Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Soproni Kosárlabda Club U20: Debrecenbe mennek a legjobb négy közé jutásért

Az ország legjobb nyolc U20-as csapatában már ott vannak, innen is továbblépnének Bors Miklós
fiataljai.:

:

– A bajnokságot olyan csapattal kezdtük ősszel, amiről azt reméltük, hogy jó, csak azt nem tudtuk, mennyire – mondja elöljáróban Bors Miklós, a Soproni Kosárlabda Club U20-as csapatának vezetőedzője. Most már mindenki tudja: nagyon jók. Bejutottak a korosztály legjobb nyolc csapata közé, és a debreceni döntőre is rendkívül motiváltan készülnek. 

– Nem voltak különösebb nehézségeink a szezon elején, az volt a dolgunk, hogy az idén érkezett fiatalokat, akik csaknem a csapat felét teszik ki, megfelelően integráljuk a már tapasztaltabbak közé. A legelején okozott egy kis bizonytalanságot, hogy nem tudtuk, az SKC felnőtt  csapatának vezetése engedi-e nálunk is játszani Csendes Pétert, de ez is gyorsan kialakult, játszhatott. Mint minden évben, idén is úgy indultunk, hogy ismertem a játékosok egy részét, az újakat pedig fel kellett mérnem. Ezúttal a szokottnál is több 2005-2006-os születésű fiatal érkezett, a kérdést elsősorban ők jelentették: milyen gyorsan tudnak alkalmazkodni, fel tudják-e venni a tempót, fizikálisan is elég erősek-e, mennyire bírják a terhelést. Örömmel tapasztaltam, hogy minden kérdésre igen a válasz! Intelligens srácok, akik jó alapképzést kaptak, gyorsan felvették a ritmust – mondja elöljáróban Bors Miklós. 

Az is a kosaras érettség fokmérője, hogy mennyire tudnak az utánpótlásból a felnőttek közé kerülő játékosok változtatni a megszokottakon, de Bors Miklós elégedett a fiatalokkal. Azt mondja, fizikálisan lehetnek inkább különbségek, de a fiúk nagyon akarnak és ez átlendíti őket a nehézségeken. Az edzőnek persze külön kihívás, hogy a csapat két, korban, erőben, tapasztalatban eltérő felét egy jól működő csapattá gyúrja, de minden jel szerint ez is sikerült…

– Mint említettem, jó alapokat kaptak a játékosok. A többség a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia neveltje, rövidebb időt a többiek is játszottak az akadémián. Tehát ugyanazt az iskolát végezték, s ez segítette a csapattá fejlődést. Ami ebben a helyzetben számomra külön feladat az az, hogy a motivációjukat folyamatosan fenntartsam. Azért a játékosért is, aki elutazik Debrecenbe, majd vissza úgy, hogy egy percet sem volt mérkőzés közben a pályán. De még egyszer mondom; nincs gond, lelkes mindenki – folytatja Bors Miklós, aki április 26-án vezeti majd fel csapatát a debreceni döntőn, ahol eldől: kik lesznek a legjobb nyolc közül a legeslegjobbak…

– Nagy öröm, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között, ez nagyon szép teljesítmény. A következő hetet most együtt töltjük, közösen edzünk és nagyon készülünk a döntőre. Az idén az U20-as csapatok döntőjére a kieséses rendszer szabályai vonatkoznak, tehát az első mérkőzésünk nagyon fontos lesz. Ha sikerül legyőznünk a PVSK-t, akkor a legjobb négy közé jutunk és ez túlszárnyalná a szeptemberi reményeinket is. A pécsi csapat erős ellenfél lesz, de a soproni fiúk is profi hozzáállással várják a megmérettetést. Hiszem, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni Debrecenben.  

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HajrásoronvasipasiBorbély Lajos Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Jók ezek az “önfényező” cikkek.
Egy profinak mondott csapat (ahol a játékosok pénzért játszanak) utánpótlásának EGYEDÜLI FOKMÉRŐJE az, hogy pl. három vagy ötéves periódusokban vizsgálva hány használható játékost ad pl. az első és másodosztálynak. Erről vajon miért nincsen egyetlen hang sem a cikkben? Miért nincsenek erről mérhető nyilvános-elérhető statisztikák? Az utánpótláscsapat helyezése szinte lényegtelen. Báder Marcinak lesz (lenne) dolga bőven. Kérdés, mekkora falakba ütközik majd. Ez a mai rendszer ugyanis nagyon jó az éppen benne csücsülőknek.

vasipasi
Olvasó

Báder Marci évek óta egy államilag kiemelt és állami pénzel telenyomott akadémia vezetője.eddig is bőven tehetett volna az utánpótlás fejlesztéséért. Semmilyen fal nem volt előtte!
A Soproni Sportiskola eredményei előtt pedig le a kalappal, jó lett volna, ha Körmenden mi is egy ilyenbe vágunk bele és nem idiótaságra, meg mindenki elüldözésére fordítjuk a hangsúlyt.

Hajrásoron
Olvasó

Azt hiszem, hogy a soproni Akadémia területi és merítési lehetőségeihez képest azt igyekszik teljesíteni (korosztályos válogatottakal bír több évjáratban is…), fiatal nevelései lehetőségre várnak, de valljuk be, azért hosszútávú tervvel egyik klub sem helyezi előtérbe a fiatalok szerepeltetését.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés