Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – OSE Lions

Szakértőnk 5 pontos hazai győzelmet jósol.

Sopron KC - OSE Lions

Bajnokság, 6. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 18:00
V.: Földházi Tamás Péter, Török Róbert, Goda László (Bodrogváry Iván József)

Sopron: Pitts - Thompson - Takács - Rivers - Carter.

OSE: Illés - Abell - Zsíros - Mohácsi - Bozsovics.

Új irányítóval érkezik az Oroszlány Sopronba látogat a bajnokság 6. fordulójában. Mindkét csapat idegenben szenvedett vereséget az előző körben, az SKC Kaposváron, míg az OSE Szombathelyen kapott ki.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Igyekeztünk eddig is felkészülni maximálisan minden fordulóban, az már más kérdés, hogy milyen eredménnyel párosult mindez. Nem elméletben kell tudni a dolgokat, hanem gyakorlatban. Bízom benne, hogy a holnapi napon olyan produkciót tudunk nyújtani, amivel bizonyítani tudjuk mindenkinek, hogy sokkal több van bennünk. Hazai pályán nekünk kötelező nyerni az Oroszlány ellen. Ők a héten irányítót cseréltek és hallani olyat is, hogy esetlegesen ötödik légiós is érkezik. Ettől függetlenül természetesen saját magunkkal kell foglalkoznunk, a holnapi napon majd kiderül, hogy mennyire volt eredményes a heti munka. Mindenkire számíthatok a találkozón.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Az új irányítónk csak tegnap érkezett meg, eddig még csak egy edzésen tudott részt venni a csapattal, ezért leginkább azokra a játékosokra kell támaszkodnunk, akik eddig is velünk voltak. A Sopronnal játszottunk még az előszezon során, de ott is és itt is voltak játékoscserék. Szoros meccsre számítok, remek egyéni képességű kosárlabdázóik vannak. Hasonlóan nehéz sorsolásuk volt, mint nekünk, ugyanúgy állunk velük a tabellán, nehéz összecsapás lesz. Úgy érzem, hogy a végjátékban fog eldőlni ez a meccs. Szerencsére mindenki egészséges, így nem lesz hiányzónk holnap.

[totalpoll id=”33347″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta, aki az idei szezontól már a B-csoportos Concordia Motax KC Pápa vezetőedzője is:

– Mindkét csapatnak nagyon fontos mérkőzés lesz ez. A Sopronnak azért, mert nincsen jó szériában, hazai pályán is a Zalaegerszeg ellen 14 pontos félidei vezetésről kapott ki 10 ponttal. Ez azért megmutatja azt, hogy milyen hullámvasúton ül az együttes. Tudnak nagyon extrán játszani, de nagyon rosszul is. Nem hibázhatnak hazai pályán, főleg az újonc ellen nem.

A gárda játékának a fazonját a légiósok szabják meg, gondolok itt elsősorban Pittsre, aki nem nyújtja azt a teljesítményt, mint tavaly Jászberényben. Próbálkozik, megvannak számra a dobásai is, de sokkal rosszabb százalékkal és sokkal rosszabb helyzetekből vállal és nem nagyon mozgatja a csapatot. Ha ő tud ezen változtatni, akkor a Sopron is sokkal eredményesebb tud lenni, mert akkor nem mindenki rá fókuszál, a többiek is jobban játékban lennének. Nagyon jó helyzetet tud előkészíteni mindenkinek, ha akar. Ha nem akar, az megint más. Viszont ha megy neki a játék, akkor jó, hogy vállal, mert lényegében jó hatékonysággal fejezi be a támadásokat, de ezt az egyensúlyt meg kell találnia, hogy mikor kell gyorsítani, mikor kell lassítania a játékot. Sabáli Balázs biztos vagyok benne, hogy ezt nagyon jól látja és jól fel fogja készíteni az SKC-t az Oroszlány ellen. Az lehet még a kulcs, hogy milyen védekezési formát választanak, valamint az, hogyan tudják megállítani a vendégek 2-2 elleni játékait.

Az újoncnak nincs veszíteni valója. Egy olyan meccset vesztett el az előző fordulóban, ami teljesen belefér, ráadásul abszolút nem játszottak alárendelt szerepet. Visszajöttek 20 pontról, nem adták fel egy pillanatra sem, nekik ez lehet a nyerő taktika, hogy idegenben mindent egy lapra feltéve küzdenek az utolsó leheletükig. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Jött egy új játékos, biztos vagyok benne, hogy nem kap még akkora szerepet, mint fog a későbbiekben, de kellően motivált lesz és élni fog a lehetőségével. Az Oroszlány támaszkodhat még a szurkolóira, akik biztos, hogy szép számban fogják elkísérni őket és majdnem hazai pályát tudnak varázsolni Sopronban is. Ők végig űzik-hajtják a csapatot, nagyon hálásak.

Abszolút nem tartom olyan simának ezt a mérkőzést, de ha a Sopron akar még valamit ebben a bajnokságban és nem a bennmaradásért szeretne küzdeni, akkor ezt a meccset meg kell nyerni. Ennek fényében egy 5 pont körüli hazai győzelmet tippelnék.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
SzimbadonnarummaLaposvárZsarkovderryl Recent comment authors
Szimba
Olvasó

Országos 1-es, a Sopron min. 20 ponttal fog nyerni. Az ose nagyon szimpatikus csapat, de a Soproni csapat jobb,igaz eddig hullámzóan játszottak. Sabali rendet tett a fejekben, biztos vagyok benne! Hajrá Sopron!

donnarumma
Olvasó

Sztem sima hazai lesz

Laposvár
Olvasó

Amíg Sabi Sopronban van, addig bármi megtörténhet… Amit meg csulaci “elemez”, azt inkább hagyjuk! A Pécs-Körmend előtt is nagy szagértő volt!

Zsarkov
Olvasó

Csulás tippje az Oroszlány esélyeit növeli…

Domi
Olvasó

Nem kell bírózni,nyerni kell.Nyerni is fogunk!

bányász
Vendég
bányász

Megint nem számolták bele az esélylatolgatásnál, hogy az Ose nagyon úgy tűnik nem jó a bíróknál, akik ugye az Mkosz-től kapják a fizetést, akik talán hiányolják az 5. légiós utàn befizetendő keményebb “büntető” összeget. Szóval na…a csapatokon kívül én eddig másokat is láttam a pályán. Sajnos. Szeretném végre azt látni, hogy nem nyúlnak bele a sporttársak és nem megint nekünk lesz irányítottan több faultunk.

106/74 fault arány ellenünk
93/108 büntető ellenünk.
Ezek kemény tények.

Hajrá OSE!

SopronKCfan
Olvasó

Nyugi. Minket se szeretnek a bírók. Videó Urat meglehet erről kérdezni…

ldd
Olvasó

Tudod, hogy szimpatikusak vagytok, de a fenti számok nem kirívóan.
A büntető különbség meg egyáltalán.
Azt is gondold végig, hogy egyesek tavaly máshoz szoktak.

bányász
Vendég
bányász

amikor -20-ról fejövünk -9re a Falco ellen, futás közben hátulról 2 kézzel fellökik a játékosunkat, aki örül, hogy ne esik pofára, mindez a bírótól 2 m-re és ők jönnek. Soha nemvolt kérdés, hogy a Falco nyer ellenünk. De ne mutassa már meg magát a bíró csak azért is. Az ilyen független a múlt évtől.:)

hp12
Olvasó

Amit szabad Jupiternek…. és ezt most nem bántásból mondom.

ldd
Olvasó

Rossz ítélet volt is … lesz is …

bányász
Vendég
bányász

Bírói tévedés akkor oda és vissza is érvényes, nemde? De az ellenfélnek még nem volt se több faultja, se több büntetője. És ez egyre jobban átjön a nézőknek. Amikor pedig a bírótól 2 m-re történik valami, amit fordítva fúj be, az már kicsit sok és ahogy hallom a körülöttem lévőket mérkőzés közben és után, azt hiszem nem vagyok egyedül a véleményemmel. Semmi bajom azzal ha kikapunk. De ne így.

derryl
Olvasó

Te egy Filkó meccsen ilyenen meglepődsz? Üdv az első osztályban! Hajrá piros-feketék!

szurkoló
Olvasó

És ha megvan az ötödik légiós? Akkor bízhatunk a pártatlanabb bírói ítéletekben?

bányász
Vendég
bányász

Akkor nagyobb esélyünk van arra, hogy ne pikkeljenek ránk.:)

jb17
Olvasó

Amíg ezek a bírók fújják a meccseket ne várj változást. Ez évek óta így megy és úgy néz ki, hogy továbbra is így fog menni,sajnos mindenféle következmény nélkül.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá Bányász hajrá Bányász hej hej !!
Szurkolunk nektek !!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Én meg egy ötpontos vendég sikert mondok – de ez persze szubjektív. 🙂
Viszont Kálmán Lacival ellentétben én a tippemet meg is dobom a bukinál egy markánsabb téttel.

bányász
Vendég
bányász

Barátom, akkor ez dupla vagy semmi. Én kívánom, hogy nyerj.:):)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés