Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt

Wesley Gordon játéka továbbra is kérdéses.

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt

Középházi középszakasz, 9. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szerda, 19:00
V.: Papp P., Praksch P., Farkas G. (Forrai S.)

Sopron: Warner - Lemar - Supola - Dénes - Wiggins.

Kecskemét: Wittmann - Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

A középszakasz 8. fordulójában a Sopron KC fogadja a KTE-Duna Aszfalt csapatát. A hazaiak szeretnék életben tartani play-off reményeiket, így nagyon fontos lenne számukra a győzelem megszerzése. Sabáli Balázs vezetőedző dolgát több sérülés is nehezíti. A kecskemétiek jobb helyzetben vannak, egy esetleges idegenbeli sikerrel matematikailag is bebiztosítanák helyüket a legjobb nyolc között.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Elmondtuk többször is, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben. De a csapat a legutóbbi mérkőzésen is olyan erőt mutatott, amivel majdnem sikerült a paksiakat legyőzni. Szükség lesz erre szerdán is. Csak azzal a hozzáállással, mentalitással lehet esélyünk a Kecskemét ellen, hisz többen nem lettünk. Wesley Gordon állapota ugyan javult, de holnap fog kiderülni, hogy egyáltalán megpróbál-e pályára lépni. Ahhoz, hogy megmaradjanak az esélyeink a rájátszásra nyernünk kellene. Egyszer sikerült már a KTE-t legyőzni a középszakaszban, most megpróbáljuk ugyanezt hazai pályán, kicsit csonkább csapattal. Bízom benne, hogy a szurkolóink holnap is úgy fognak minket segíteni, mint a legutóbbi meccsen is. Remélhetőleg sikerül nyernünk, és akkor ez nem az utolsó hazai meccsünk lesz a szezonban.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Szeretnék gratulálni a soproni csapatnak a legutolsó mérkőzéséhez és megemelni a kalapomat előttük. Mondom ezt annak ellenére, hogy végül drámai körülmények között elveszítették a csatát. Emberfeletti volt, amit műveltek ennyi sérülttel. A csapatuk mellett a nézőknek is jár a gratuláció, akik nagyon jó hangulatot teremtettek a sportcsarnokban, és a mérkőzés végén is megtapsolták a csapatot, ami Magyarországon nem gyakori. Ebből is látszik, hogy a soproni közönség egy igazán jó közönség, és nagyon erős hazai pályája van az SKC-nak. Ez egyben jelzi azt is, hogy hiába vannak sérültek Sopronban, velük akkor is komolyan kell számolni. Minél több ember esik ki, annál többet vállal a két hátvédjük. Az a Warner – Lemar páros, amelyik talán a liga legjobb hátvédpárosa. Többször elmondtam már, ez nem udvariasság, ez tény. A legutóbbi mérkőzésen is 76 pontot dobtak ketten. Ez elképesztően magas szám. Rajtuk áll vagy bukik a Sopron eredményessége a jelenlegi helyzetükben. A legutóbbi alkalommal kikaptunk tőlük hazai pályán egy nagyon jó mérkőzésen. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról, mert a soproniak elképesztő dobóformával rukkoltak elő. Bedobtak 16 triplát 60 százalékos teljesítménnyel. Nem az említett hátvédpáros vert meg minket azon a találkozón, hanem azok, akik kisebb szerepet kaptak. A mostani meccsen kulcsfeladat lesz a Warner – Lemar duó kikapcsolása, mert egy az egyben bárkit megvernek, de jól is passzolnak. Ha a kiegészítő emberek betalálnak kintről, akkor nehéz ellenük nyerni. Sok időnk nem volt, a regenerálódásra helyeztük a nagy hangsúlyt. A taktikánk arról szólt leginkább, hogy több mozgással hogyan tudjuk nagyobb energiára késztetni a két hátvédet, hogy elfáradjanak és belehibázzanak. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor nyerni fogunk, ha nem, akkor valószínűleg a Sopron örülhet majd a végén. Ha tudnánk nyerni, akkor gyakorlatilag biztos résztvevői vagyunk a play-offnak, és ez a célunk idén is. Ezért lenne fontos, hogy nyerni tudjunk. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.

[totalpoll id=”16324″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A legutóbbi alkalommal azt vártam, hogy a Sopron hazai pályán legyőzi majd a Debrecent, ehhez képest viszonylag sima vendég győzelem született. Most is a soproniakat várnám győztesnek, de ez egy nagyon kiegyenlített párharc, amiben a Kecskemétnek is reális esélye lehet a győzelemre.

A Sopron idegenben már egyszer megverte a kecskeméti csapatot egy extra dobóformával. Ennek ellenére szerintem lehet keresnivalója a KTE-nek, mert kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak hazai pályán és idegenben egyaránt. A kontrollált, fegyelmezett kosárlabdájukat hasonló hatékonysággal tudják megvalósítani a saját pályájuktól távol is. A kulcsfeladat az lesz, hogy a Sopron két amerikai hátvédjét mennyire sikerül majd kivenniük a játékból. Sok múlik rajtuk, ha belelendülnek, akkor nehéz őket megállítani.

A sérültek ellenére én a hazai pálya miatt – ahogy az elején is említettem -, soproni győzelemre tippelnék.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Tom67GáborKalok Kevinmissfortune599redmiller Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Ez nem a két hátvéden fog múlni, hanem azon, hogy Gordon játszik vagy nem. Ha igen akkor nagy esélyünk van a győzelemre, ha nem akkor necces.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szerintem Forray jelenleg a legszerényebb és legjobb Magyar edző az első osztályban lehet velem vitatkozni de mindenkinek ez az alázat kéne ami neki van.

redmiller
Olvasó

Hál’ Isten, hogy Sitku nem ránk tippelt! Olyankor sose nyerünk… Így van esély! 🙂

MoBamba
Olvasó

Nagy lehetőség előtt állunk, amivel élni kell! Mindenki az arénába, együtt meg lesz! Hajrá Sopron!! SKC!!!!

missfortune599
Olvasó

Így van, a csapat küzd, harcol! Szurkoljunk és segítsünk nekik!
Hajrá Sopron!!

Gábor
Olvasó

Egyetértek MoBamba! Én ott leszek!?

SopronKCfan
Olvasó

Köszönjük a szép szavakat Forray. Sajnos ez is ritka a hazai mezőnyben. Hajrá Sopron!!

garcia
Olvasó

Mindenkinek így pitizik.

SopronKCfan
Olvasó

Lényeg, hogy te tökéletes vagy! Nem kéne hülyeségeket írni…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés