Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Soproni kosarasok közös főhajtása a népszavazás századik évfordulóján

A “Leghűségesebb város”.:

:

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia kezdeményezésére a Soproni Kosárlabda Club, a SMAFC és az utánpótlás játékosai, képviselői, illetve vezetői közösen koszorúzták meg a soproni népszavazás polgármesterének, Thurner Mihálynak a szobrát.

Szegedi Márton – SMAFC, Dr. Szekeres Csaba – Soproni Sportiskola KA, Pojbics Szabolcs – SKC, Takáts Norbert – SKC)

Sopron és kilenc település lakói 1921. december 14. és 16. között a velencei jegyzőkönyv értelmében szavazhatott arról, hogy Magyarországhoz vagy Ausztriához akarnak-e csatlakozni. A választók 65,08 százaléka Magyarországra voksolt, így Sopron és a kilenc falu magyar maradt. A népszavazás eredménye miatt kapta a város 1922-ben a Civitas Fidelissima, azaz a Leghűségesebb város címet, egy 2001-es kormányrendelet pedig a Hűség napjává nyilvánította december 14-ét.

Sopron egész évben számtalan programmal ünnepli a népszavazás centenáriumát. A Soproni Sportiskola, a Soproni Kosárlabda Klub és a SMAFC vezetői pedig úgy döntöttek, közösen róják le tiszteletüket Sopron hűsége előtt. A városháza lépcsőjén áll a népszavazás legendás polgármesterének, Thurner Mihálynak a szobra. A kosarasok itt helyezték el közös koszorújukat, ami szimbolizálta ezúttal a tiszteletet és az összetartást is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés