Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák

Hazai pályán szakítaná meg vereségszériáját a Sopron.

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 20. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna, szombat, 18:00
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Ádám József (Téczely Tamás)

Sopron: Joseph - Jones - Valerio-Bodon - Barnett - Durham.

Szeged: Washington - Polányi - Nicholson - Bognár - Roberson.

A bajnokság 20. fordulójában a nemrég edzőváltáson átesett Szeged a Sopron otthonába látogat. Míg az SKC utoljára a Zalaegerszeg ellen lépett pályára, s végül fájó vereséget szenvedett, addig a Szeged a Kaposvár ellen maradt alul. A két csapat utoljára november végén mérkőzött meg egymással, a találkozót pedig 82-80-ra a Sopron nyerte.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC: “Biztosan nehéz dolgunk lesz szombaton, a Szeged ugyani egy nagyon szívós, jó kerettel rendelkező csapat. Az elmúlt egy hónapban sok nehézséggel küzdöttünk, sérülések, betegségek miatt, és nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Ebben az időszakban viszont nagyon fontos, hogy együtt maradt a csapat, és még keményebben dolgoztunk. Remélhetőleg ennek hamarosan meg lesz a gyümölcse, és újabb győzelmet tudunk szerezni. A Szeged oldalán rendkívül jó dobók vannak, Washington és Nicholson a vezérek, ők irányítják a csapat játékát. Őket tartom a legveszélyesebbnek, így a legnagyobb hangsúlyt is az ő levédésükre fogjuk fektetni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a többiekre nem kell odafigyelni. Roberson hatalmas erőket mozgat például belsőposzton, tehát az ő ‘eliminálása’ is rendkívül fontos lesz.”

Nikola Lazics, Naturtex-SZTE-Szedeák: “Az utolsó fordulóban a Kaposvár ellen sok olyan periódus volt, amikor jól játszottunk, ám a legtöbb hibát a negyedik negyedben vétettük, ami végül a győzelmünkbe került. Most egy újabb nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk a Sopron otthonában. Az elmúlt pár napban csakis rájuk fókuszáltunk, hiszen tudjuk róluk, hogy kiváló csapatuk van. Bár most ők is nehéz időszakon mennek keresztül, jelenleg egy öt meccses vereségszériában vannak, ez nem jelenti azt, hogy egyszerű dolgunk lesz, sőt, pont az ellenkezője. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a SKC mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megszakítsa ezt a rosszabb sorozatot. Ezzel azonban nekünk nem szabad túl sokat foglalkozni. Elsősorban saját magunkra kell koncentrálnunk, illetve arra, hogy a legjobb formánkat hozzuk szombaton, ez pedig majd meglátjuk, hogy pontosan mire is lesz elég.”

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés