Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák

Sabáli szerint nem lesz egyszerű megismételni a fehérvári teljesítményüket, de ha hasonlóképpen játszanak, akkor biztos benne, hogy nyernek.

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 25. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 18:00
V.: Győrffy P. A., Rácz Zs., Györfy R. (Forrai S.)

Sopron: Warner - Lemar - Takács - Wiggins - Gordon.

Szeged: Boltics - Wirth - Ponjavics - Juhos - Sulovics.

A Sopron legutóbb nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy tartalékos felállásban is sima győzelmet aratott Fehérváron. Sabáli Balázs együttese ezzel megteremtette az esélyt arra, hogy ott legyen a középházban. Ehhez le kell győzniük azt a Szegedet, amely Szombathelyen ugyan jól tartotta magát, de nyolc ponttal végül kikapott.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Mindenképpen nyernünk kell. A szezon leggyengébb teljesítményét nyújtottuk Szegeden, szeretnénk most visszavágni nekik, ráadásul, ha ez sikerülne, akkor továbbra is megmaradna az esélyünk arra, hogy a legjobb tízbe jussunk. Ha hasonlóképpen játszunk, mint Fehérváron, akkor biztos vagyok benne, hogy nyerni fogunk, de nem lesz egyszerű megismételni azt a teljesítményt, ugyanis akkor tényleg szinte tökéletesen működött a támadásunk és a védekezésünk. A Szeged tabellán elfoglalt helyezése ellenére is egy stabil, masszív csapatot alkot, rutinos játékosokkal és fiatalokkal vegyítve. Biztos, hogy nagyon szívós, küzdelmes meccs lesz, szeretnénk jól kijönni belőle, onnantól pedig a többi meccs eredménye befolyásolja a jövőnket. Dénesre, Fullerre és a legutóbbi junior mérkőzésen megsérülő Buzsákira nem számíthatok, Élő a héten már beállt edzeni.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Biztos, hogy nehéz meccs lesz. A Sopron megmutatta az előző fordulóban, hogy Fuller és Dénes hiányában is tud nagyon jól játszani. Számukra az lesz a mérkőzés tétje, ha nyernek, akkor a középházba jutnak. Nekünk akkora tét nincs, de fontos lenne, hogy amíg matematikai esélyünk van arra, hogy elkerüljük a play outot, minél közelebb tudjunk kapaszkodni az alsóházi riválisokhoz. Az fog nyerni, aki mentálisan jobb állapotban lesz, persze muszáj lesz kosárlabdázni is. Legutóbb Szombathelyen az első húsz percben nagyon rosszak voltunk, a második félidő viszont már egészen jó volt. Remélem, hogy ezúttal nem csak tíz-húsz-harminc percig, hanem végig jól tudunk teljesíteni. A jövő szempontjából is fontos lenne, hogy egy jó meccset játsszunk. Megpróbálunk nyerni, majd meglátjuk, hogy sikerül-e. Vágvölgyire nem számíthatok, de a többiek hadra foghatóak.

[totalpoll id=”12919″]

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MIELESopronKCfan Recent comment authors
MIELE
Olvasó

A Sopron akkor megy a középházba, ha legyőzi a Szedeákot, a KTE pedig a Kaposvárt. Egyetlen egy forgatókönyv kivétel, és ebben az esetben Sabáli Balázsék az alsóházban folytatják: ha a két megfelelő eredmény mellett a Pécs legyőzi a ZTE-t, az ASE a Körmendet, az Alba pedig a DEAC-ot (ebben az esetben a 11 győzelmes Kaposvár előtt SKC-ZTE-Alba minitabella dönt, amin a Sopron az 1 győzelmével az utolsó).

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá fiúk! Hajrá Sopron, ZTE, Kecskemét! 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés