre a mérkőzésre életem végéig emlékezni fogok – vallja be Carlos Vallejo. – Tele volt a csarnok, nagyon jó volt a hangulat, első perctől mi irányítottuk a meccset, és sikerült legyőzni a kemény ellenfelet – mosolyog az emléken az edző. Munkatársával együtt úgy látják, az elmúlt másfél év legjobb formájában van csapatuk, s bár négy olyan ellenféllel kerülnek a folytatásban össze, akiket kevésbé ismernek, ha nem jönnek közbe sérülések vagy váratlan események, semmi sem állhat útjukba a bajnokságban. Érmet szeretnének.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés