Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopronban nincs terítéken légióscsere

Sabáli egyáltalán nem elégedett, fejlődést vár. Idegenbeli bravúrok kellenek.:

:

Jól indult a bajnokság az előző két szezonban igencsak halványan teljesítő Sopron KC számára, ám az év végi gyengébb eredmények miatt jelenleg 6-7-es mutatóval a kilencedik helyen tanyázik, így lemaradt a Magyar Kupa nyolcas döntőjéről. A csapat vezetőedzője, Sabáli Balázs a BB1.hu-nak értékelte az elmúlt időszakot.

– Lehetett volna jobban is zárni, hiszen az óév utolsó két találkozóját elveszítettük. Nem igazán jó szájízzel kezdtük az újévet. Vannak hiányérzeteink az olyan elveszített meccsek miatt, amelyeket megnyerhettünk volna, de egyéb okok miatt mégsem sikerült. Valahol közel vagyunk a reális eredményhez, de azt gondolom, hogy lehetne pozitív mérleggel is a csapat. Egyáltalán nem vagyok elégedett, nem is lehetek. Vannak hibáink, amelyeket próbáltunk kielemezni, ezeken kell javítanunk. A tavalyi idényhez képest persze csúnyán fogalmazva mondhatjuk, hogy nagy az előrelépés, azonban ez csak alapvető elvárás – kezdte Sabáli, aki az év végi vereségek hogyanjai miatt bosszús leginkább.

– Mindenki csalódott amiatt, hogy lemaradtunk a kupadöntőről. Említettem az elveszített két utolsó meccset, de a Zete elleni hazai mérkőzés talán még fájóbb. Nem volt hozzánk méltó, ahogy a Zalaegerszeg és a Szeged elleni mérkőzésen kikaptunk. Vereség és vereség között is van különbség, és ezen a két összecsapáson nem azt nyújtottuk, amire képes a csapat. Onnantól kezdve az év végére magunknak tettük nehézzé, hogy a nyolcba jussunk.

– Innentől kezdve a legfőbb céljuk, hogy elérjék a rájátszást?

– Nagyon sok csapat hasonló mutatóval áll és minden együttesnél lehetnek nagy változások, akár előre, akár hátra. Ha az alapszakasz végén az első tízben vagyunk, akkor megteremtjük az esélyt, hogy a középszakasz után ott lehessünk a nyolcban. Ha nem vagyunk a tízben, akkor nem is beszélhetünk rájátszásról. Természetesen a minél jobb eredmény elérése a célunk, szeretnénk minél előbbre menni, de ehhez kellenek bravúrgyőzelmek is idegenben. Bízom benne, hogy erre képesek leszünk, mert ezek nélkül nem tudunk előrébb lépni, szükségesek lesznek az idegenbeli bravúrok.

– Több csapat is eszközölt személyi változásokat az utóbbi hetekben…

– Jelen pillanatban nálunk nincs terítéken a légióscsere – válaszolta röviden Sabáli.

– Ez azt jelenti, hogy elégedett a külföldiekkel, de mi a helyzet a magyarokkal?

– Nyilván nem örülök, hogy vannak gyengébb magyar teljesítmények. Remélhetőleg mindenki tisztában van azzal, hogy miben kell fejlődnie, miben kell jobbnak lennie és többet hozzátennie. Sok mindennek változnia, hogy előrébb tudjunk lépni. Ez is közte van, mert mindenkire szükségünk van. Bízom benne, hogy ezen a téren is lesznek változások.

Fotó: Nyugat.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MIELESchöll Richárdottakringer Recent comment authors
MIELE
Olvasó

Agyatlan hajigáló nem passzoló csapatjátékot nem ismerö csapat vagyunk! A légiosaink a stat ra mennek! Hiaba üvölt velük Sabali le se szarjak mit mond! Alsóház lesz ebből nem rájátszás!

ottakringer
Olvasó

Sabáli te miben hiszel?! Az tény hogy a magyarok halványan teljesítenek, ha Supolának adva lenne több játéklehetőség akkor lenne önbizalma, ahogy az első meccseken teljesített! Taki akkor jó ha mennek neki a 3pontos dobások! Dénes már nem fiatal, nem is egy pontgyáros de küzd hajt amig bírja! Légios témába Lemar, Warner jók, Wiggins átlag, Gilbert és Gordon nagy NULLA!! Ezt a 2embert lekellene cserélni másik légiósra, Gilbertet mindenképp! Milost kellett volna visszahozni helyette!! Volt mikor jó centerünk volt pl. Barovic, de akkor irányíto poszton voltunk gyengék! Most viszonylag jó irányitónk van, és most centerposzton vagyunk gyengék! Mèg szezon fele hátra… Olvass tovább »

Schöll Richárd
Vendég
Schöll Richárd

Xd

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés