Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK

Bencze Tamás nem tartja magukat esélytelennek.

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK

Középszakasz, középház, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, 18:00
V.: Kapitány G., Praksch P., Söjtöry T. (Várhalmi Zs.)

Sopron: Warner - Lemar - Takács N. - Wiggins - Gordon.

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

A középszakasz középházának 5. fordulójában a kiváló formában lévő Sopron KC fogadja a vasárnap hosszú nyeretlenségi sorozatot megszakító Zalakerámia ZTE KK-t. Mindkét csapat számára kulcsfontosságú a mérkőzés a rájátszásba jutás szempontjából.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Megteremtettük magunknak a lehetőséget ahhoz, hogy bekerülhessünk a rájátszásba. A két idegenbeli győzelmünknek köszönhetően a saját kezünkben van a sorsunk. Ugyanazt tudom elmondani, mint a Kecskemét elleni mérkőzés előtt, hogy a Zalaegerszeg felé is van törleszteni valónk. Ugyanúgy, mint a kecskemétiektől, tőlük is kétszer szenvedtünk vereséget az alapszakasz során. Szeretnénk most hazai pályán visszavágni nekik. A ZTE-nek felépültek a sérült játékosaik, így más játékot mutattak, mint korábban. Nem véletlenül arattak magabiztos győzelmet a Debrecen ellen. Nem lesz könnyű dolgunk, de ettől függetlenül bízom a győzelmünkben. Dénes Gábor elkezdett mozogni, de még nem száz százalékos. Valószínűleg kerettag lesz.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A céljaink nem változtak függetlenül attól, hogy volt egy nagyon rossz periódusunk. Remélem, hogy ezen túl vagyunk már, és nem csak azért, mert győztünk, hanem azért is, mert játékában már többet mutattunk, mint ezelőtt. Az a célunk, hogy amíg esélyünk van, addig minél több győzelmet szerezzünk. Erre most Sopronban lesz lehetőségünk, ahol a jelenlegi helyzetben nem mi vagyunk az esélyesek, de nem tartom magunkat esélytelennek sem. Egy-egy meccsre tervezünk, most ezt a találkozót kell megnyernünk. Nincs sok időnk, a soproniaknak több idejük volt így, hogy szabadnaposak voltak. Ez lehet egy tényező, de bízom benne, hogy a DEAC elleni győzelem adott annyi plusz energiát, hogy fogunk tudni egy olyan meccset játszani, ahol meglesz az esélyünk a győzelemre. Ugyanazzal a kerettel vágunk neki a meccsnek, mint legutóbb.

[totalpoll id=”14998″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– A középszakaszban kiváló formát mutat a Sopron, a paksi vereség kivételével rendszerint győztesen hagyták el a pályát. Az látszik az esetükben, hogy az alapszakaszbeli hullámzóbb játékuk már kicsit stabilabbnak tűnik. Az eddigi kétemberes csapathoz mindig valaki felzárkózik, és lök egyet a csapat szekerén. Azt gondolom, hogy ez ad a csapatnak egy nagyobb stabilitást, ezáltal kiszámíthatóbb a teljesítményük, kevésbé ingadozó. Az edzőjük eddig is jó stratéga volt, szerintem a felkészítéssel semmi probléma nem volt, inkább a megvalósításba csúsztak hibák. A magyarok is egyre jobban felnőnek teljesítményben. Supola Zoltán és Takács Norbert is egyre meghatározóbb.

A ZTE ellenkező előjelű némileg az utóbbi időszakban. Úgy fejezte be az alapszakaszt, hogy kicsúszott a legjobb ötből, pedig reális esélye volt rá sokáig. Hazai vereségeket szenvedtek, pedig korábban stabilan teljesítettek a saját csarnokukban. A végén nem tudták már a papírformát sem érvényesíteni. A középszakaszban sem javult a formájuk, a Debrecen ellen sikerült megtörniük hosszú nyeretlenségi sorozatukat a kezdőötösük jó játékának köszönhetően. Azt hozzá kell tenni, hogy a DEAC edzője önmaga is beismerte, hogy a csapat védekezése közel sem volt rendben azon a találkozón. Ez kellett hozzá, de megtört az átok. A matematikai esélyük még megvan a legjobb nyolcra. Azt várom, hogy ahogy Bencze Tamás is nyilatkozta, amíg az esélyük megmarad, addig biztosan harcolni fognak.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy meglepetés lenne, ha a ZTE képes lenne idegenben legyőzni a Sopront. A soproniak hazai pályán nem nagyon botladoztak, nagy bakikat nem követtek el. Biztosan egy kemény meccs várható, de szerintem be tudják húzni hazai pályán. Picivel esélyesebbnek tartom őket, noha a zalaiakban is megvan a potenciál a győzelemre. Én a papírforma alapján soproni győzelmet várok.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
zterulezHorvath BelaTomika2SopronKCfan Recent comment authors
Horvath Bela
Olvasó

Ha a héten meg tudják nyerni a két meccsüket az egerszegiek, komoly sanszuk marad arra, hogy két csapatot megelőzzenek. Ellenkező esetben… 🙁
(Nincs jelentősége, mindenki tudja, csak a pontosság kedvéért javítsátok, ha lehet:
Középszakasz, középház, 5. forduló)

Tomika2
Vendég
Tomika2

Azok akik Benczét fikázzák, gondoljanak bele, hogy állna ez a keret, ha például Okorn lenne az edző! ?

zterulez
Olvasó

Bencze nem hibátlan, de legalább van egy koncepciója a játékról, a csapatról, és hogy mit akar velük játszatni. Akik fikázzák azok egy jó része nem is Zete szurkoló, hanem főleg falcósok, akik széttrollkodják a zetés cikkeket.

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá fiúk!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés