Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sopronból igazolt légióst az Alba

David Nichols pótolja Siyani Chamberst.:

:

Az Arconic-Alba Fehérvár hivatalos oldalán jelentette be, hogy David Nichols pótolja a Franciaországba távozó Siyani Chamberst.

A mögöttünk álló idény légióskontingenséből elsőként Siyani Chambersnek kínáltunk szerződést, ám ő nem minket, hanem a francia élvonalbeli Ada Blois együttesét választotta, Siyaninak köszönjük az Albáért tett szolgálatait és sok sikert kívánunk további pályafutásához.

Ez azt is jelenti, hogy új irányítót kellett keresni, és meg is találtuk David Nichols személyében

írta honlapján a klub.

Nichols hazájában az Albany Great Danes és Florida State Seminoles egyetemeken pallérozódott, majd az iskola befejezése után Európába tette át a székhelyét. Első idénye remekül sikerült, a ciprusi Omonia Nicosiában közel 24 pontos átlaga volt. Ezt követően a szlovén élvonalbeli Rogaska Crystal, majd a belga Belfius Mons-Hainaut együttesében is húzóembernek számított. 2022 nyarán a francia második ligás Aix-Maurinne-hez igazolt, 17 pontot átlagolt, innen került tavaly Sopronba, ahol nagyrészt rajta múlt az SKC játékának minősége.

Nichols az alapszakaszban átlagban 19.6 pontot dobott, leszedett 3.8 lepattanót és adott 5.4 gólpasszt. A rájátszásban, éppen az Alba ellen lejátszott három negyeddöntős mérkőzésen 14.14 pontot átlagolt és 7 asszisztot osztott ki.

Nagyon fontos volt megtalálni az irányítónkat, Davidet nem is kell nagyon bemutatni, a statisztikai mutatói önmagukért beszélnek. Olyan játékos, aki remekül csinál helyzetet magának, nagyszerű a kettő a kettő elleni játékokban, jól osztja el a labdát, kiszolgálja a társakat. A védekezése is beleillik a mi szisztémánkba. Boldog vagyok, hogy sikerült szerződtetnünk, de ugyanígy érzek a korábban megszerzett magyar játékosainkkal kapcsolatban is. Természetesen van még feladatunk, folyamatosan figyeljük és térképezzük fel a kiszemeltjeinket

– mondta az új szerzeményről Alejandro Zubillaga.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
russelalbacsakazeteJonSKCb81Dobey Recent comment authors
SKCb81
Olvasó

Miért mindig Sopronból lopkodnak játékososkat az Albások.Tavaly Barnett idén Nichols.Ez eléggé gyanús.

Dobey
Olvasó

Előtte Ford.

russelalba
Olvasó

Te milyen lopásról beszélsz? Melyikőjük nem volt szabadon igazolható?

SopronKCfan
Olvasó

Fasza… Igazán megtarthattuk volna

Dobey
Olvasó

Igazán megdobhatnád a csapatot pár millával.

csakazete
Olvasó

Nem tudtátok megtartani, mert ebben a ligában semmi más nem szempont csak a money… A többit érti mindenki!

hajraalbabajnokcsapat
Olvasó

Gondolom te maradnál fele annyiért fele annyira rossz csapatban!

CsakaSopron
Olvasó

“Végy egy jó irányítót”
Nos ezt az Alba megtette, jó igazolás, nélküle lehet mi billegtünk volna a kiesés szélén.
Sok sikert!

hajraalbabajnokcsapat
Olvasó

Ez kifejezetten jó igazolás így hogy Chamberst nem lehetett megtartani , Sopronban ő annyit ért mint az összes többi légiós együttvéve, bajnokság talán legjobb irányítója volt csapat szempontból. A másik 3 extra légiós lesz, akkor is kevés lesz a 6 ember sajnos, egy átlagos magyar kellett volna még. Így valószínű megint ugyanaz a 2-3. Hely valahogy, ami abszolút jó és reális szerintem.

TitoOrtiz
Olvasó

6 ember?
Krivacevic megfelelő lehetőséggel több mint használható játékos, az atletikussága és mozgékonysága miatt. Németh Ákost, pedig bánatomra vitték el, nem egy mesterlövész, de a labdanélküli mozgásai és védekezése miatt ő is egy 15 – 20 perces játékos. Kass, ha triplázását pedig javítja, de legalább szinten tartja, légiósokkal együtt 9 használható emberről beszélünk, aminél nem is kell több, mert 8 emberes rotációval már lehet bajnokságot nyerni.

hajraalbabajnokcsapat
Olvasó

Azért ne akard a Falcoval összehasonlítani a magyar magot itt nyílván az volt a cél, mert darabszámra bőven előrébb vannak. Perl, Tanoh, Keller, Pongó, Bognár Kristóf, plusz erősen benne van Váradi is, meg hasonló légiósokkal a két csapat között, ez hosszú távon nagy különbség, mert ezeket a játékosokat hiába sorolod fel sajnos az életbe nem fognak meccset eldönteni az albában.

TitoOrtiz
Olvasó

Ki hasonlította össze? 8 emberrel lehet bajnokságot nyerni, ennyit mondtam, mert nem 6 használható emberük van. Nem idén kell félteni még a trónt, de vannak előjelek.

Jon
Olvasó

“…vannak előjelek”
Ez érdekes, mert az Alba a pillanatnak (adott évnek) él, én semmi saját nevelésű komoly lehetőséget nem látok kibontakozni.
Pénz meg szerintem mindig is volt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés