Connect with us

Bajnokság

Remek meccsen győzött a Sopron

Fokozatosan jöttek vissza a hazaiak, majd a végén Borisov döntött.

Sopron KC - PVSK-VEOLIA 83-76 (17-27, 20-15, 23-19, 23-15)

Bajnokság, 19. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Tözsér D., dr. Mészáros B., Goda L.

Sopron: Elmore 13/3, Thompson 29/12, Fazekas -, Jogéla 16/3, Padgett 10. Cserék: Halász -, Sitku -, Takács 3/3, Borisov 10/6, Bagó 2.

Pécs: Ruják 8/6, Carev 6/6, Funderburk 24/6, Budimir -, Brkics 17. Cserék: Lewis 21/6, Dragasevics -, Rátvay -, Demeter -.

Ellentétes előjelekkel várhatták ezt az összecsapást a felek, a Sopron kikapott az elmúlt három találkozóján, míg a Pécs két győzelem után érkezett a Novomatic Arénába.

Egy 7-0-ás rohammal kezdett a Pécs, amely tartotta is az előnyét, egészen Thompson hármasáig, amivel feljött háromra a Sopron (9-12). Ezután megint a baranyaiak akarata érvényesült, Brkics a palánk alatt tarthatatlannak bizonyult. Nem tudott váltani a Sopron, tízzel ment az első negyed után a PVSK. 17-27.

Az eddig hibátlanul dobó Lewis triplájával tovább nyomtak a vendégek, míg a túloldalon Elmore bemutatkozómeccsén a Sopronban csapata második legjobb dobója volt, négy ponttal. Sokáig stagnált az eredmény, próbált ellépni megint tízzel a Pécs, de a végén a hazaiak örülhettek, akik ötpontos hátrányban mehettek a nagyszünetre. 37-42.

Felpörögve jöttek ki az öltözőből a soproniak és egy gyors 5-0-ás rohammal nyitottak, Funderburk vezérletével próbált reagálni a Pécs, inkább kevesebb, mint több sikerrel (48-50). Megtorpant az SKC, kezdett megint ellépni a baranyai alakulat (50-57). Kosztasz Flevarakisz időkérése után megint megtalálta a játékát a Sopron, amely fordítani is tudott, de az utolsó szó a pécsieké volt, remek végjátékra volt kilátás. 60-61.

Jó színvonalon kezdődött az utolsó felvonás, támadásról-támadásra változott a vezető csapat kiléte (64-66). Ahogy volt egy kicsit jobb periódusa a vendégeknek, jött is a hazai időkérés, néggyel ment a Pécs ekkor. Hiába volt hat is a baranyaiak előnye, egy triplával és egy 2+1-es akcióval villámgyorsan kiegyenlített az SKC (73-73). Kisvártatva a vezetés is meglett, Dragan Alekszics hívta most le az övéit. Borisov nagyon elkapta a fonalat, ami döntőnek bizonyult, egy remek meccset húzott be hazai pályán a Sopron. 83-76.

Fotó: Sopron KC Facebook/Wölfinger Béla

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
calamitessopronfanzetomeenemKalmanG. Recent comment authors
calamites
Olvasó

13 magyar pont a 159-ből?
🤔🤔🤔

zetomee
Olvasó

Csapatkohézió és Bernard kimagasló teljesítménye, valamint Milos sokadvirágzása.
Küzdelmes volt! De azért jobbra nem is lehetett számítani, hiszen a Pvsk ellen soha nem volt szép meccsünk.
Harcolni kell, mert szoros lesz a 7-10 helyen küzdők között a versenyfutás a 8ba jutásért.

nemKalman
Olvasó

Kibrusztoltuk🤦🏻‍♂️💪 Thompson🙌

G.
Olvasó

Küzdöttek a srácok szerencsénk is volt meg kellett Thompson extrája és Milos rutinja.Centerünk van de Milos és Jogi sokkal jobbak bent.Flevarakis mester mindig a sérültekre meg a be kell epitenire hivatkozik más csapatoknál is vannak gondok…SKC

Skcforever
Olvasó

Mi az elején szopattuk le magunkat, a Pécs a végén, a kettő között meg meg ment a küzdés. A 2 kaki napot kifogó légiós közül Borisov a végén megrázta magát, Budimir még jobban elásta a mai napját, nagyjából ezzel nyertünk, na meg, hogy szerintem a végén mi jobban küzdöttünk. Azért túl büszkék erre a meccsre nem lehetünk, mert ez megint szenvedés volt, de remélem ez ki hoz minket a gödörből. Külön öröm, hogy döntő pillanatban Taki keze nem remegett meg végre, az új srác egyenlőre vegyes, de szerintem még jó lehet. Hajrá Skc!

SopronKCfan
Olvasó

Annak a Taki triplának úgy örültem, mintha utolsó másodperces győztes tripla lett volna. 😂

Skcforever
Olvasó

Kutya megugrott, akkorát kiabáltam 😀😀

sopronfan
Vendég
sopronfan

Szomszéd majdnem kihívta a mentőt, úgy örültünk neki.

SopronKCfan
Olvasó

Hihetetlen milyen tartása van ennek a csapatnak, végre meglett az eredménye. Borisov meg… Sérülten is jól játszott, örülök, hogy ismét nálunk pattogtat.
Szép volt srácok!!
Hajrá Sopron!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés