Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász

Hazai pályán javítaná a Sopron a kecskeméti vereséget.

Sopron KC - Szolnoki Olajbányász

Bajnokság, 2. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna, szombat, 18:00
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Tőzsér Dénes Kelemen, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Sopron: Nichols - Meszlényi -Griffin - Da Silva - Molnár.

Szolnok: Clay Jr. - Pallai - Lukács - Rudner - Wiggins.

A bajnokság 2. fordulójában a Sopron KC a Szolnok együttesét látja vendégül. Míg az SKC legutóbb szoros mérkőzést követően a Kecskemét otthonában maradt alul, addig az Olajbányász hazai pályán a Paks ellen győzedelmeskedett.

Bors Miklós, Sopron KC: “Az elmúlt egy hét leginkább arról szólt, hogy beépítsük a frissen érkezett centerünket, illetve Griffint, aki szintén egy héttel ezelőtt érkezett meg közénk. Emellett pedig természetesen a csapat kémiáján dolgoztunk, az újoncok érkezése ugyanis nagymértékben megváltoztatta az együttesünk kohézióját. Ezután került porondra ellenfelünk, a Szolnoki Olajbányász, akikről pedig tudjuk, hogy rendkívül erősek a festékben. Kulcsfontosságú lesz tehát, hogy a magas embereiket miként semlegesítjük, akik fizikálisak, remek lepattanózók és mindemellett kiváló low-post játékosok. A centereik mellett azonban irányítójukra is különös figyelmet kell majd fordítanunk, aki hihetetlenül explozív és persze jól játssza az 1:1-eket, kettő-kettőket. Nem engedhetünk neki tehát könnyű betöréseket, hiszen abból jöhetnek akár a kiosztások is, többek között az utolsó légiósuknak, aki pedig egy nagyon jó dobó. Mondani sem kell, erős tehát a Szolnok légiós delegációja, de azt sem szabad elfelejteni, hogy egyben egy rendkívül erős magyar maggal is rendelkeznek. Megemlíthetném például Pongó Mátét, aki a magyarokat tekintve mindenképp meghatározó játékosnak számít, vagy akár Rudner Gábort, aki már a tavaly szezonban is megmutatta mire képes – közel 50 százalékkal dobta a hárompontosokat. Idén azonban az egyik legnagyobb magyar tehetségnek talán Pallai Tamás mondható, aki korosztálya szerint mindenképp meghatározó játékosnak számít, így tehát őt sem szabad szem elől tévesztenünk. Csakúgy, mint Révész Ádámot sem, aki pedig játékával még nagyobb lendületet tud adni a szolnoki együttesnek. Rájuk készülünk, s ezeket a neveket felsorolva pedig tisztán látszik, hogy a Szolnok igencsak hosszú paddal rendelkezik. Abban bízom, hogy azt a lendületet, ami a Kecskemét ellen is jellemezte a játékunkat, hazai pályán, a Szolnok ellen is folytatni tudjuk, illetve, hogy a szurkolóink támogatásával sikerül majd egy jó, szerethető csapatot bemutatnunk.”

Miodrag Rajkovic, Szolnoki Olajbányász: “Ami számomra jelenleg a legfontosabb, hogy fejlődést lássak a csapatomon az előző mérkőzéshez képest. Szeretném, ha magabiztosabban kosárlabdáznánk támadásban, így tehát a felkészülés során is erre fektettük a hangsúlyt. A Sopron ellen sokkal agresszívabb játékot szeretnék látni a srácoktól. Ami a keretünket illeti, vannak apróbb sérülések a csapatban, ám azt még nem tudom pontosan megmondani, hogy lesz-e hiányzónk. Remélhetőleg nem és teljes kerettel tudunk majd kiállni a Sopron ellen.”

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mogyi19PiffingerPojacaRózsabimbómagister_officiorum Recent comment authors
Piffinger
Olvasó

Megfogadtam h soha…

De az most totál kiveri a biztit, h egy másik fórumon azt írják h Lukács Norbinak még a Paks meccsen eltört az ujja…

Még mindog ez a kommunikáció illet meg minket?

Vagy mi van?

Hajrá Olaj!!!

Mogyi19
Olvasó

Amilyen jó a szolnoki egészségügy simán lehet hogy csak most lett biztos az az ujjtörés

Pojaca
Olvasó

Archibald játszik, húzhatom a hazait?

Rózsabimbó
Olvasó

Fix—-,hogy nem tudom megmondani, ki nyer!
Hajrá!

magister_officiorum
Olvasó

Győzni fogunk! Legyen megint egy tavalyihoz hasonló, eredményes szezonunk! Hajrá, Sopron! Hajrá, SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés