Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopronban megkezdték a rendbontók beazonosítását

“A nézőtéri rendbontások miatt kiszabott büntetési tételek a klub költségvetését érzékenyen érintik, jelentős mértékben terhelik.” – írja a csapat honlapja.:

:

A Sopron KC hivatalos honlapján közleményt jelentetett meg az Egis Körmend elleni rangadón történt szurkolói rendbontásokkal kapcsolatban. Ezt most változtatás nélkül közöljük:

Klubunk nem szeretne, s nem is teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen a múlt pénteki, SKC – Egis Körmend találkozón történt nézőtéri, szurkolói rendbontás mellett.

Megítélésünk szerint egy mérkőzés résztvevői, szereplői, úgy a játékosok és az edzők, ahogy a játékvezetők is hibázhatnak – ez benne van a játékban, annak része. Ezek a hibák egy olyan feszült légkörű találkozón, mint amilyen a múlt pénteki Sopron-Körmend mérkőzés volt, amelyen mindkét felet népes szurkolótábor támogatott, nagyobb visszhangot kaphatnak, hevesebb, érzékenyebb reakciókat válthatnak ki a szurkolókból, mint általában – sajnos az ominózus összecsapáson is ez történt.

Klubunk az MKOSZ szabályrendszerét, a mérkőzésekre vonatkozó előírásait, magára nézve kötelezőnek tartja és a rendbontók azonosítását megkezdte. A nézőtéri rendbontások miatt kiszabott büntetési tételek a klub költségvetését érzékenyen érintik, jelentős mértékben terhelik. Éppen ezért tisztelettel arra kérjük kedves szurkolóinkat, hogy a jövőben – valahol értve egy-egy számunkra kedvezőtlen ítélet utáni reakciókat, hiszen van, hogy mi vezetők sem értünk feltétlenül egyet egy-egy ítélettel – tartózkodjanak a sportpályára nem való megnyilvánulásoktól, cselekedetektől, amelyekkel végső soron a klubot büntetik!

Továbbra is hangsúlyozni szeretnénk, hogy a Soproni Kosárlabda Club a hazai mérkőzésein, a jövőben is minden tőle telhetőt meg fog tenni a fair play szellemének megőrzése és a mérkőzés szereplőinek biztonsága érdekében.

Sportbaráti üdvözlettel,
Soproni Kosárlabda Club

Fotó: sakc.hu

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
Tom67Cibona2lee14bányászCole Recent comment authors
bányász
Vendég
bányász

Nekem még mindig nem tiszta, hogy szurkolói verbális megnyilvánulások és/vagy anyagi károkozás a fő probléma jelen esetben.

sobis
Olvasó

Èn ott voltam de nem èrtem a klub közölje mennyi a bünti!
Amùgy a pappot eltalàltàk ha jòl làttam sörrel papirpohàr volt meg mèg jò pàr dolog repült
Ahoz kèpest amit a bìròk műveltek nem volt nagy balhè

Cole
Vendég
Cole

Nem vagyok sem Sopron, sem Körmend szurkoló, így nem voltam ott és nem tudom, pontosan mi történt. De a kommentekből ítélve a *** vezette a meccset és “pár” meccset láttam az elmúlt években, így két dolgot biztosan tudok látatlanul is. 1.) A szurkolók a *** “játékvezetése” miatt 1000%, hogy nem ok nélkül keltek ki magukból. 2.) Olyan, amit lentebb egyik szurkoló említett nem létezik, hogy “a játékvezetők kulturált kérdőre vonása” a szurkolók részéről. Hogy is létezne. De ki tudja, talán semmilyen kérdőre vonása nem létezik. Bármit megtehetnek és meg is tesznek a pályán és akármilyen szánalmas/furcsa/szégyenteljes, vagy érthetetlenül egyirányú a… Olvass tovább »

SopronKCfan
Olvasó

Egy embert kéne eltiltani. Papp Pétert.

Prophet
Olvasó

Nagyon nehéz lenne annak a 4-5 illetőnek jelentkeznie, ezáltal meg gyorsítva a dolgokat és könnyíteni az (állítólag) szeretett klubotokon? Ellene vagyok minden ilyesfajta megnyilvánulásának, a bírok kérdőre vonása kulturált körülmények között mehet viszont a többi egyedül az ellenőrre tartozik ezért van ott ezért kapja a zsíros pénzt.

Tom67
Olvasó

Mi a faszról beszélsz te ember??? Milyen bírói felelőségre vonást láttál te már kulturált körülmények között??? Az ellenőr meg a bírók egymás picsáját nyalják és ezek a retkek azt csinálnak amit csak akarnak. Amíg nem törik el kezét lábát, addig kénye kedvére csalja el a meccseket és közben még a pofádba is röhög!

ldd
Olvasó

Talán nem ide tartozik…
MLSZ-t megbüntették. Zárt kapus meccs.
Számomra visszataszító, hogy gyerekekkel töltik meg a lelátókat.
Természetesen TAO pénzből.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Lehet félre értettem valamit, de miért visszataszító, hogy gyerekekkel töltik meg a stadiont?

ldd
Olvasó

Azért kedves ismerősöm, mert ilyet csak a legelvakultabb diktátorok szoktak megtenni, hogy éreztessék hatalmukat a bel és külvilággal.

ldd
Olvasó

Mert mi vagyunk az EU szégyene, csak hogy Ö és a slepp maradhasson.

Törökország megtámadta a kurdokat. Mi az USA szövetségese vagyunk.
“Magyarország megvétózta az Erdogannak küldött figyelmeztetést”

És a Simicska megmondta, hogy a Putyin mevette a kilója 2x -ért.

És akik a TAO-t csapolják, mind cinkosok!

És a szerény (értelmi) képességű sportolóból lett polgármestereké a világ, a tanult bizonyítottak meg elmehetnek a SÓ Hivatalba …

Mert a korrupció már megette a szeretett Magyarországunkat.
kb. ennyi

ldd
Olvasó

A migránsoktól félünk, de több 10.000 vendégmunkást telepítettünk be.
A kinai letelepedési kötvények, csak nekik hoztak hasznot az offshor cégeiken keresztül.
Miért a beruházásokat nyomatják?
Mert az orvos vsgy nővér béremeléséből nem osztanak vissza.
Azért mert a szemedbe hazudnak még nem lett jobb a világ.
stb., stb.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Idd, ez már mind döfi.

Cibona
Olvasó

Öreg ez sportoldal húzz a politikával a fenébe bírom amikor a korrupcióról dumál egy ballibsi ugyanazt csináltak te szerencsétlen mint most a Fidesz gyere meg az egészségüggyel meg az oktatással Is te szerencsétlen . Gyerekekkel megtölteni a lelátót tok jo ötlet nekik ez élmény hogy ott ennyien lesznek.. a diktátort meg azt se tudod micsoda ha tudnad nem írtál volna ekkora baromságot

ldd
Olvasó

Taníts mester !
A fehér port hogyan kell összerendezni ?
Ha a yachton mindenki dug akkor ki vezeti a yachtot ?
Hogyan lehetnék én is NER lovag ?

Cibona
Olvasó

Mivel alsobbrendu libsi vagy reménytelen teged tanítani…irigyled a normáit mi o jo kis nővel van a magadfajtad meg alföldi Robi felével… hülye kis proli vagy irigykedsz meg gyűlölködsz ilyen a te fajtád…

ldd
Olvasó

Iszom keresztény-demokratikus szavaidat.

Esetleg valamit a felebaráti szeretetről is hallhatnék?
Esetleg a 10 parancsolatból idéznél?
– pl. Ne lopj !

Esetleg elmondanád mi az az étékhatár ami felett már nem kell, hogy a törvény vonatkozzon rád?

Mennyi pénzednek kell lennie, hogy “hülye” lehessél?

Kérlek a “Cibona” nevet ne használd!
Egyrészt senki nem hatalmazott fel rá, másrészt tisztességes emberek is tiszteleik a klubbot.

Cibona
Olvasó

Alsobbrendu vagy más ertekrended van nem vagyunk egy szinten. Ezért is megalázó neked valaszolni de tanítani meg emberbaráti szeretetből illene teged.. A te közösséged a gyűlölködő buta igénytelen elemekből áll mint amilyen te vagy ti eddig juttok…na pa te szerencsétlen.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nyomjuk a politikát itt is.
Az Uefa ilyen esetben engedélyezi, hogy 15év alattiak bemenjenek. Így tett az Mlsz is.
Nem értem mi a problémád?
Vagy üres stadion bevétel nélkül, vagy sok gyerek bevétel nélkül. Akkor inkább az utóbbi. Lehet, hogy sok gyerek amúgy nem tudná kifizetni a jegy árát, az mlsznek meg ez nem kerül semmibe.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“Nyomjuk a politikát itt is”
Ez nem politika, hanem mindennapi valóság, ami a kosárlabdát is érinti.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ez egy kosaras fórum. Szíria, törökök, Erdogan tényleg idevaló. Én Bp XVII-ben lakom. Itt most a kerületi lakosok életét segítő semlwges, civil oldalra Borkais, 2012 dolgok vannak fölrakva. Mindent a megfelelő időben és a megfelelő helyen. Az meg tényleg politika, amikor mindent összekötünk valami olyannal amivel szeretnénk. A Tao. Nekem ebben az tetszik, hogy a “miénk” az kevésbé zavarja az embert. Ne épüljenek csarnokok, közpénzből, de nálunk esetleg, mert ami itt van régi és lepukkant. A Fradi kézi szurkoló barátaimat zavsrja az Eto női csapata (ahogy nevezik Retyo), a sok légiós miatt, de kijárnak a foci meccsre. Vigyorognak, tetszik nekik.… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Iránban, Szaúd-Arábiában, Törökországban (jól csengő országnevek amúgy) ez már réges-rég bevett szokás. Eléggé gyakoriak a balhék, botrányok a felsőbbrendű (értsd: FÉRFI) szurkolók részéről, olyankor persze jön előbb-utóbb a kitiltás, és ez esetben olyan haszontalan, futballhoz és politikához nem értő, alsóbbrendű véglények tölthetik meg a stadiont (mert azért a zárt kapu persze cziki), mint pl. NŐK vagy GYEREKEK, esetleg NŐK és GYEREKEK.
Aztán letelik a bünti, és kezdődik minden ismételten, ugyanúgy (tu.i.: irány – nők a konyhába, gyerekek az ágyba lefekvéshez, apuczik és egyéb FÉRFIAK meccsre, kártyázni, politizálni, nagyon jól érezni magukat). És lehet megint balhézni.

Szimba
Olvasó

Huzzál valami politikai fórumra, ez sport oldal! Hányok az ilyen szoc. lib. patkányoktól, akik a sportoldalakon is politizálnak!

ldd
Olvasó

Gyerekeket nem illik biodiszletnek használni !

Ha meg komolyan gondolnák, már eddig is ingyen járhattak volna a gyerekek…

Emőkevagyok
Olvasó

Ha volt egy ilyen magas, kopasz bácsi, aki idegbeteg módjára mutogatott és hergelte magát, illetve három-négy seggnyaló ugrált körülötte, na ő: PISTA

Motoros
Olvasó

Nem volt párni@😂

Épp anyádat tanította furulyázni@😂
(No fogazás),@😂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

De nagy a szád a nőkkel kapcsolatban (itt a neten)! EMESE anyukája (pedig estin érettségizett) szokta mondani az ilyen kiskakasokra, mint te, hogy: “csak az szokott fantáziálni ilyen dolgokról harsányan és nyilvánosan, akinek a párkapcsolatában meg lekonyul!”. 😀

Na, ez az, amiért én nagyon kedvelem mind EMESÉT, mind pedig EMESE édesanyját, olyan jókat szoktunk együtt kacagni, hahotázni! És mindketten nagy sportrajongók, jópofa, kedves karakterek. EMESE édesanyja pl. estin érettségizett, de rengeteg remek anekdotája, tanítómeséje, mondhatni sztorija van, amiket meg szokott osztani velünk, amikor kicsit becsiccsent már a boroskóláktól!

Mi meg így kacarászunk, hogy : HIHIHI, meg HAHAHA, KAC-KAC, KUKAC! 😀

2lee14
Olvasó

Annak van valami jelentősége hogy Emese anyukája estin érettségizett? Csak mert ezt mindig leírod.

Bazinga
Olvasó

Drága Emő! Már csak három nap, tarts ki még.

szurkoló
Olvasó

Egy mérkőzésen engedtessék már meg a szurkolónak hogy véleményt nyilvánítson! Ő szórakozni megy egy meccsre nem balhézni és ezt a szórakozást elrontja egy bírói ítélet és ezt szóváteszi hangos bekiabálással ami bántja egyesek fülét miért kell büntetni?Nevetséges ez a hozzáállás a szövetség részéről.Mi lenne ha a mérkőzések olyan körülmények közt játszanák mind a mennyei megyei focibajnokság zajlik-idényre zárt kapus lenne a csarnok?

balldontlie
Olvasó

Abszolút egyetértek veled,de jelen esetben nem állt meg a dolog bekiabálásnál, valószínűleg ezért a büntetés.

Sokszor elmondom, most is, még ha mi is voltunk a másik fél, hogy ha én lennék a döntéshozók egyike, biztosan vizsgálnám/vizsgáltatnám a kiváltó okokat is… Mindennek van előzménye, egy szurkoló sem ment ki úgy a meccsre, hogy na én most beszórok valamit a pályára

KPSVRKK
Olvasó

A jog nem keresi az önbíráskodás okát.
És de, vannak olyan emberek, akik úgy mennek meccsre, hogy ma, most megmutatom!
Ha vérlázító az ítélet a vezetőség védje meg a csapatát és a szurkoló táborát.
De a vezetőség már nem akar konfrontálódni, a jövőre nézve nem jó deal. Nem is emlékszem mikor volt utoljára óvás kosárlabdában.

balldontlie
Olvasó

Álljon ki a vezetőség a focicsürhe mellett,akik évente 2-3 kiemelt meccsre mennek csak ki? A törzsközönség abszolút rendben van, de ők eddig is elég ártalmasak voltak a soproni tábor megítélése kapcsán…

KPSVRKK
Olvasó

Ne a csürhe mellett álljon ki, hanem az igaza mellett.
Ha a hibás döntés (mert hiba van bőven) mérkőzést befolyásoló tényező, óvni kell. Ha nem akkor némi méltatlankodás mellett el kell fogadni az ítéletet. Az, hogy az edzők nem tudják kezelni a stresszt és a konfliktusokat, csak erősíti a “mi tudatot” és szabadjára engedi a csürhét.
Ma sört öntenek, holnap pofán lőnek gázpisztollyal.
Ez az a pont amit meg kell fogni, szerintem.
Kimegyünk a meccsre szurkolunk, ordibálunk, hisztizünk, örülünk, szomorkodunk, zajt csapunk.
De nem dobálózunk, nem verjük a bírót. Egyszerű ez…

balldontlie
Olvasó

Ez így jogos, egyetértek. +1

sopronfan
Vendég
sopronfan

Azért a félig teli söröspohár, meg öngyújtó behajigálása már egy kicsit extrém módja a véleménynyilvánításnak. 😀

sobis
Olvasó

A pappon kìvül nem bontotta màs a rendet.

pbask
Vendég
pbask

Remélem azért meccs után az idióta PappPetyát lefejelte valaki. Ha már fizetni kell,akkor már legyen értelme.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Mikor jönnek rá a píszí szabályalkotók, hogy a lelátó soha nem lesz steril közeg? Hogy a verbális adok-kapok része minden valamire való meccsnek? A mostanitól százszor durvább csarnokhangulatban voltam fiatal kölyök a nyolcvanas évek végén – ennek ellenére tudok tisztelettel beszélni másokkal, elismerem az ellenfelet, ha jobb mint mi, megtapsolom a bírót, ha jó ítéletet hoz. Nem lett belőlem anyagyilkos, és nem kaptam életemet meghatározó sokkos traumát. Ugyanakkor veszem a bátorságot, hogy szidjam az ellenfél játékosát, ha tudom, hogy ez kizökkenti akár egy fél percre is. De ez nem személyes a legtöbb esetben. Na jó, a bírók más tészta, őket… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Értem amire gondolsz…
De abban az időben, talán nyugodtabb,lassabb volt az élet.
Nem játszottak még más bőrszínűek, az ország nem volt ennyire megosztva.
Nem osztották milliárdosok az észt, a párt meg már gyenge volt.
Ki emlékszik vissza már?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Csak kár volt azért a pár rossz személyügyi döntésért a múltban, ott, az oroszlányi klubnál… 🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés